در سال 1356 بحرانی گریبان سلطنت پهلوی را گرفت که پیآمدهای آن پایان عمر رژیم را حتمی کرد. و آن بحرانی بود که با شهادت آیتالله سید مصطفی خمینی آغاز شد. ایشان در آخرین ساعات روز 1356/7/30در منزل خود در شهر نجف اشرف به شیوهای نامعلوم به شهادت رسید.
روز هفتم آبان سال 1305 هجری خورشیدی آیت الله سید حسن مدرس از یک ترور که توسط عوامل رضاخان پهلوی برنامه ریزی شده بود جان سالم به در برد . در این حادثه دست کم چهار گلوله به دستان مدرس اصابت کرد
روز ششم آبان 1357 تیمسار ناصر مقدم رئیس ساواک در گفتوگو با اسحاق هوفی رئیس سازمان اطلاعاتی اسرائیل (موساد) در تهران و در بحبوحه انقلاب پیشنهاد کرد مأموران بازنشسته موساد در ساواک استخدام شوند
مراسم گرمیداشت روز جهانی میراث دیداری و شنیداری با رونمایی از دو اثر «المسالک و الممالک» و «کلیات سعدی» در مرکز همایشهای کتابخانه ملی ایران برگزار میشود.
وقتی چندی پیش تصویری از شاهزاده هری فرزند پرنس چارلز در کنار جسد یک بوفالوی مرده در آرژانتین که ظاهرا خودش شکار کرده بود منتشر شد بسیاری از رسانههای جهان علاقه او و پدرش به شکار را با یکی از شاهان بریتانیا مقایسه کردند؛ جرج پنجم، اولین شاه از خانواده "ویندسر".
دکتر فرخی رئیس اداره عهد و امور حقوقی وزارت امور خارجه رژیم پهلوی با مخالفت کارشناسی با کاپیتولاسیون گفت: نباید فراموش کرد که هر تأسیس حقوقی اگرچه ظاهراً مولد اراده حاکم دولتهاست، ولی باید با روح حقوق و منطق قضایی سازگار باشد.
ابن زیاد از حضرت زینب (س) پرسید که کار خدا را با برادرت و اهل بیت (ع) چگونه دیدی؟، زینب (س) پاسخ داد: من چیزی جز نیکی و شایستگی از جانب خدا ندیدم، اینها گروهی بودند که خدا شهادت را برایشان مقدور کرده بود، خداوند روز قیامت میان تو و آنان داوری خواهد کرد
اگر کسی زیر شکنجه به قتل می رسید جنازه مقتول را به پزشک قانونی می دادند و التزام می گرفتند که جریان افشاء نشود و یا اینکه مستقیماً به عنوان مجهول الهویه به سالن تشریح بیمارستانها می فرستاند و یا دفن می کردند.
کتاب «روابط ایران و ترکیه، از سقوط دولت عثمانی تا برآمدن نظام جمهوری 1302-1297 ه.ش» تالیف کاوه بیات به بررسی چند و چون ارتباط این دو کشور بر اساس اسناد وزارت امور خارجه ایران میپردازد.