المپیک 1936 آلمان و قهرمانی "جسی اونز" سیاه پوست امریکایی در مسابقات دو میدانی؛ دست ندادن هیتلر با اونز در مراسم اهدای مدال ها، بعدها عنوان نشانه ای از نژادپرستی وی قلمداد شد.
با همه این تفاسیر و علی رغم همه فعالیت هایی که در زمینه جاسوسی به ریچارد فرای نسبت داده می شود، اما نبایستی از فعالت ها و اقداماتی که وی در زمینه تاریخ و فرهنگ ایران و ایران شناسی داشته است غافل ماند. در مجموع می توان گفت که با وجود تلاشهای گسترده وی در باب ایران شناسی و شرق شناسی فعالیتهای جاسوسی نامحسوس نیز داشته است با تمام این اوصاف اقدامات او ...
در سال 1356 نامه ای محرمانه به امام خمینی در نجف می نویسند و طی آن، ضمن شرح وضعیت ایران و گروه های مختلف، تحلیلی هم از سازمان مجاهدین خلق ارائه میکنند.
تصنیف زیباو دلنشین "قطعه ای از بهشت امام رضا(ع)"، با صدای استاد علی محمد کریمخانی « آمدم ای شاه ، پناهم بده خط امانی ز گناهم بده / ای حَرمَت ملجأ در ماندگان دور مران از درو، راهم بده / ای گل بی خار گلستان عشق قرب مکانی چو گیاهم بده / لایق وصل تو که من نیستم اِذن به یک لحظه نگاهم بده » (4:27)
سرود و هم خوانی زیبای گروه کر برای «امام خمینی»(ره) در اوایل پیروز انقلاب اسلامی ایران؛ «الله اکبر / خمینی رهبر/ او جان فشانده / از خواب غفلت / ما را رهانده...» (2:59)
استکبار جهانی بر این عقیده است که در کشورهایی چون جمهوری اسلامی ایران که حکومت در اختیار مذهبی ها قرار دارد، نیروهای سکولار برای مقابله با کسانی که سعی دارند مذهب را به وجه مشترک جامعه تبدیل کنند، چاره ای به جز جستجوی مخرج مشترک های دیگری بر پایه ملی گرایی ندارند.
فرای میگوید به یک دلیل «حمله اعراب» به ایران را باید یک «عصر طلایی» نامید، چون به «ایرانیشدن» مکتب اسلام انجامید. بنابراین، سرشتِ فرضیه او چیز دیگری بود. فرای در رساله میراث ایران نتیجه آمیختگیِ فکر انگلیسیِ «باستانگرایی» با عناصر اسلام را فرصت خوبی برای ترکیب «ریشههای انقلابی» دین با «خصلتهای محافظهکارانه ملی» میداند و به گمانش، این آمیختگی ...
فرای از مذهب شیعه به مثابه یک قرائت ایرانی از اسلام یاد میکند و حتی از تأثیرات زرتشت بر اسلام سخن میگوید تا جایی که نسبنامهی بعضی امام زادگان را پیش از اسلام و در مذهب زرتشتی میداند که طبق همان خصلت محافظه کاری ایرانیان رنگ و بوی اسلامی گرفتهاند.
تماسهای ریچارد فرای با ایران از طریق ایستگاه CIA در لندن از سال ۱۳۳۰ در حال شکلگیری بود. پیش از فرای، استادش پرفسور آرتور پوپ به دعوت حسین علاء نخستوزیر وقت برای هدایت فرهنگی و هنری حکومت پهلوی اول از سال ۱۳۰۴ در تهران و شیراز اقامت داشت و به دلیل تئوریپردازی و تبارسازی برای فرهنگ باستانی- پادشاهی ایران نفوذ فراوانی روی رضاخان یافت. پرفسور پوپ ...
در این جا نیز ما به فراخور مجالی که داریم به معرفی و مرور برخی از شناخته شده ترین آثار او می پردازیم. از میان کتابهای بسیاری که فرای درباره ایران نوشتهاست میتوان به کتابهای زیر به عنوان نامدارترین آثار او فارغ از بحث ارزش گذاری معنوی اشاره کرد: ترجمه «تاریخ بخارا»، «میراث باستانی ایران»، «عصر زرین فرهنگ ایران»، «تاریخ باستانی ایران» و ویراستاری ...