اولین حکومت نظامی در دوران انقلاب اسلامی، در شهر اصفهان شکل گرفت. مقررات حکومت نظامی پیرو نشست شورای تأمینی استان اصفهان در روز 20 مرداد 1357 مصادف با ششمین روز از ماه مبارک رمضان به اجرا درآمد و اولین اعلامیه های حکومت نظامی توسط سرلشکر رضاناجی فرماندارنظامی اصفهان و حومه به اجرا گذارده شد.
موسی نجفی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی گفت: برخی مانند فوکو معتقدند که انقلاب اسلامی اولین انقلاب پُست مدرن عالم است، در حالی که پست مدرن نیست بلکه یک عهد جدید است.
یاسر عرفات رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین اشغالی به ایران سفر می کند و تهران را قلب فلسطین مینامد. عرفات ده ها بعد توسط رژیم صهیونیستی به طرز مشکوکی به قتل می رسد.
شاید شما هم بارها در دههفجر این صحنه را از تلویزیون دیده باشید: درگیریهای جلو دانشگاه تهران و آمبولانسی که آژیرکشان میآید و جوانی که تلاش میکند مجروحان را به آمبولانس منتقل کند و صدایی که از پسزمینه شنیده میشود؛ فریدون نزنه... و شهدایی که در حیاط بیمارستان قطار شده و روی سینهشان گل میخک گذاشتهاند.
خبر ورود من را به صورت سری به رئیس نمایندگی نظامی امریکا در ایران به سرلشگر فیلیپ گاست داده بودند. مقدمات طوری فراهم شده بود که مرا به طور پنهانی بپذیرند.
سولیوان آغاز قیام ملت ایران بر ضد رژیم شاهنشاهی را سفر جیمی کارتر، رئیس جمهور آمریکا، به ایران می داند و نقش امام خمینی (ره) در هدایت و رهبری انقلاب را متذکر می شود. وی در خاطرات خود از امام خمینی به احترام یاد می کند و از پخش سخنرانیهای امام از نجف به ایران و وجود شبکه گسترده ای برای توزیع این نوار ها در سراسر کشور، اطلاعاتی به دست می دهد.
یکی از مناقشههای سیاسی میان دولتمردان آمریکائی در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، بر سر ناتوانی مقامات سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا «سیا» در پیشبینی انقلاب و ارزیابی تحولات ایران بود. ا
مهرداد اوستا شاعر، نویسنده، از اهالی موسیقی و کارشناس فلسفه بود اما بسیاری او را با شعرهایش به یاد دارند؛ از جمله: با کاروان تا ماه من محمل به محمل میرود / سرگشته از پی آه من منزل به منزل میرود...
مهدی میرزایی عکاس اسبق روزنامه کیهان است چاپ عکس او در صفحه اول کیهان در روز پس از فرار شاه، بازتاب وسیعی داشت و قطعا یکی از آثار تصویری برجسته دوران انقلاب است.
در سایر انقلابها، بسیاری از رهبران انقلاب در همان اوایل نابود میشوند و تفکر انقلابی نیز از بین میرود، اما امروز با وجود گذشت بیش از چهار نسل، همچنان روحیهی انقلابی در مردم زنده است. همچنان جوانان حاضر در مراسم ۱۳ آبان، مانند سال ۵۷، شعار «مرگ بر آمریکا» سر میدهند.
گزارش در زمان نخستوزیری شریف امامی تهیه شد که تیمسار رئیس دفتر در حاشیه آن پینوشتهایی کرده و مهمترین پینوشت و نکته که در خاطر من مانده است مقایسه حکومت شریف امامی با حکومت آموزگار و هویدا بود.
یاسر عرفات اولین میهمان خارجی ایران پس از انقلاب اسلامی بود؛ وی شش روز پس از انقلاب در بیست و هشتم بهمن ماه با پروازی از لبنان به ایران آمد و در جریان یک هفته اقامت خود در ایران با رهبرکبیر انقلاب، چهره های انقلابی و افراد و گروه های مختلف دیدار کرد.
قبل از پانزده خرداد 42 اولین بار حضرت امام را دیدار کردم. آن روز در ایام عزاداری محرم بود. به قم رفته بودم و در یک مجلس روضهخوانی شرکت کردم. فردی که بالای منبر بود، گفت: امشب مجلس ما منور است به حضور مرجع بزرگوار حضرت آیت الله روحالله خمینی.
تصویری نادر از آخرین لحظات تبعید رهبرکبیر انقلاب؛ این عکس که در 12 بهمن 1357 در پاریس برداشته شده است امام را در حال پیاده شدن از اتومبیل و عزیمت به سمت فرودگاه نشان می دهد. پشت به تصویر مرحوم سید احمد خمینی فرزند و در صندلی جلو علی اشراقی نوه امام(ره) نیز دیده می شوند. ساعاتی پس از این عکس امام خمینی(ره) پس از 14 سال تبعید به کشور بازگشت و نظام جمهوری ...