بدون شک یکی از عوامل فعال در کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ که در ارتباط کامل با انگلیسیها و علیه مردم ایران اقدام میکرد، «شاپور ریپورتر» بود. شاپور ریپورتر پس از پایان آموزش دانشگاهی و اطلاعاتی خود در دانشگاه کمبریج انگلیس، کار خود را به عنوان مزدور انگلیس در رادیو فارسی دهلی آغاز کرد...
بازار شایعات در ایران داغ است و از جمله آنها باید از شایعه مربوط به اقدامات رضا قطبی (پسردایی شهبانو) یاد کرد که با بکار گرفتن تمام قدرت خود در صدد است جعفریان را به مقام نخستوزیری برساند و البته در این راه از حمایت کامل شهبانو نیز برخوردار است.
چهار سال پس از پیروزی جنبش مشروطه، در سال ١٢٨٩ خورشیدی، در پی تصویب مجلس شورای ملی، به اداره حفظ الصحه دستور داده میشود که در نقاط مختلف از جمله مدرسه دارالفنون، مریضخانه دولتی و اداره بلدیه، مکانهایی برای معالجه و آبله کوبی رایگان دایر و از همه مردم تهران درخواست میشود، برای آبله کوبی و معالجه آن در روزهای معین به آن مکانها مراجعه کنند، اما عوام ...
امرای ارتش ایران درحال مذاكره با ريدرز ويليام بولارد وزيرمختار انگلستان و چند تن ازفرماندهان قشون متفقين درايران؛ در پی اشغال ایران توسط قوای متفقین در جریان جنگ جهانی دوم
انگلیس پس از آن که با ملی شدن صنعت نفت در ایران از این ثروت محروم گردید با طراحی کودتایی با هدف سرنگونی دولت مصدق، دولت آیزنهاور را به بهانه «خطر نفوذ کمونیست در ایران» به اجرای این کودتا متمایل ساخت.
خوشنویسی دوره قاجار از بعد زمانی، یک قرن و نیم را شامل میشود. یکی از تاثیرگذارترین دورههای خوشنویسی است. در این دوره بعد از خط نستعلیق، اقلام دیگر نظیر شکسته و ثلث نیز مورد اقبال قرار گرفت.
قیمت نفت در دهه 1350 تحت تأثیر سیاستهای اوپک و کشورهای تولیدکننده نفت با فراز و نشیبهای فراوانی مواجه شد. در این بین سیاستهائی اتخاذ شد که کاملاً به ضرر شاه تمام شد.
«عبدالرفیع حقیقت» مورخ درباره تسخیر کرمان در ربیع الاول 1209 هجری قمری و وقایع پس از آن مینویسد: قساوت آقامحمدخان قاجار خصوصا در حق مردم کرمان در تاریخ بسیار نادر است.
روزنامهنگاری در دوران قاجاریه با مشکلات بسیاری همراه بود و با روزنامهنگاران به عناوین مختلف برخوردهای سخت صورت میگرفت.
«اصفح المتکلمین» اولین روزنامه گیلان را در 1286 خورشیدی به نام «خیرالکلام» به چاپ رساند. اما روزگاری پیش آمد که برخورد با مطبوعات آن زمان شروع شد و بر همین اساس افصح و یارانش ...
با طرح تدوین قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، شخصیتها، گروهها و جناحهای سیاسی مختلف شروع به تهیه طرحی برای تدوین قانون اساسی آینده ایران اسلامی کردند؛ در میان همه این طرحها، پیشنویس قانون اساسی شهید صدر بسیار حائز اهمیت است.
خانمها تمایل شدیدی به استعمال زینت آلات زنانه از قبل النگو، دستبند، بازو بند و گردن بند طلا و نقره دارند و همیشه مقداری از این زینت آلات را دور گردن و دست و بازوی خود آویزان میکنند
شاه تسلط بر اوضاع را از دست داده بود. حضور ارتش در خیابانها صحنهی تظاهرات را به میدان جنگ تبدیل کرد. تمامی محاسباتی که قوام بهعنوان یک سیاستمدار کارکشته انجام داد، نافرجام ماند. او تصور میکرد از طریق سازش با لندن و واشنگتن، میتواند مردم را مرعوب سازد، ولی مردم با دست خالی در مقابل مأمورین انتظامی ایستادند
رضاشاه حرص و ولع زیادی به جمعآوری ثروت داشت. بخشی از ثروت او را اموال غیرقابل منقول همچون املاک و زمینهای مرغوب تشکیل میداد. او این زمینها را به روشهای مختلف به دست آورد. یکی از روشهای مهم او فشار بر مالکان بزرگ و به کارگیری زور بود.
به باور دکتر مصدق رضاشاه خود از حامیان تمدید قرارداد نفتی با انگلیس بود با این حال او برای آنکه خود را مخالف این جریان نشان دهد دست به صحنهسازیهائی زد تا افکار عمومی را فریب دهد.
در این سند نامه عباس گیلانشاه رئیس دفتر غلامرضا پهلوی برای ترخیص لوازم آرایش منیژه پهلوی، مشاهده می شود. درمیان انبوه مسائل و مشکلات طبقات اجتماعی، درباریون فارغ از همه این مسائل دغدغه ترخیص لوازم آرایشی گرانبها و وارداتی خاندان سلطنتی را داشتند. لوازمی که ازجیب مردم هزینه میشد.
در سال ۱۸۵۰م [۱۲۲۹ش)، تحت فرامین ساخت و ساز امیر کبیر، یک بیمارستان دولتی (مریض خانه دولتی) که اولین بیمارستان مدرن ساخته شده در ایران بود، آغاز به کار کرد.
با توجه به ماهیت استبدادی حکومت پهلوی دوم، نخبگان سیاسی دوران محمدرضاشاه به دو دسته تقسیم می شدند؛ نخبگان مقابل سیستم و نخبگان درون سیستم. اقدامات سیاسی اعضای هر دو دسته از نخبگان سیاسی در چهارچوب منافع طبقات اجتماعی دنبال می شد و خارج از یک نظام نخبه گرایی و الیتیستی قرار داشت. جوهر سیاست شاه در کنترل حجم و ترکیب نخبگان نهفته بود.
کندی شاه را مردی ستمکار، حقیر و فاسد میدانست و به قول قاضی ویلیام داگلاس، «بی اعتمادی وی به شاه به اندازهای رسیده بود که درصدد برآمده بود او را وادار به استعفا نماید و برای پسرش تا رسیدن به سن قانونی یک نایب السلطنه بگمارد.»