۰
plusresetminus
گفته می شود که آنها حتی شاخه ای در حزب توده داشتند که «حزب توده بریتانیا» خوانده می شد زیرا از سوی آنها حمایت می شدند.
این بار واقعا کار کار انگلیسی هاست!
جوان و تاریخ- اخبار تاریخی

واقعیت این است که این جمله معروف که «کار، کار انگلیسی ها است»، اگرچه مبتنی بر یک باور طرح توطئه ای می باشد اما در عین حال می تواند بیانگر حجم دشمنی هایی باشد که انگلیسی ها در قبال ایرانی ها در پیش گرفته اند. انگلیسی ها در جهت پیشبرد سیاست های خود حتی گاهی لباس دشمنان خود را نیز به تن می کنند و به شکل آنها در می ایند. همچنان که در زمان اوج فعالیت حزب توده در ایران، ما شاهد حضور گروهی به نام حزب توده بریتانیا بودیم که در راستای منافع این کشور در ایران گام بر می داشت:

«گفته می شود که بریتانیایی‌ها نظریه ی کمونیسم را در ایران ماهرانه دستکاری کردند و در ایران و آمریکا نفوذ داشتند . معمولا اینتلیجنس سرویس عده ای از مردم را هدایت می کرد تا خودشان را طرفداران حزب توده نشان دهند؛ و به این ترتیب، در میان مردم خوف و هراسی از حزب توده به وجود بیاید. باز، گفته می شود که آنها حتی شاخه ای در حزب توده داشتند که «حزب توده بریتانیا» خوانده می شد زیرا از سوی آنها حمایت می شدند. کریستوفروودهاوس در کتاب خود به نام «اقدام مخاطره آمیز» یک نکته در تایید این مطلب آورده و نوشته که بریتانیاییها به طریقی زیرکانه خطر کمونیسم را در ایران جدی نشان دادند تا آمریکاییها را بترسانند و آنها را بر اجرای عملیاتی برضد مصدق برانگیزند. در نتیجه ، به نظر می رسد که بریتانیاییها تا اندازه ای هم در این عمل موفقیت داشتند؛ اما من نسبت به این تحلیل تردید دارم. چناکه گفتم، تحلیلگران وزارت خارجه ی آمریکا و سیا خطر کمونیسم را چندان جدی نمی گرفتنند. آنان از نفوذ بریتانیا در حزب توده به خوبی اطلاع داشتند.»1

1-مارک گازیوروسکی، تاریخ شفاهی: گفتگو با مارک گازیوروسکی، به کوشش: مرتضی رسولی پور، تهران، موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران، 1394، ص 24- 25 .

https://www.cafetarikh.com/news/32988/
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما