جنگ جهانی دوم با به جا گذاشتن میلیونها قربانی در سرتاسر جهان، یکی از پرتلفاتترین جنگهای دنیا لقب گرفت. اما در این بین داستان شکست ژاپن که در روزهای پایانی جنگ صورت گرفت، از همه داستانها غمانگیزتر بود. چرا که تسلیمپذیری این کشور به بمباران دو شهر بزرگ ژاپن یعنی هیروشیما و ناکازاکی توسط آمریکا منوط شد. آمریکا با پرتاب دو بمب اتمی بزرگ بر سر این ...
در تاریخ معاصر ایران دو کودتای موفق اتفاق افتاده است. کودتاهایی که هر دو در راستای منافع غرب بوده است. یکی از کودتاها باعث تاسیس حکومت پهلوی شد و دیگری حکومت از دست رفته پهلوی را بار دیگر بازگرداند...
بعد از فوت آیتالله بروجردی، حوادث سیاسی متعددی در کشور رخ داد. گرچه این حوادث به طور مستقیم با فوت آیتالله بروجردی در ارتباط نبود، اما خبر از فصل جدیدی در تحولات سیاسی ایران میداد. از طرفی برخی از سیاستهای وضع شده در آن دوره، با توجه به احساس حذف آیتالله بروجردی گرفته شد. به عبارتی شاه تصور میکرد در غیاب آیتالله بروجردی، قادر به اتخاذ هر تصمیمی ...
لئونید برژنف، دبیر کل حزب کمونیست شوروی در تاریخ 25 آبان 1342 در صدر هیاتی وارد تهران شد. او طی مدت اقامتش در ایران با سفر به شهرهای مختلف از اماکن تاریخی ،جاذبه های گردشگری و مراکز علمی بازدید کرد.
شهر اردبیل نیز در دوره صفویه به مانند شهر تبریز، معروف و شناخته شده بود. این شهر نیز در آن دوره از امکانات خاصی برخوردار بود و موقعیت جغرافیایی آن تجارت گستردهای را در بخشهای مختلف به وجود آورده بود
حکومت پهلوی از نظر ایدئولوژیکی، حکومتی التقاطی بود. این ویژگی باعث شده بود تا حکومت پهلوی فاقد چارچوب مشخص فکری باشد. تا جایی که انواع گرایشات فکری در آن دیده میشد. گرایشاتی که بسیاری از آنها در نقطه مقابل هم بودند
چند روز قبل آقای اردشیر زاهدی در جادهی نیاوران رانندهای را که آهسته میرانده و به بوق زدنهای او توجه نکرده به قصد کشت کتک زده و بعد چون حالش بد شده وی را شخصاً به بیمارستان رسانده و بعد به سازمان امنیت تلفن کرده و از طرف سازمان امنیت شخص مضروب جلب گردیده است.
آیت الله علی اکبر فیض معروف به مشکینی در سال 1300 هجری شمسی در روستایی به نام «آللی» از توابع بلوک مشکین و در میان خانواده ای متدین و اهل علم چشم به جهان گشود. پدرش از اهل علم بود و در کسوت روحانیت به تحصیل علم و رتق و فتق امور مردم می پرداخت.
کودتا هنوز، مصداقی از دخالت آمریکا در امور کشورهای دیگر است؛ آنچه که به باور «نوام چامسکی» در ساختار سیاسی ایالات متحده نهادینه گردیده است و در نتیجه رفتار آن کشور در حوزهی نظام بینالملل، برآیندی از منافع و انگیزههای داخلی و آمادگی محیط بینالملل برای تجاوز و مداخله را نشان میدهد
haghgoo javad:
ماجرای تفال استاد زرین کوب به حافظ در روز عاشورا عبدالحسین زرینکوب خاطرهای دارد از تفأل به دیوان حافظ در مجلس روز عاشورا. این خاطره را سرراست و صریح به روایت زرینکوب بخوانید .
۲۵ شهریور ۱۳۲۰ رضاشاه پس از گذشت سه هفته از اشغال ایران از سوی قوای متفقین و در حالی که حکومت را به پسرش محمدرضا واگذار کرده بود، تن به تبعید داد. ابتدا تصمیم داشت برای استراحت چند هفتهای به هند برود اما در نزدیکی هند، انگلیسها مانع ورود او میشوند و جزیره موریس در آفریقای جنوبی را برای ادامه زندگی شاه مخلوع تعیین میکنند.
این بار، یک گوشه جالب از زندگی زنان صد سال پیش را برایتان تعریف میکنم، یعنی تعزیه زنانه...». در میان نوشتههای ندیمه دربار ناصرالدین شاه ماجرای تعزیه خواندنی زنان که قسمتی از آن در ماه محرم برگزار میشد.
بقعه شیخ صفیالدین یکی از بناهای مهم در دوره صفویه است. این بقعه در همان دوره با هزینه بالا و به کارگیری هنرمندان و معماران مشهور آن دوره بنا گردید. یکی از افرادی که نقش مهمی در ایجاد این بنا داشته است شاه صدرالدین است.
در بهبوهه جنگ جهانی دوم، ایران توسط متفقین به اشغال درآمد. ظاهرا بهانه اشغال، کمک به روسیه و رساندن مهمات به این کشور بود. البته سیاستهای رضاشاه که در راستای حمایت از آلمان قرار داشت نیز در این تصمیم بیتاثیر نبود؛ اما هر چه که بود اقدام متفقین در اشغال کشور، تاثیرات سیاسی و اقتصادی سنگینی برای کشور داشت.
این سند گزارشی است از فسادهای مالی « باقرعاملی» وزیر دادگستری رژیم پهلوی در سال 1344. باقر عاملی از موقعیت خود برای دریافت رشوههای کلان استفاده میکرد. در سند امروز میبینیم که وی در قبال دریافت دو دانگ از زمینهای «ابوالفتح دولتشاهی» به کرمانشاه رفته و به نفع وی رأی صادر کرده است.
آمریکا بعد از اتمام جنگ جهانی دوم که مصادف با سقوط حکومت رضاشاه بود، وارد صحنه سیاسی ایران شد. البته حضور این کشور تا قبل از کودتای 28 مرداد چندان پررنگ نبود. اما بعد از کودتا آمریکا به مهمترین بازیگر خارجی در ایران تبدیل شد
یکی از ویژگیهای مبارزاتی آیتالله مهدوی کنی، عدم ترس ایشان در برابر حکومت ونهادهای امنیتی آن بود. چنانچه ساواک، ایراد بسیاری از سخنان سیاسی و یا نام بردن از برخی از شخصیتهای سیاسی را ممنوع کرده بود، اما آیتالله مهدوی کنی، بدون ترس و واهمه از آنها سخن میگفت.
روحانیت در دهه 1330- 1340 حضور آشکار و مستقیمی در مبارزات سیاسی نداشت. با این حال، دوره مذکور دوره مناسبی برای حوزه و روحانیت جهت تدوین پایههای تئوریک مبارزات سیاسی بود. ذر این دوره اقداماتی از سوی جریانات مختلف شکل گرفت و تحت اتفاقاتی چون حضور شهید مطهری در دانشگاه تهران، مبارزات سیاسی گروههای مبارز راه خود را پیدا کرد.
در دوره قاجار، شهرسازی تابع قوانین مشخصی نبود. گرچه ایرانیان سبک و سیاق خاصی در این زمینه داشتند، اما این سبک و سیاق متاثر از فرهنگ و شرایط محیطی آنان بود. همین موضوع، عامل تفاوت میان شهرسازی ایرانیان یا شرقیان با شهرسازی غرب بود.
سند زیر دو موضوع مهم را به وضوح آشکار میکند: نخست آنکه «حسنعلی منصور» با چراغ سبز آمریکاییها و حمایت «محمدرضا پهلوی» مدتها قبل از رسیدن به نخست وزیری خود را برای تصدی این پست آماده کرده بود. دومین موضوع این سند دخالت مستقیم محمدرضا پهلوی در امر انتخاب نمایندگان مجلس میباشد.