کتاب «عصر زرین فرهنگ ایران» در دوازده فصل فرهنگ و تاریخ ایران را مرور میکند و زوایای جالبی از تمدن غنی ایرانیان آشکار میسازد که طبیعتا میتواند برای علاقمندان به تاریخ و فرهنگ ایران بسیار سودمند و قابل تامل باشد. در اواسط کتاب نیز عکسهایی زیبا از اشیاء فلزکاری، معماری و هنر ایرانیان باستان متناسب با متن کتاب در کاغذ های گلاسه به نمایش درآمده...
زنان ایران در عصر قاجار شدیدا نامحرم گریز و خانه نشین هستند به طوری که اگر مجبور به خارج شدن از منزل باشند باید طوری بیرون بیایند که حتی صورت و انگشتان دست و پای آنها را کسی نبیند و در عین حال وقتی خبر تبعید آیت اللّه میرزای آشتیانی در تهران پخش می شود، سراسیمه به خیابان ها ریخته و شروع به سر و صدا می نمایند.
20 مهر 1350 با قرائت خطابه محمدرضا پهلوی در برابر مقبره کوروش هخامنشی در پاسارگاد، جشنهای 2500ساله شاهنشاهی آغاز شد. جشنهای 2500ساله شاهنشاهی که با هدف بزرگداشت 25 قرن حکومت پادشاهی در ایران ترتیب یافت بیش از سیصد میلیون دلار هزینه دربر داشت. این درحالی بود که متجاوز از نیمی از جمعیت کشور در روستاها و حومه شهرهای بزرگ در فقر و فلاکت زندگی می...
شفیعی کدکنی متخلص به م . سرشک یکی از پرمایه ترین و آگاه ترین شاعران روزگار ماست . وی هم از فرهنگ ایرانی و هم از فرهنگ اسلامی به فراوانی برخوردار است و در سالهای اخیر از ادب و فرهنگ غرب نیز بهره ها گرفته است و در سالهای اخیر از ادب و فرهنگ غرب نیز بهره ها گرفته است .
طیب در پیامی از زندان به امام ضمن بیان زندگی و بدکرداریهایش قسم میخورد که به امام خیانت نکرده است و امام نیز در پاسخ میفرمایند: «آخرین برگ کتاب زندگی آدم، تعیینکننده است؛ ببین در آخرین صفحه کتابت چه مینویسی».
فارغ از استخرهایی که از افطار تا سحر به مشتریان خود سرویس میدهند و رستورانهای شبزندهدار، اماکن دیگری هم که در زمره پاتوق های شبانه رمضان جای دارند. این پاتوق ها در واقع همان امامزاده هایی هستند که ماه رمضان بیش از دیگر ایام سال مشتری دارند. حال برای یادآوری این پاتوق های شبانه شماری از آنها را در پی می آوریم.
اسلام درباره تعویض لباس و خریداری آن نظرات بسیار مهمی دارد، در جامعه امروز به پوشش افراد اهمیت داده میشود و در بعضی از مواقع لباس آنها نشانگر شخصیتشان است.
گردشگران اگر به رستورانهای سنتی و یا مراکز اقامتی در سنتی ترین شهرهای ایران هم بروند بازهم منوی غذاهای آنها چلوکباب، جوجه کباب یا پیتزا و ساندویچ است و معمولا خبری از غذاهای محلی نیست. این در حالی است که غذای ایرانی در کنار غذای غربی و چینی یکی از سه مکتب مادر آشپزی جهان بوده است.
قبلا دو چشمه در سرداب مطهر وجود داشت که از ۴۰۰ سال قبل که آب لوله کشی نبود این آب مرتب میجوشیده و از یک طرف وارد و از طرف دیگر خارج میشد که مزه و طعم آن آب از بهترین آب معدنی امروز هم بهتر بود و آن سرداب پله داشت.