۰
plusresetminus
حقیقت آن چه بی‌بی‌سی ارگان رسانه‌ای روباه پیر از آن با عنوان «پیام محرمانه آیت‌الله خمینی به کارتر» یاد می‌کند پاسخ حضرت روح‌الله به پیغام تهدیدآمیز کارتر و هشدار ایشان به اعلام جهاد علیه آمریکا بوده است.
نامه محرمانه امام به کارتر یا هشدار؟!
  تحریف و نفوذ دو واژه‌ای هستند که بارها در ماه‌های اخیر به آن از سوی فعالان و کارشناسان سیاسی پرداخته شده است هر چند برخی این دو واژه را بهانه ای برای برخوردهای سیاسی می دانند و می‌خوانند ولی رصد رسانه‌ها نشان از واقعیات دیگری دارد واقعیاتی که در یک جمله می‌توان آن ها را خلاصه کرد«برای نفوذ در یک کشور انقلابی باید آن انقلاب را باز تعریف و در ادامه برای نفوذ مهیا ساخت »

از این مقدمه کوتاه که بگذریم به گزراشی در بی‌بی‌سی می رسیم که در روزهای اخیر منتشر و در آن ادعا شده است که امام خمینی بنیانگذار جمهوری اسلامی بهمن ماه 1357 پیغامی محرمانه را به کارتر رئیس جمهور وقت آمریکا ارسال داشته‌اند!

این گزارش بخشی از واقعیت را در بر دارد ولی از آن جا که با حذف و اضافاتی همراه است آن را در یک کلام و به صورت خلاصه وار می‌توان تحریف عریان و عیان خواند و نامید.

پروژه تحریف امام خمینی از مدت‌ها پیش در دستور کار رسانه‌های ضد انقلاب قرار گرفته است در این میان بی‌بی‌سی ارگان رسانه‌ای روباه پیر میان دار تحریف بنیانگذار جمهوری اسلامی شده و رسانه های زنجیره ای اصلاح طلب نیز پشت سر بی بی سی به میانه میدان آمده و برای تحقق آرزوی دیرینه خود یعنی رابطه ایران و آمریکا دلالی می کنند.

در روزهای گذشته بی‌بی‌سی فارسی با انتشار گزارشی مخدوش که مهر سند بر روی آن حک شده است مدعی گردید که امام خمینی پیش از یپروزی انقلاب از طریق برخی شخصیت‌ها به کارتر رئیس جمهور آمریکا پیغامی محرمانه فرستاده بودند‌.

این ادعا پیش از این از سوی افرادی چون ابراهیم یزدی دبیر کل گروهک نهضت آزادی در جهت تحریف امام بارها مطرح شده بود و البته این بار بی بی سی با استناد به اسناد تازه از طبقه بندی خارج شده آمریکا این مدعای مخدوش را تکرار کرده است‌.

سخن در این گزارش بر سر آن نیست که آیا پیش از انقلاب اسلامی و پیروزی آن پیامی میان طرفین رد و بدل شده است یا نه بلکه نقطه افتراقی که بی بی سی با اشاره بسیار کوتاهی از آن عبور می کند متن پیغام امام خمینی است .

از نیاز تا نفوذ

بر اساس شواهد و مستندات آمریکا به شدت نیازمند رابطه با ایران است و یکی از دلایل این نیاز اثبات این گزاره است که ایران اسلامی نیز در برابر قدرت ها کمر خم کرده و به شعارهایی که همواره در سه دهه گذشته سر می داده پشت کرده است ، این ارتباط جبهه مقاومت را که به ایران به عنوان یک پشتوانه امید بسته‌اند دلسرد کرده و در یک کلام منافع آمریکا را تضمین خواهد کرد.

از این رو است که پروژه تحریف کلیک می‌خورد و از سوی رسانه‌های خارجی و مبدا و نیز نشریات و رسانه‌های زنجیره‌ای داخلی پیگیری می شود؛ طبیعی است که شیطان بزرگ در بازنشر آن چه میان طرفین رد و بدل شده است دست به تحریف بزند تا آن چه که می‌خواهد را به اثبات برساند، اما حقیقت این پیام چه بوده است؟ ماجرا بسیار واضح و روشن است و نکته ابهام آمیزی در تاریخ وجود ندارد و اگر وجود داشت آمریکا در سه دهه گذشته از انتشار آن برای مخدوش ساختن چهره حضرت روح الله اجتناب نمی‌کرد.

از پیام کارتر تا پاسخ امام

بر اساس اسناد متقن تاریخی در 18 دی ماه 1357 یعنی دو روز پس از  کنفرانس گوادلوپ دو نفر از طرف ژیسکاردستن رئیس جمهور وقت فرانسه و جیمى کارتر رئیس جمهور وقت آمریکا مستقیما براى امام پیغامی آوردند.

بر اساس این اسناد غیر قابل انکار « کارتر به‌ رغم تعهدات و قرارهاى بین المللى رسما در پیغام خود ضمن دخالت در اوضاع ایران گفته بود « ما از دولت بختیار حمایت خواهیم کرد و بهتر آن است حضرت آیت‌الله از دولت بختیار حمایت کنند و یا حداقل سکوت کنند. بهتر است حضرت آیت‌الله براى رفتن به‌ ایران عجله‌ نکنند.»

کارتر در ادامه پیغام خود به امام از احتمال کودتا در ایران سخن گفته بود. قره‌باغی رئیس وقت ستاد ارتش نیز در این زمینه  می‌گوید « رئیس‌جمهور کارتر پیش از این شروع به نزدیک شدن به [امام] خمینی [ره] کرده بود. با تشکیل کابینه بختیار رئیس‌جمهور ایالات متحده در 8 ژانویه سال 1979 [1357/10/18] ‌از دفتر رئیس‌جمهور فرانسه برای تبادل پیغام با [امام]‌ خمینی [ره‌] استفاده کرده است. کارتر در این پیام به [امام] هشدار داده بود که اگر از بختیار حمایت نکند، در ایران حمام خون به راه خواهد افتاد. او همچنین اصرار داشت تا [امام ] تمام قوای خود را برای فرو نشاندن مخالفت با بختیار بکار گیرد. عدم انجام این کار بسیار خطرناک خواهد بود تمام تلاش ها صورت خواهد گرفت تا از انفجار نهایی جلوگیری شود. خروج شاه حتمی است و کمی بعد انجام خواهد شد. آنچه شما باید بدانید خطر مداخله نیروهای مسلح ایران است که باعث وخامت شرایط می شود. بهتر نیست برای دوره نامحدودی آرامش و سکوت را ایجاد کنیم؟»

*پاسخ قاطعانه امام به رئیس جمهور آمریکا

تعیین تکلیف کارتر برای انقلاب اسلامی ایران و ملت مسلمان ایران با پاسخ کوبنده امام خمینی مواجه می‌شود پاسخی که بی بی سی به بخش هایی از آن اشاره کرده و نفس این پیغام را بدون اشاره به پیش زمینه های آن مورد تحلیل قرار می دهد !

امام خمینی در پاسخ به کارتر همزمان بر روی دو مسئله تاکید می کنند نخست آن که «در صورت مداخله آمریکا اعلام جهاد خواهند داد» و دوم «این آمریکا است که باید از نفوذ خود در شاه و رژیم ایران استفاده و آن ها را برای رفتن ترغیب کند و بهتر است برای شعله ورتر نشدن خشم ملت ایران علیه آمریکایی های حاضر در کشور این کار زودتر صورت گیرد »

مطالعه عین پاسخ امام که صحیفه امام ، جلد 5 ، صفحات 375 -377 منتشر شده جالب و عبرت آموز است «قضیه کودتا. الآن از ایران به من اطلاع دادند که یک کودتاى نظامى در شُرف تکوین است و مى‏ خواهند کشتار زیادى بکنند؛ و از من خواسته اند کالاهاى امریکایى را تحریم کنم، و به امریکا اخطار کنم که اگر چنین کودتایى بشود از چشم شما مى‏‌بینند؛ و اگر شما حُسن نیت دارید باید جلوگیرى کنید. براى من گفته ‌اند، پیغام داده ‌اند، که اگر کودتاى نظامى بشود، حکم جهاد مقدس باید داد. من کودتا را نه به صلاح ملت مى‏‌دانم، و نه به صلاح امریکا؛ اگر (کودتا) بشود از چشم شما مى‏ دانیم. من نمى‏ دانم ملت امریکا بعدها چه خواهد کرد؛ و من به حکم اینکه یک شخص روحانى هستم، و مصلحت بشر را همیشه در نظر دارم و مصلحت ملت خودم را در نظر دارم، به شما توصیه مى‏ کنم که جلوى این خونریزی ها را بگیرید و نگذارید این خونریزیها تحقق پیدا کند؛ و ایران را به حال خود واگذارید؛ که اگر بکنید، نه گرایش کمونیستى خواهد داشت و نه سایر مکاتب انحرافى؛ نه تسلیم شرق و نه تسلیم غرب خواهد شد.»

گفتنی است پیغام کارتر رئیس جمهور وقت آمریکا از طریق ژیسکار دستن رئیس جمهور وقت فرانسه و از طریق دو نماینده به سمع و نظر امام رسیده بود.

دلیل محرمانه بودن پیغام های کارتر و تیری که این بار به سنگ خورد آمریکا همواره علاقه داشته است که نیازهای خود را با پیغام های محرمانه تامین کند و از این رو است که پیغام کارتر نیز از سوی نمایندگان ژیسکاردستن رئیس جمهور وقت فرانسه به صورت محرمانه به امام اعلام می شود و اصرار این که این پیغام محرمانه علنی نشود.

ابراهیم یزدى دربارۀ این ملاقات نوشته است: در 18 دى ماه 57 هشتم ژانویه 79 دو نفر از جانب ژیسکاردستن رئیس جمهور فرانسه، براى دیدار امام به نوفل لوشاتو آمدند. این اولین بارى بود که نمایندگان رسمى شخص رئیس جمهور به دیدار امام مى‌‏آمدند و روشن بود که باید مسئلۀ مهمى مطرح باشد. ورود آنان به مقر امام در حالى بود که دهها خبرنگار در اطراف منزل براى کسب خبر پرسه مى‏زدند و لذا از ورود آنان مطلع شده و مى‏خواستند بدانند که چه خبر است.در این ملاقات که من نیز حضور داشتم بعد از مبادله تعارفات معمولى، یکى از آنها (نمایندگان ژیسکاردستن) شروع به صحبت کرد؛ و پس از بیانات امام، نمایندۀ پرزیدنت ژیسکاردستن، ضمن تشکر از امکان ملاقات با امام، و صحبت با ایشان، مجدداً یادآور شد که این پیغام محرمانه بماند.

کارتر رئیس جمهور آمریکا پس از تسخیر لانه جاسوسی نیز در پیغامی محرمانه به امام امت سیاست تزویر و دو رویی را پیش گرفته بود که این بار امام پیغام را منتشر می‌کنند تا تیر کاخ سفید به سنگ بخورد.9 فروردین ماه 1359 متن پیغام محرمانه کارتر به امام خمینی در رسانه ها منتشر شد.

کارتر در این پیام به منظور حل و فصل بحران گروگانگیری و در پاسخ به پیام نوروزی امام خمینی پیشنهاد تشکیل کمیسیون مشترکی برای رسیدگی به مسائل دوجانبه را مطرح کرده بود.

از نکات مهم نامه کارتر می‌توان به موارد زیر اشاره کرد؛

اقرار به ضرورت احترام به حق حاکمیت ملت ها

اذعان به برخی اشتباهات  در سیاست خارجی آمریکا نسبت به دولت و ملت ایران در شرایط خاص تاریخی

اطلاع به دولت بنی صدر و اعلام آمادگی برای حل مسالمت آمیز اختلافات موجود

درک و موجه شمردن تسخیرسفارت آمریکا توسط دانشجویان ایرانی با توجه به ارتکاب رفتارهای غیردوستانه توسط آمریکایی ها

اعلام مخالفت آمریکا با پناهندگی شاه به آن کشور .[1]

گفتنی است این پیام توسط سفیر سوئیس و از طریق وزارت خارجه تسلیم دفتر امام خمینی شده بود، دفتر امام هم برای اینکه مردم در جریان امور باشند آنرا منتشر کرده بود.

بلافاصله پس از افشای خبر دریافت پیام ها، کاخ سفید ارسال هر دو پیام را تکذیب نمود.[2] اما سفیر سوئیس در تهران گفت: «که او پیامی از طرف رئیس جمهور آمریکا به ابوالحسن بنی صدر رئیس جمهور وقت[3] تحویل داده است.»

با انتشار پیامی که جیمی کارتر رئیس جمهور آمریکا برای امام خمینی فرستاده بود و تکذیب آن پیام از طرف مقامات کاخ سفید، حجت الاسلام حاج احمد آقا خمینی به خبرنگاران گفت این پیام توسط آقای قطب زاده[4] به دست امام رسید که از قراری که آقای قطب زاده گفته توسط کاردار سوئیس به دست ایشان رسیده و بعد با همان، یک پیام دیگر هم به آقای بنی صدر دادند. البته در پیام امام تندی‌ظهائی که در پیام آقای بنی صدر بوده نبوده و ملایمت داشته و ما آنرا از بابی که امام فرمودند هیچ چیز نباید از ملت دور باشد ما این را به رادیو دادیم و منشر شد.

خبرنگاران از حجت الاسلام حاج احمد خمینی سوال کردند: شما از صحت این پیام که از جانب کارتر آمده مطمئن بودید؟ او پاسخ داد: این مسلم است برای اینکه این پیام را کاردار سوئیس خودش آورده آنجا و داد، و گفته این نمی‌شود دروغ باشد و تکذیب آنها هم یک امر مسلم و ضروری بود از نظر ما؛ و این سابقه هم داشت برای آنکه پیام کندی هم به امام بعد تکذیب شد. و بطور کلی در آمریکا رسم بر این است که وقتی پیامی را می‌دهند سعی می‌کنند این منتشر نشود. پیامهای این چنینی را ما به این دلیل منتشر کردیم که به مردم بگوئیم که زیر پرده چیزی نداریم.[5]

بیان جزئیات این پیام و پیام‌های مشابه دیگر از این رو است که مشخص شود آمریکا همواره نیازهای خود را از طریق پیغام‌های محرمانه پیگیری می‌کند ولی زمانی که این پیغام‌ها علنی می‌شود دست به تکذیب و تحریف می زند حربه هایی که همیشه جواب نمی دهد.

حقیقت آن چه که بی‌بی‌سی ارگان رسانه‌ای روباه پیر از آن با عنوان «پیام محرمانه آیت‌الله خمینی به کارتر» یاد می کند پاسخ حضرت روح الله به پیغام تهدید آمیز کارتر و هشدار ایشان به اعلام جهاد علیه آمریکا بوده است.

سید روح الله امین آبادی

[1] [1]  کیهان ، 10 فروردین 1359 ، صفحه 12

[2] کیهان ، 10 فروردین 1359 ، صفحه 4

[3] کیهان ، 10 فروردین 1359 ، صفحه 2

[4]اطلاعات ، 10 فروردین 1359 ، صفحه 1

[5] کیهان ؛ 11 فروردین 1359 ، صفحه 9

 

https://www.cafetarikh.com/news/32028/
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما