زینب کبری (س) پس از ورود به کوفه خطاب به مردم کوچه و بازار میگفت که ای مردمان حیلهگر، چه بد توشهای برای آخرت فرستادهاید، توشهای که همان خشم خدا است، شما این جنایت فجیع را بی پرده و آشکار به انجام رساندید، جنایتی که وسعت آسمان و زمین را پر کرده است!
در پی سقوط دولت نظامی " غلامرضا ازهاری" محمدرضا شاه پهلوی از بین چند نفر سرانجام شاپور بختیار را مامور تشکیل کابینه کرد؛ و کابینه شاپور بختیار با اکثرین نظامیان تشکیل شد. دولتی که نیامده سقوط کرد و به پای انقلاب اسلامی زانو زد. بختیار در گفتههای خود سعی کرد که مردم را با قدرت آمریکا و اینکه کاخ سفید طرفدار شاه است، بترساند اما هیچگاه موفق نشد.
شهید مطهری به دست گروهک تروریستی و التقاطی فرقان به شهادت رسید. امام راحل در غم از دست دادن این شهید بزرگوار که به واقع استادی تمام در عرصه دین و دین پژوهی بود، اشک ریخت.
حضرت امام خمینی در اواخر سال 1367 نامه ای خطاب به میخاییل گورباچف، رهبر اتحاد جماهیر شوروی سابق نوشتند و در آن ضمن پیش بینی محتوم بودن سقوط مارکسیسم و کمونیسم، پیام دعوت به فطرت و توحید را برای وی ارسال کردند و در مورد فرو افتادن در دام نظام سرمایه داری غرب به وی هشدار دادند
میرزا قاسم خان تبریزی و میرزا جهانگیرخان شیرازی بنیان گذاران روزنامه صور اسرافیل بودند و میرزا علی اکبر خان دهخدا (دخو) از نویسندگان آن بود. این روزنامه از نظر سبک نگارش و ادبیات و هم از جهت مطالب و مضامین شباهت بسیاری به روزنامه ملا نصرالدین قفقاز داشت.
قبر مرحوم میرزاده عشقی شاعر و روزنامه نگار آزادی خواه ایرانی در دوره مشروطه که در سال 1303 به دستور رضاخان ترور شد. قبر او در قبرستان ابن بابویه در شهر ری قرار دارد.
"ارنست هولتزر" یکی از پیشگامان عکاسی در ایران به شمار میرود که در طول بیش از سه دهه اقامت در ایران مجموعهای با ارزش از ابعاد مختلف زندگی در عصر ناصرالدین شاه قاجار عکاسی کرد
کتاب «اوراق پراکنده از تاریخ تبریز» تالیف بهروز خاناچی یکی از کتابهایی است که صفحات متعددی را به سوگواری تبریز در ایام محرم همراه با بیان جزئیات برخی ریشههای آن اختصاص داده است. مولف در این کتاب با نگاهی ریزبین به مراسمهای قمهزنی (شاخسی واخسی) در تبریز اشاره کرده است
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله العظمی خامنه ای، با انتشار یادداشتی طیفها و افراد مختلف زمانه سیدالشهدا (ع) را از منظر جریان شناسی تاریخی بررسی کرد.
زینب کبری (س) در زمان وداع با پیکر خونین امام حسین (ع) در کربلا به ایشان گفت: به فدای آن که ریسمان خیامش را قطع کردند، با دلی اندوهناک و با لبی عطشان او را شهید کردند درحالیکه از محاسنش خون میچکید.
با این همه نخستین بارى که شاه متوجه نشانهاى از بیمارى خود شد، در تعطیلات نوروز ۱۳۵۳ در ساحل کیش بود. او یک روز هنگامى که در ساحل قدم مىزد متوجه وجود تورمى در زیر قفسه سینه خود شد و موضوع را با دکتر ایادى در میان گذاشت.