: با شهادت رئیسعلی دلواری تصور میشد، قیام مردان جنوب نیز پایان یافته است، اما مجاهدتهای دلیر مردان جنوبی متوقف نشد و مبارزانی همچون زائر خضرخان اهرمی و شیخحسین چاکوتاهی با تحت فشار قرار دادن انگلیس، عظمت و اقتدار استعمار را زیر سئوال بردند...
رئیس علی، در نامه های متعدد به شیخ محمدحسین برازجانی برای جهاد و قیام علیه قوای انگلستان کسب تکلیف می کند که سرانجام مرحوم شیخ صورتی از حکم جهادی که مراجع شیعه از نجف اشرف ارسال داشته بودند به ضمیمه حکم خود مبنی بر وجوب جهاد با کفار انگلیسی و جلوگیری از رخنه آن ها به بنادر جنوب ...
با تصرف گمرک بوشهر که در اجاره انگلیسیها بود، نیروهای این کشور به دخالت نظامی در منطقه پرداختند و جنگ و گریزی آغاز شد که تا سالهای جنگ اول جهانی ادامه یافت. در کشاکش جنگ، با وقوع انقلاب بلشویکی و خروج نظامیان روسی از ایران،انگلیسیها تعرضات خود را به سمت شمال گسترش دادند.
پنجم آذرماه، سالمرگ محمدعلی فروغی، ادیب، روزنامهنگار و سیاستمدار دوره پهلوی است. به همین مناسبت صفحات کتاب «یادداشتهای روزانه فروغی از کنفرانس صلح پاریس 1918-1920» را بررسی کردیم تا دغدغههای ایرانخواهی وی را بیابیم. وی در این یادداشتها نکتههای تازه و ناگفته فراوان درباره علل ناکامی ایران در راهیابی به کنفرانس صلح دارد.
رهبر انقلاب در آستانه سالروز بسیج با 2500 نفر از فرماندهان بسیج دیدار داشتند از آیتالله تهامی خاطرهای جالبی نقل کردند که در گمنامی در بیرجند عمر شریفشان را سپری کرد.
حسینقلیخان پسر هفتم میرزا آقاخان نوری، صدراعظم ناصرالدین شاه، و مادرش دختر زکیخان سردار اسعد بود . او در صفر 1265 هق به دنیا آمد. تحصیلات علوم متداوله و خط را نزد پدر و معلمین آموخت. حسینقلیخان ده ساله بود که پدرش از صدراعظمی عزل و تبعید شد و در هفده سالگی پدر خود را از دست داد...
سیدعباس عراقچی معاون وزیر امورخارجه و عضو ارشد تیم مذاکرهکننده هستهای ایران، با انتشار عکسی از حضورش در جبهههای جنگ دوران دفاع مقدس در صفحه اینستاگرام خود نوشت: هفته بسیج بر تمامی دلاورمردان بسیجی گرامی باد.
کتاب نفیس «پیدایش باغ آسمانی ایران» به همت یعقوب دانش دوست تالیف و منتشر شد. این کتاب بیانگر به تصویر کشیدن این باغ بر سفالینهها و طرحهای گوناگون انواع فرشهای ایرانی توسط ایرانیها در بیش از 6000 سال پیش است.
روز پنجم آذر 1357 آیت الله شیخ محمد غروی کاشانی دار فانی را وداع گفت. وی که از علمای مجاهد ایران در قرن چهاردهم هجری در 1313 ق بود در کاشان متولد شد. تحصیلات مقدماتی و سطح را در این شهر نزد حاج ملا حبیب الله کاشانی فرا گرفت، سپس به اصفهان رفت و فلسفه را از محضر میرزا جهانگیرخان قشقایی و آخوند ملا محمد کاشانی تحصیل نمود. آنگاه به نجف اشرف رفت و مدت ...
بی تردید شادروان سید ابوالحسن حائریزاده، همرزم شهید آیتالله سید حسن مدرس و از مخالفین دیرین رضاخان و فرزندش، ازجمله چهره های مؤثر در ایجاد زمینه برای نهضت ملی ایران به شمار می رود. فعالیتهای او و همراهانش به ویژه در مجلس پانزدهم و مخصوصا استیضاح تاریخی دولت محمد ساعد مراغه ای ــ آن هم در دورانی که...
شهید آیتالله سید محمد بهشتی در واکنش به جنگهای میان اعراب و اسرائیل در دهههای چهل و پنجاه در سال 1352 گفته بود اسرائیل تا زمانی که استعمار آمریکا از ایران و یا ترکیه و اردن و عربستان سعودی خارج نشود، شکست نخواهد خورد.
یکصد و ده سال پیش در چنین روزی پیمانی مهم و سرنوشت ساز میان دو تن از علمای مشروطه بسته شد که بسیاری مورخان از آن با عنوان نقطه آغاز جنبش مشروطه در ایران یاد میکنند؛ پیمان "سیدین سندین".
شرکت سامسونگ که امروزه یکی از شرکتهای مهم تولید کننده محصولات الکترونیک به شمار می رود، در گذشته های دور کار خود را با بازرگانی ماهی، میوه و سبزیجات آغاز کرده است.
نگارنده در این یادداشت تلاش کرده است تا با پرهیز از تاریخنگاری صرف در مورد فروغی، گوشهای از سیاستورزی وی را بهویژه در دو مقطع روی کار آمدن رضاخان و محمدرضا که از جمله نقاط عطف تاریخ معاصر ایران است، مورد بررسی قرار دهد.
وارد شده است که وقتی پیشانی حضرت به خاک افتاد حضرت این فراز انتهایی را شروع کرد و فرمود: «اللَّهُمَّ لَکَ الْحَمْدُ حَمْدَ الشَّاکِرِینَ» و این خیلی مهم است و به این علت این فراز سجده دار شده است.