دستور رضاخان، سر بریده میرزا کوچک خان جنگلی را چندین ماه در محل انبار نفت برادران نوبل در رشت برای تماشای عموم به نمایش گذاشتند تا درس عبرتی باشد برای کسانی که در مقابل استعمار انگلستان می ایستند.
نهضت جنگل یکی از نهضتهای مهم تاریخ معاصر ایران است که از اردیبهشت ماه سال 1294 با رفتن میرزا کوچکخان به سوی رشت و تشکیل هیئت اتحاد اسلام در این شهر آغاز شد. در مسیر این نهضت میرزا به عنوان یک روحانی مبارز، آگاه و فداکار سالها با انگلیسیها و روسهای متجاوز به خاک میهن مبارزه کرد. در حقیقت تکاپوی میرزا کوچکخان را باید برای اعتلای کلمه اسلام، استقلال ایران و دفع استعمار روس و انگلیس دانست.
اما نفوذ چریکهای وابسته به روس و انگلیس و عناصر بهائی که گاه حتی به نام کمونیسم در میان جنگلیها قرار میگرفتند، باعث ایجاد فتنه و آشوب در صفوف نهضت شد و نهضت را دچار آشفتگی و از همگسستگی کرد. پس از مقاومت چشمگیر جنبش جنگل در مقابل قزاقها، این جنبش مجبور به عقب نشینی شد و میرزا به سمت کوههای خلخال در استان اردبیل گریخت، اماگرفتار بوران و طوفان شد و سرانجام زیر فشار سرما و برف در روز ۱۱ آذر ۱۳۰۰، درحالی که تنها یار وفادارش، گائوک آلمانی معروف به هوشنگ را به کول گرفته بود، از پای درآمدند. و به دستور رضاخان، سر بریده میرزا کوچک خان جنگلی را چندین ماه در محل انبار نفت برادران نوبل در رشت برای تماشای عموم به نمایش گذاشتند تا درس عبرتی باشد برای کسانی که در مقابل استعمار انگلستان می ایستند.
خدایش بیامرزد
اگرچه بعضیا میگن دنبال تجزیه طلبی بوده منتها من اعتقادی به این حرفا ندارم و معتقدم اون دنبال مبارزه با زور بود و پیروی از مشی سوسیالیستی هم تو همین فضا باید تحلیل بشه