سال ۱۹۳۶: روزنامهنگاری به نام ریموند واکر روی پل بینالمللی که فرانسه را به اسپانیا متصل میکند، در زیر بارش گلوله طرفین جنگهای داخلی اسپانیا، جانش را به خطر انداخته تا جان کودکی را نجات بدهد.
علیهذا هر چند نامبرده سوابق قبیح ندارد، لیکن نظر به اینکه چندین برگ اعلامیه روی میز داخل مغازهاش بوده و به قرار اظهار خودش عکس آقای خمینی را هم پشت شیشههای مغازهاش نصب کرده بوده است
دایره استخدام به تاریخ 13 / 10 / 1309 نمره 5542 / 7939 وزارت جلیله دربار پهلوی – اداره تشریفات سلطنتی بنا بر تقاضایی که آقای یوسف خان شکرایی به وسیله تلفون نموده بودند اینک اطلاعاً اشعار می دارد که مستخدمین کنتراتی اتباع خارجه که فعلاً در خدمت این وزارتخانه هستند سه نفر آقایان به شرح ذیل می باشند: آقای س . ج . کارول تبعه آتازونی مدیر کل ...
سولیوان آخرین سفیر آمریکا در تهران درباره عکسالعمل مردم پس از فرار شاه از ایران میگوید: پس از انتشار خبر عزیمت شاه از طریق رادیوی ملی کشور، شهر تهران یکپارچه دستخوش احساس و عاطفه گشته است.
بعد از فرار شاه مخلوغ از ایران ، زمزمه ها برای بازگشت اما در روزنامه های مختلف کشور پیچیده شد. هر کدام از روزنامه ها سعی داشتند اولین روزنامه ای باشند که خبر بازگشت امام را نوید می دهند.
جوانی که روزنامه اطلاعات آن روز تاریخی را با تیتر درشت «شاه رفت» به صورت کلاهی بر سر نهاده و دو اسکناس که جای تصاویر شاه مخلوع را از آنها درآورده، در دست گرفته و از اعماق وجودش شعار میدهد را همه بارها و بارها از سیمای ملی در دهه فجر دیدهاند.
بنا به دلایل داخلی و خارجی، فرار شاه در سال 1332 با دومین فرار وی در 26 دی 1357 برآیندی متفاوت داشت و شاه در سال 57 دیگر نتوانست به قدرت بازگردد. این تفاوتها چه بود؟ آیا ناشی از نوع واکنش نیروهای خارجی طرفدار شاه بود؟
تأسیس مدارس آمریکایی در ایران، با آغاز فعالیت میسیون آمریکایی در این کشور همراه است. گفتگو از فعالیت فرهنگی میسیون، شاید در نگاه اول غریب بنماید؛ زیرا میسیونر مترادف با انسان والایی است که در سختترین شرایط و با امکاناتی ناچیز، سخاوتمندانه و با فداکاری تحسین برانگیز به یاری محرومان جهان میشتابد. در حقیقت فعالیت میسیون چه در مرحله تکوینی خود که موجدش ...
نوشتار حاضر به چگونگی رویارویی دو شورایی که برای کنترل کشور روبهروی هم ایستادند و تلاشهای هریک از آن دو اشاره دارد. امروز که به گذشته مینگریم، پیروزی شورای انقلاب بر شورای سلطنت، بدیهی جلوه میکند، اما شورای انقلاب چگونه توانست انقلاب اسلامی را به سمت پیروزی سوق دهد؟
امیرکبیر از جمله اولین مصلحین ایرانی بود که در قیاس میان ایران و غرب، به عقبماندگی ایران پی برد. حال سؤال این است که راهکارهای وی برای خروج از عقبماندگی، بر داخل کشور استوار بود یا به خارج؟ آیا وی به دنبال نوسازی از درون بود یا از بیرون؟
کشورمان مردان بزرگی را به جامعه تقدیم کرده است که با زمان اندکی که در اختیار داشته اند توانسته اند منشا خدمات فراوان شوند. میرزا تقی خان امیر کبیرصدر اعظم ناصر الدین شاه از این نمونه مردان است که در 39 ماه (3 سال و دو ماه وبیست وهشت روز) صدارت خود توانست منشا خدمات فراوانی شود.
کی از وسایلی که امروزه گاه جنبه ی تجملاتی به خود و به اصطلاح «مُد» گرفته است، عینک می باشد، عینکی که تماماً جنبه ی پزشکی دارد، اما بعضی اوقات متأسفانه تبدیل شده است به وسیله ای برای تزیین چهره، اما همین عینک در سال های نخست ورود خود به ایران ماجراهای عجیبی را پشت سر نهاد.
آبگوشت به هزار و یک دلیل از خوراکهای کهن ایرانیان است. یکی از این دلایل، شیوه کوچی و عشایری زندگی نیاکان ایران، برپایه فرهنگ دامپروری است. ایرانیان حتی هنگامی که شهرهای کهنی همچون همدان و شوش و پارسه را ساخته بودند، به معنی واقعی یکجانشین نشده بودند و باز شاهان و درباریان، همانند مردمان در راه این شهرها ییلاق و قشلاق میکردند.