پس از تصویب لایحه ملی شدن صنعت نفت ایران در ۲۹ اسفند ۱۳۲۹ شمسی در مجلس سنا، دکتر مصدق به عنوان نخستوزیر ایران درصدد اجرای این قانون برآمد. دولت ایران در این زمان، آمادگی داشت که خود مستقیما نفت را صادر نماید. از آن طرف با خلعید از شرکت نفت انگلستان که از سالها قبل بر چاههای نفت ایران خیمه زده بود، دولت این کشور را به عکسالعمل واداشت و کشتی جنگی ...
نهضت جنگل یکی از نهضتهای مهم تاریخ معاصر ایران است که از اردیبهشت ماه سال 1294 با رفتن میرزا کوچکخان به سوی رشت و تشکیل هیئت اتحاد اسلام در این شهر آغاز شد. در مسیر این نهضت میرزا به عنوان یک روحانی مبارز، آگاه و فداکار سالها با انگلیسیها و روسهای متجاوز به خاک میهن مبارزه کرد. در حقیقت تکاپوی میرزا کوچکخان را باید برای اعتلای کلمه اسلام، ...
در طول هشت سال دفاع مقدس بسیاری از کشورهای غربی و مدعی حقوق بشر از کمک و یاری به صدام دریغ نکردند. نقض حقوق بینالمللی (خود این مدعیان در تهیه و تصویب آن با در نظر گرفتن منافعشان نقش داشتند) که توسط رژیم بعثی عراق در جنگ تحمیلی صورت گرفت، از جمله استفاده از مواد و سلاحهای ممنوعهای بود که آنها به صدام هدیه داده بودند را شامل میشد.
تیم ملی والیبال بانوان ایران نماینده کشور ایران در تورنمنتهای ملی والیبال است که زیر نظر فدراسیون والیبال ایران فعالیت میکند. این تیم با کسب مدال برنز در بازیهای آسیایی ۱۹۶۶، موفق به کسب نخستین عنوان بینالمللی تاریخ ورزش بانوان ایران شدهاست.
خانواده یک نهاد اجتماعی است که بر اثر سیر تکاملی انسان به وجود آمده و دستخوش تحولات گوناگونی شده است. خانواده در آغاز جنبهی مادرسالاری داشته و بر قدرت و نفوذ زنان متکی بوده، ولی بهتدریج با ورود قبایل به مرحلهی کشاورزی و اسکانیافتگی، زن قدرت فرماندهی خود را از دست داد و مردسالار و فرمانروا شده است.
از تاريخ احداث اولين پمپ بنزين در ايران اطلاعات دقيقی در دست نيست ولی به نظر مي رسد قديمی ترين و بلكه اولين پمپ بنزين های ایران در بوشهر و دالکی توسط انگلیسی ها ساخته شده باشد.
حجامت بهعنوان یکی از اعمال طب سنتی به حساب میآید که نهتنها در دین اسلام، بلکه از چند هزار سال قبل از اسلام نیز بهدلیل فواید خاص آن مورد اقبال مردم در دوران بسیار دور تاریخی بوده است. کما اینکه وسایل انجام حجامت در دوران گذشته با روشهای امروزی متفاوت بوده، بهطوری که اگر امروز با وسایل بهداشتی به انجام حجامت اقدام میشود، در دوران گذشته و حتی تا ...
جشنهای ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی ایران که با نام رسمی ۲۵۰۰مین سال بنیانگذاری شاهنشاهی ایران بهدست کوروش بزرگ شناخته می شود نام مجموعه ای از جشن ها بود که به مناسبت دوهزار و پانصد سال تاریخ مدون شاهنشاهی ایران و در زمان سلطنت محمدرضا شاه پهلوی برگزار شد. این جشن ها در سال 1350 از روز سه شنبه ۲۰ مهر آغاز گردید و تا شنبه ۲۴ مهر در تخت جمشید ادامه یافت.
روز قدس یا روز جهانی قدس آخرین جمعه ماه رمضان است که امام خمینی در سال ۱۳۵۸ش (رمضان ۱۳۹۹ق) آن را روزی رسمی برای حمایت از مردم فلسطین دانست و از مسلمانان جهان خواست که برای کوتاه کردن دست رژیم صهیونیستی و پشتیبانان آن به هم بپیوندند. نامگذاری آخرین جمعه ماه رمضان به عنوان روز قدس، با حمایت بسیاری از روشنفکران و هنرمندان مواجه شد و امروزه علاوه بر ایران،...
تيمورتاش در زمان سلطنت رضاخان، به عنوان مشاور امین شاه در حوزه سیاست خارجی مأموريت داشت به آلمان، فرانسه، ايتاليا، و سپس انگليس برود و با مقامات اين كشورها درباره مسائل فيمابين مذاكره كند.
تاج الدوله، دختر سیف الله میرزا و مادر سلطان معین الدین میرزا و عصمت الدوله، دومین زن عقدی ناصرالدین شاه بود.
اولین زن عقدی ناصرالدین شاه، گلین خانم، دختر احمد علی میرزا و مادر سلطان محمود میرزا بود.
6 آذر سال 1322 رؤسای جمهور سه کشور فاتح جنگ جهانی دوم بدون اطلاع دولت وقت وارد خاک ایران شده و یکی از کنفرانسهای چندگانهشان را در تهران برگزار کردند. در این کنفرانس چهار روزه «فرانکلین روزولت» رئیسجمهو، «وینستون چرچیل» نخستوزیر انگلیس و «ژوزف استالین» رهبر اتحاد جماهیر شوروی درباره وضعیت جهان بعد از جنگ جهانی دوم صحبت کردند.
انقلاب اسلامی به رهبری حضرت امام خمینی(ره) 22 بهمن 1357 به پیروزی رسید. انقلابی که تمام ملت یکپارچه به پا خواست تا نظام طاغوتی را یکبار برای همیشه نابود کند و شر ظلم و فساد را از سر ملت کم کند.
پس از تصویب قانون اعزام محصلان به خارج از کشور در ۱۳۰۷ خورشیدی، نخستین گروه محصلان ایرانی برای انجام تحصیلات عالیه در رشتههای مختلف عازم اروپا شدند؛ افرادی که بعد از فراگیری علوم مختلف به ایران بازگشته و مناصب مهم کشوری و لشکری را عهدهدار شدند و برخی از آنها بعدها جزو افراد تاثیرگذار در سپهر سیاسی ایران بودند.
ارتشبد محمد خاتمی فرمانده نيروی هوايی ايران (1354-1337) فرزند محمود خاتمی و خواهرزاده سيدحسن امامی (امام جمعه تهران) در سال 1297ش در شهر رشت به دنيا آمد. پس از تحصيلات ابتدایی، دوره متوسطه را در كالج آمريكایی (دبيرستان البرز) گذراند. در سال 1318 وارد اولين دوره رسته هوایی در دانشكده افسری شد و با درجه ستوان دوم هوایی فارغالتحصيل گرديد.