چنانچه آقای سید ضیاءالدین نخستوزیر میشد دیگر مجلسی نمیگذاشت تا من بتوانم موضوع را تعقیب کنم. مرا هم با یک عده توقیف و با تبعید میکرد. بطور خلاصه مملکت را غرق مینمود
تقلبات انتخاباتی در مجالس دوره رضاشاه و دهه 1320 باعث شده بود تا بسیاری از طرحهای و لوایح موردنظر برخی از نمایندگان بیطرف با مشکل عدم تصویب روبرو گردد. چرا که بسیاری از نمایندگان از حامیان سیاست خارجی به خصوص انگلیس بودند و مانع از تصویب طرحهای که به نفع این کشور بود، میشدند. این نگرانی را میتوان در خاطرات دکتر مصدق پیرامون نخستوزیری سیدضیا مشاهده نمود.
«موافقت من(با پذیرش نخست وزیری) هم روی این نظر بود که طرح نمایندگان راجعبه ملی شدن صنعت نفت از بین برود و در مجلس تصویب شود. چنانچه آقای سید ضیاءالدین نخستوزیر میشد دیگر مجلسی نمیگذاشت تا من بتوانم موضوع را تعقیب کنم. مرا هم با یک عده توقیف و با تبعید میکرد. بطور خلاصه مملکت را غرق مینمود تا از هیچ کجا و هیچکس صدانی بلند نشود و او کار خود را باتمام رساند. چنانچه شخص دیگری هم متصدی این مقام میشد باز من نمیتوانستم صنعت نفت را ملی کنم. مگر من در مجلس چهاردهم نماینده اول طهران نبودم و نطقی تهیه نکرده بودم تا هر وقت وضعیت اجازه میداد آن را در جلسه علنی مجلس بخوانم و از مضرات قرارداد رضاشاهی جامعه را مطلع و مستحضر سازم که وضعيت مجلس اجازه نداد حتی کوچکترین سخنی در این باب بگویم، چونکه وکلای آن دوره غیر از چند نفر همه روی تمایل سیاست خارجی وارد مجلس شده بودند و حاضر نمیشدند کسی راجعبه اين قرارداد حرفی بزند و اظهاری نماید.»
منبع: محمد مصدق، خاطرات و تألمات دکتر مصدق، به کوشش دکتر ایرج افشار، تهران، انتشارات محمدعلی علمی، 1364، ص 178