به طوری که از وزارت خارجه به اطلاع می رسد دولت پاکستان توجه گردیده که پادشاه ایران مخالف با حکومتی می باشد که در ایران به نظر دولت پاکستان یک حکومت صد در صد ملی است و مورد اعتماد اکثریت هنگفت ملت ایران قرار گرفته است.
همه حتی نزدیک ترین یاران و همراهان محمدرضا شاه او را بی شخصیت و بی وزن معرفی می کردند. فریده دیبا می نویسد محمدرضا در اسوان مصر در حضور ما به انور سادات رئیس جمهوری مصر گفت تاریخ مصرف او به سرآمده بود و امریکایی ها و پسرعمومی انگلیسی شان او را مثل یک دستمال مصرف شده دور انداختند.
مشاوران و همکاران محمدرضا پهلوی افرادی بودند که به طور عمده بر اساس وفاداری به شاه مورد توجه او قرار می گرفتند. درواقع شکل نظام پاتریمونیالیستی حاکم بر ایران بر اساس صلاحیتها و خلاقیهای نخبگان پی¬ریزی نمی شد و بیشتر وفاداریها و اعتماد شخصی شاه بود که ملاک گزینش و انتخاب شخصیتها قرار می گرفت واکثر مشاوران شاه از دیرباز با او رابطه دوستی داشتند و وفاداری ...
سفر محمدرضا شاه به پاکستان نخستین سفر رییس یک کشور به پاکستان پس از استقلال این کشور محسوب می شد. با توجه به اینکه دومین سفر پهلوی دوم پس از آمریکا و انگلیس پس از به قدرت رسیدن نیز بود نشان از اوج توجه و علاقه محمدرضا به پاکستان داشت.
محمدرضا و فرح پهلوی جهت فریب افکار عمومی همواره برنامه ریزی دقیقی مبنی بر بازدید از مراکزی مختلف کشور انجام می دانند. البته برنامه هماهنگی این بازدیها با فرح پهلوی بود.
یکی از ویژگی های محمد رضا پهلوی حرکات عوام فریبانه وی در زمینه های گوناگون از جمله عدالت محوری و دین داری و مقید بودن به احکام شرعی و دستورات دینی بود، فارغ از اینکه رعایت حقوق مردم از موکدترین دستورات دینی می باشد، از این رو گاه از سوی مردم مورد هجو قرار می گرفت.