از سنه دوم چنین برمىآید که لیستى است که توسط شاپشال خان یهودى روسى معروف و استاد پیشین محمد على شاه براى یکى از دوستان روسى خود ارسال و در آن از جواهرات و سایر اشیاء باارزشى صحبت مىشود که با وثیقه گذاشتن آنها شاه توانست از بانک روسى وام دریافت کند تا به مزدورانش جهت برپایى قیام مذکور بپردازد
جالب اینکه بخش عمده ای از سلسله هایی که در ایران تشکیل می شد از همین بخش عشایر و کوچنده تشکیل شده بود. جمعیتی که پس از پیروزی بر رقیبا خود از کوچندگی به یکجانشینی و شهرنشینی روی می آورد.
روز گذشته یک اجتماع بی نظیر در میدان بهارستان تشکیل داده و چندین ساعت ناطقین و سخنرانان مجمع مسلمانان مجاهد و حزب زحمتکشان ملت یران و حزب ایران درباره پنج ماده مداخلات ظالمانه دیوان دادگستری بین المللی صحبت می کردند.
میزان سازواری ساختار طبقاتی هرجامعه با تحولات سیاسی و اجتماعی رابطه بسیار مهمی با ثبات سیاسی و اجتماعی آن جامعه دارد و اجراى اصلاحات و شـکلگیرى انـقلابهاى سیاسى و اجتماعى نیز منوط به مشارکت و نقش ساختار طبقاتی جامعه می باشد.
یکی از اقدامات رضاخان نوسازی ارتش ایران بود، رضاخان به دلیل روحیه نظامی خود غلاقه زیادی به ارتش داشت. این ارتش در جریان اشغال ایران توسط متفقین کارایی لازم را نداشت.
زیباسازى پایتخت از مدتها پیش خواست قلبى شاه کنونى مملکت بوده و از زمانى که اعلیحضرت بر تخت نشسته، چهره شهر تهران متحول شده است. خیابانها را عریض و سنگفرش کردهاند؛ درختان جدیدى بجاى درختان کهنسالى که در جریان تعریض خیابانها قطع شده بودند، کاشتهاند؛ ساختمانهاى دولتى مدرنى در قسمتهاى مختلف شهر ساختهاند، و تعدادى پارک کوچک نیز در برخى محلههاىتهران ...
براوین روز شنبه ١٢ ربیعالثانى ١٣٣٦ مطابق با ٢٦ ژانویه ١٩١٨ وارد تهران شد و به گراند هتل رفت. او اندکى بعد از ورود به تهران، اطلاعیهاى به این شرح صادر کرد:این بنده چند روز است وارد تهران شده و تا اندازهاى دید و بازدید خود را انجام دادهام. اینک به موجب این ورقه اعلام مىنماید که من حاضرم براى الغاء معاهدات نامشروع که به زور سرنیزه دولت سرنگون شده ...
روز 23 تیر 1357«هرالد تریبون» نوشت: در حالی که عملکرد ساواک به ویژه در مورد شکنجه زندانیان سیاسی همواره مورد انتقاد بوده، سیا ارتباط خود با این سازمان را ادامه داده و «نیویورک تایمز» نیز نوشت: در حال حاضر بیش از دویست و پنجاه افسر ایرانی در آمریکا فنون سرکوبی تظاهرات و اعمال شکنجه بر زندانیان سیاسی و مردم را فرا می گیرند.
در دوره سلطنت آقا محمد خان قاجار، خانهای قجر در ولایات ایران حکم می راندند که اکثراً «قوانلو» و بعضاً «دولو» بودند. ولی در اوایل سلطنت فتحعلیشاه، حاجی ابراهیم خان کلانتر_اعتمادالدوله_ رفته رفته خویشانش را یکی پس از دیگری به حکومت گماشت تا جاییکه در سراسر ایران منطقه ای نبود که از حیطه نفوذ فامیل او_هاشمی_ برکنار مانده باشد.
سیاست استعمار که خطر رد قرارداد الحاقی و پاره گشتن التزامنامه 1933 را هر لحظه فزونتر می یافت با پشت هم اندازی های مخصوص یک حکومت اختناق را بر مملکت مسلط ساخت تا انتخابات دوره شانزدهم هم بدست آن حکومت انجام گردد.
متدوال ترین تفریح شاهان که از گذشته های دور زمانی که از زندگی در قصر شاهی احساس ملال و خستگی می کردند رواج داشته رفتن به نقاط ییلاقی و کوهستانی برای سواری کردن و شکار بوده است. کن، دوشان تپه، دره لار، شهرستانک و سرخه حصار نقاطی بود که در اینگونه مواقع قرق می شد تا شاه و خدم و حشمش در آن اردو بزنند و اوقاتی را به شکار یوزپلنگ، شیر، قوچ، آهو و کل بگذرانند....
چارلز سى. هارت، وزیر مختار آمریکا، در گزارشى محرمانه رضا شاه را «یک دهاتى بىسواد از پدرى به همان اندازه بىسواد» مىنامد. هارت در گزارش دیگرى مىنویسد: «حتى پنج سال پادشاهى بر تخت طاووسِ شاهنشاهان ایران نیز خشونت و وقاحت سرگروهبانى بنیانگذار سلسله پهلوى را صیقل نداده است. البته گمان مىکنم که نیازى به توضیح نباشد. از وقایعى که در گزارشهایم شرح دادهام،...
به طوری که از وزارت خارجه به اطلاع می رسد دولت پاکستان توجه گردیده که پادشاه ایران مخالف با حکومتی می باشد که در ایران به نظر دولت پاکستان یک حکومت صد در صد ملی است و مورد اعتماد اکثریت هنگفت ملت ایران قرار گرفته است.
آغاز نخست وزیری رضاشاه، نقطه عطف مهمی جهت ادامه قدرت یابی رضاشاه می گردد که در نهایت با فاصله کمی پادشاهی وی در سال 1304 و با تصویب ماده واحده ای محقق می گردد...
مسئله ازدواج ها بسیار مهم بوده است: متحد کردن خانواده ها از طریق اجداد مشترک و سعی در ارتباط دادن طایفه ها از طریق ازدواج ها، ازدواجهای بین قوم و خویشان درجه اول در روستاها هنوز هم از موقعیت محکمی برخوردار است.