علی امینی که در سال 1340 به مدت یک سال نخست وزیر ایران بود در این مدت تلاش زیادی کرد تا اختیارات شاه را کاهش دهد که با مقاومت شاه روبه رو شد.او که فرزند محسنخان امینالدوله (داماد مظفرالدین شاه) و فخرالدوله، دختر مظفرالدین شاه بود در سال 1284 در تهران به دنیا آمد و در سال 1312 با بتول وثوق دختر وثوقالدوله، رییسالوزرای دوره ...
ناصرالدین شاه سالی یک بار (آنهم روز اربعین) آش نذری میپخت و خودش در مراسم پختن آش حضور مییافت تا ثواب ببرد. در حیاط قصر ملوکانه اغلب رجال مملکت جمع میشدند و برای تهیه آش شله قلمکار هر یک کاری انجام میدادند.
افشاگری درباره رژیم پهلوی یکی از مهمترین اخبار رسانهها در دوران آغازین انقلاب بود که مدام از آوارگی شاه، توطئه ساواک و برگزاری دادگاه ضد انقلاب خبر می دادند؛ اخباری که در ایام عید طعم ویژهتری داشت.
روز ۱۲ فروردین ۱۳۵۸، نتایج رفراندوم تغییر رژیم که روزهای ۱۰ و ۱۱ فروردین برگزار شد، اعلام گردید که طی آن ۹۸.۲ درصد مردم ایران به «جمهوری اسلامی» رای آری دادند. روزنامه کیهان در شماره روز ۱۲ فروردین ۵۸ خبر داد: «با ۱۸ میلیون رای، رژیم ایران، جمهوری اسلامی شد.» امام خمینی هم فرمود: ۱۲ فروردین روز نخستین حکومت الله است. در تقویم رسمی هم روز ۱۲ فروردین ...
شیخ محمدتقی بهلول سخنرانی کوبندهای را علیه ماجرای کشف حجاب انجام داد و بعد از آن به افغانستان گریخت. دولت افغانستان به دلیل نداشتن گذرنامه وی را زندانی کرد. شیخ بیش از ۳۰ سال در زندانهای افغانستان به بدترین شکل ممکن زندانی بود.
حضرت امام علی بن موسی الرضا(ع) در سال 148 هجری قمری در شهر مدینه دیده به جهان گشودند و در سال 183 هجری قمری با شهادت پدر بزرگوارشان به منصب امامت نائل شدند. مأمون برای رسیدن به اهداف و نیات شوم خود، در سال 200 هجری قمری، ایشان و تعدادی از علویان را مجبور به ترک مدینه و هجرت به سوی خراسان کرد.
آغاز و شروع اعطای نشان را به زمان فتحعلی شاه قاجار نسبت می دهند ، در دوره قاجار برای قدردانی از خدمات مردان ایرانی و هم ایجاد روابط نیکو با اروپائیان نشانی به نام شیر و خورشید ساختند وبه کسانی که خدمتی شایسته می کردند ، می دادند . ظاهرا این نشان به خاطر عرض ارادت ناصرالدین شاه به ملکه ویکتوریا داده شده که با آنچه در اصل این مدال برای آن ساخته شده منافات ...
سفر مظفرالدین شاه قاجار به انگلستان در جریان دومین تور اروپایی در دوران سلطنتش با حاشیههایی چون خودداری شاه ادوارد از اعطای نشان "بند جوراب" به او و مراسم استقبال در عرشه کشتی تفریحی همراه بود.
خشایارشا از پادشاهان هخامنشی است. پدرش داریوش بزرگ و مادرش آتوسا دختر کوروش بزرگ بود. نام خشایارشا از دو جزء خشای (شاه) و آرشا (مرد) تشکیل شده و به معنی «شاه مردان» است.
گاندی وكیل جوانی بود كه در انگلستان تحصیلات خود را به انجام رساند و پس از آن در آفریقای جنوبی به کار مشغول شد و از همانجا مبارزات خود را آغاز کرد؛ منش او در مبارزه علیه بی عدالتی بر پایه این ایده بود که خشونت پیآمد نابرابری و عدمخشونت نتیجه مساوات است و به همین خاطر هدف خود را رسیدن به «خوشبختی همگانی» میدانست. وی پس ...
در ادامه سفر به عصر هخامنشیان، نویسنده این کتاب، سری به تخت جمشید، پایتخت این حکومت میزند و وضعیت این بنا را در روزگار پس از هخامنشیان و ساسانیان بررسی میکند.