میرزاده عشقی از شعرای نامدار ایران معاصر است که به دلیل انتقادات صریح از دیکتاتوری رضا خان توسط عوامل رژیم دیکتاتوری رضا شاه(رئیس اداره تأمینات نظمیه) در تاریخ دوازدهم تیر ماه 1303 شمسی ترور شد.
روش و تصمیم شاه در مورد انتخاب نمایندگان چنین بود که فهرست همه ی نامزدها را برای ساواک می فرستاد. سازمان امنیت فرمهای مخصوصی تهیه کرده بود که سوابق اشخاص در آن درج شده بود و مستقیما در اختیار شاه قرار می داد....
رژیم از طریق این احزاب وابسته قصد تطهیر خود را با استفاده از پدیده خوشنام دمکراتیک غربی یعنی تحزب داشت و به این وسیله افزایش وفاداری بیشتر مردم و به ویژه کارکنان دولتی و سرکوب احزاب واقعی را داشت و تصمیم گرفته بود از خود چهره هایی به ظاهر دمکراتیکی برای جهانیان به نمایش بگذارد.
با توجه به اینکه قدرت سیاسی در دوران محمدرضا شاه به شیوه سلطنتی – استبدادی اعمال می شد و شاه هسته مرکزی منظومه قدرت به شمار می رفت ؛ خاندان سلطنتی به طور بی حد و حصری در مصرف منابع ملی آزاد بودند و بسیاری از منابع ملی و ثروت ملی را در راه هزینه های شخصی و ضیافتهای پر هزینه خرج می کردند.
محمدعلی شاه هیچ شباهتی به پدرش نداشت. اگر مظفرالدین شاه به راحتی درخواست مشروطه خواهان را پذیرفت و ایران به جرگه کشورهای مشروطه پیوست، محمدعلی شاه تمام هم خود را برای شکست مشروطه و بازگشت استبداد به ایران گذاشت...
ثریا اسفندیاری دومین همسر محمدرضا پهلوی سرانجام در سال اسفند 1336 از شاه ایران جدا شد و تا پنج سال بعد از جدایی خود، درباره زندگی خود با شاه سکوت اختیار نمود و حتی در تمام این مدت نیز شایع شده بود که شاه با پرداخت حق السکوت کلانی که به صورت ماهیانه به ثریا پرداخت می شود مانع از سخن گفتن ثریا میشود. امام سرانجام در سال 1963 ثریا با انتشار کتاب خاطراتش ...
با وجو آنکه رژیم پهلوی دوم با ایجاد نهادهای امنیتی نظیر ساواک، از هرگونه آزادی سیاسی ، آزدای بیان جلوگیری نموده بود؛ دراین میان ژستهای حقوق بشری محمدرضا شاه در مجامع بین المللی مختلف در نوع خود جالب توجه بود. در این تصویر سخنرانی محمدرضا پهلوی در سمینار حقوق بشر با حضور نمایندگان کشورهای مختلف در محل مجلس سنا را در دفاع از حقوق بشر مشاهده می کنیم.
شاید دریافت امتیاز تأسیس باشگاهی ورزشی که ساخت آن حدود سه سال طول کشید و شاه شخصاً در مراسم افتتاح آن حضور داشت، به خوبی بیانگر رابطه دربار و جعفری باشد.
در اقتصاد روستایی ایران گاهی ابزارهای کشاورزی از خود کار کشاورز نیز مهمتر بود. البته این نگاه به کشاورزی حتی در سرزمین های دیگر نیز رایج است. بدین ترتیب کسانی که ابزار کار را فراهم می کردند گاهی بیشتر از کشاورز نیز سود می بردند و او که بیشترین کار و تلاش را صرف می کرد، کمتر بهره مند می شد . . .
دکتر گرینسون در ساعت 3:30 خود را به آپارتمان مونرو می رساند و پس از آنکه شیشه پنجره اتاق خواب را می شکند و وارد اتاق می شود با جسد بی جان ستاره سینما مواجه میشود. به گزارش پزشکی قانونی دلیل مرگ مونرو مسمومیت شدید به خاطر مصرف بیش از حد نوعی مسکن خواب آوربوده است.
ناصرالدین شاه قاجار در عین آنکه در زمره اولین چهره هایی است که در تاریخ عکاسی ایران تصویرش بر صفحه "داگرئوتیپ" ثبت شده است، خود از پیشگامان تاریخ عکاسی در ایران به شمار میرود.ناصرالدین شاه قاجار در عین آنکه در زمره اولین چهره هایی است که در تاریخ عکاسی ایران تصویرش بر صفحه "داگرئوتیپ" ثبت شده است، خود از پیشگامان تاریخ عکاسی در ایران به شمار میرود....
در این آلبوم نگاهی گذرا می اندازیم به تصاویر و عکس های خاطره انگیز به جا مانده از ایشان؛ این عکس ها مربوط به دوران کودکی، نو جوانی، مبارزه و تبعید و انقلاب اسلامی است.
ون گوگ یک نقاش پسادریافتگر هلندی بود، که کارش تأثیر گستردهای بر هنر قرن بیستم داشت. ون گوگ در خانوادهای سطح متوسط به بالا به دنیا آمد و جوانی خود را به عنوان دلال آثار هنری گذراند. هرچند او در زمان حیاتش در گمنامی بهسر میبرد و در تمام طول عمر خود تنها یک تابلو، یعنی تاکستان سرخ را فروخت، اما اکنون بهعنوان یکی از تأثیرگذارترین نقاشان قرن نوزدهم ...
ایران که بدون هیچ منفعتی یک قسمت از حدودش در آتش جنگ بین المللی می سوزد این استراحت نیز مرتفع و حتی در همین سرما جان و مال یک عده از اهالی مملکتش از قتل و نهب محفوظ نمی ماند...»
دیلماج سفارت گفت: ” آقای هیتلرمی گویند متاسفانه پیشوای آلمان مثل شاه ایران ثروتمند نیست و نمی تواند متقابلا هدیه گرانقیمت به ما بدهد و از این بابت معذرت میخواهند!
دکانداران که تقریبا همه سالخورده اند، با ریش های سفید در دخمه های سیاه و تاریک خود چمباتمه زده، ترازوی کوچکی براس وزن کردن کالاهای خود در دست گرفته؛ چندان در عالم خیال به سیر مشغولند که حتی وجود مشتریان هم آنان را از عالم تخیل چندان بیرون نمی آورد.
نامه سفارت ایران در جده به وزارت امور خارجه در مورد مطلب منتشره در مطبوعات عربستان سعودی مبنی بر انصراف ایران از خرید 7 دستگاه رادار آوانس از امریکا ، احتمال سردی روابط دولتهای ایران و امریکا در دوران ریاست جمهوری کارتر.