در دوره قاجار در مجموعه کاخ گلستانی، کاخی به نام شمسالعماره ساخته شد که به خوبی نمایانگر فرهنگ و هنر مردم در آن دوره است. شمسالعماره از دید بسیاری از تاریخنگاران و مسشرقان به عنوانی یک بنای زیبا معرفی شده است. افراد زیادی به این کاخ توجه داشتهاند که یکی از آنها هانری بایندر است. بایندر در سفرنامه خود از این کاخ گفته است.
در دوره گورکانیان روابط ایران و هند با فراز و نشیبهای زیادی همراه بود. این روابط را میتوان در طیفی از دوستی متقابل تا کدورت و دشمنی نیز قرار داد. نمونهای از روابط دو کشور را میتوان در زمان شاه عباس و جهانگیر ملاحظه کرد
ابوریحان بیرونی در خوارزم ،منطقه ای که در مجاورت دریا ی آرال قرار دارد و امروزه همه آن را به نام کارا کلپاکسکایا می شناسند ، به دنیا آمد . کاث و جورجانیه دو شهر بزرگ این منطقه به شمار می رفتند . بیرونی در نزدیکی کاث به دنیا آمد و نام شهری که در آن متولد شد را به افتخار او ، بیرونی نام نهادند .
رئیسعلی دلواری پسر زائر محمد و خانم شاهی (شهین) بود. زائر محمد کدخدای دلوار مردی متدین، که فرزندانش را بر اساس احکام اسلامی تربیت نمود. وی همزمان با آغاز جنگ جهانی اول در کنار فرزندش رئیسعلی و دیگر مردم تنگستان به جنگ با قوای انگلستان پرداخت. البته زائر محمد بیشتر در تدارکات جنگ کمک میکرد و کمتر در درگیریها شرکت مینمود. پس از شهادت فرزندش رئیسعلی،...
این سند گزارش جالبی است از تخلفات انتخاباتی در سال 1347. بر اساس این سند اعضای احزاب فرمایشی رژیم پهلوی برای کسب آرا از هیچ گونه اقدامی فروگذار نبودهاند، به طوری که در برخی شهرها از اراذل و اوباش استفاده میشد.
امام موسی صدر به تاریخ 14 خرداد سال 1307 هجری شمسی در قم متولد شد. پدرش مرحوم آیت الله سید صدرالدین صدر، جانشین مرحوم آیت الله شیخ عبدالکریم حائری مؤسس حوزه علمیه قم و از مراجع بزرگ زمان خود بود. امام موسی صدر در کنار تحصیلات حوزوی، دروس دبیرستان خود را به اتمام رساند، و در سال 1329 به عنوان اولین دانشجوی روحانی در رشته «حقوق در اقتصاد» به دانشگاه ...
د از 15 خرداد، بسیاری از علما با اقدامات جمعی و فردی به این رویداد واکنش نشان دادند. واکنش علما، باعث شد که عوامل حکومت محدودیتها و تگناهای سیاسی خود علیه علما را بیشتر کنند و ضمن تهدید آنان، مبادرت به دستگیری برخی از علما نمایند.
مشروطه ایران بعد از پیروزی با مشکلات عدیدهای مواجه شد و به نوعی شکست خورد. جدا از عوامل خارجی که نقش مهمی در این شکست داشت، عوامل داخلی نیز در بروز نارضایتیها و شکست مشروطه تعیین کننده بود. اختلافات داخلی میان مشروطهطلبان، یکی از این عوامل اصلی بود که هرج و مرج را با خود به دنبال داشت.
در جنگ جهانی دوم، جبههبندی جنگ شامل دو گروه متفقین و گروه محور یا متحدین بود. گروه متفقین را کشورهایی چون انگلیس، فرانسه و... تشکیل میداد؛ اما در محور متحدین کشورهایی چون آلمان و روسیه قرار داشتند. با این حال این گروهبندی، مربوط به آغاز جنگ بود و با حمله ناگهانی و عجیب آلمان به شوروی تغییر کرد. آلمان و شوروی که به طور پنهانی تمهیدات جنگ را چیده ...
گنبد و بنايي که به گنبد غازان خان معروف است به معناي مزار بوده و یکی از چندین جاذبه قدمت دار و ارزشمند در مجموعه تاریخی و گردشگری بسطام در استان سمنان است. همچنین، اين بنا از لحاظ معماري از نوع مقابر برجي شکل است که گنبد زیبا با تزئینات کاشی کاری فیروزه ای رنگ آن، توجه هر بیننده ای را به خود جلب می کند.
با آغاز جنگ جهانی اول و حمله انگلیس به جنوب کشور، اتفاقات جدیدی در کشور رخ داد. در واقع حمله انگلیس به ایران، واقعیتهای زیادی را نشان داد. بیکفایتی مسئولین، انفعال و عدم تصمیمگیری درست در شرایط بحرانی، از جمله واقعیتهایی است که روزنامه عصر جدید نیز به آن پرداخته است
مساجد، یکی از بناهای اصلی و مهم در بسیاری از شهرهای صفویان بود. برخی از مساجد یادگار دوران قبل بودند و برخی نیز در دوره صفویان ساخته شدند. مساجد در ساخت و معماری خود اغلب از الگوهای یکسانی برخوردار بودند.
در باره کودتای 28 مرداد و چرایی و چگونگی این رویداد تا کنون مباحث متنوعی مطرح شده است. سایت کافه تاریخ به بهانه سالگرد این رویداد مهم تاریخ معاصر ایران در گفتگویی که با دکتر جواد حقگو، استاد روابط بین الملل و عضو هیات علمی دانشگاه تهران ترتیب داده تلاش کرده تا این رویداد را از منظر یک استاد و متخصص حوزه روابط بین الملل بررسی نماید. به باور ایشان فهم ...
استعمارگری، علاوه بر آن که بر وضعیت سیاسی و اقتصادی استعمارگران تاثیراتی را به دنبال داشت، از نظر اجتماعی و بافت جمعیتی نیز منجربه تغییراتی شد. نمونه این تغییرات را میتوان در برخی از شهرهای مهم انگلیس مشاهده کرد.
یکی از سیاستهای کشورهای خط مقدم تماس با کشورهای دوسـت افریقای جنوبی بود. در این تماسها سعی میشد این کشورها تشویق شوند که از فروش نفت به حکومت نژادپرست و ادامه همکاریهای اقتصادی با آن رژیم اجتناب ورزند.
در 24 اسفند 1328، محمد ساعد مراغهای- نخستوزیر وقت ایـران- بـا انتشار بیانیهای که در رسانههای همگانی بازتاب یافت، شناسایی دوفاکتوری رژیم صهیونیستی را اعـلام کـرد.انـتشار خبر شناسایی رژیم صهیونیستی از سوی ایران بازتاب گستردهای در دنیای عرب داشت. محافل عرب رفتار ایـران را هـمچون خـنجری بر پشت کشورهای عربی تلقی کردند.
تاریخچه استفاده از کاشی در ایران به دوران قبل از تاریخ باز میگردد. شبستان گنبددار مسجد جامع قزوین از اولین نمونههایی است که در آن از کاشی تزئینی استفاده شده است. در قرن ششم کاشیها با لعاب فیروزه و لاجوردی و در قرن هشتم کاشیها با خمیر سنگ یا همان خمیر چینی ساخته میشدند.
محله و میدان شهدا، مکانی در شرق شهر تهران، پایتخت ایران، است. این میدان که پیشتر با نام میدان ژاله شناخته شده بود، محل وقوع حادثه ۱۷ شهریور است و به همین علت پس از انقلاب ۱۳۵۷، میدان شهدا نام گرفت
تبعید بار منفی دارد و برای هر شخصی سخت و سنگین است؛ اما امام و فرزندش بعد از تبعید به عراق به دلیل متانعت طبع خود با مشکلات کمی همراه بودند. آنها با روحیه سازگارانه خود توانستند بسیاری از مشکلات را برطرف کنند. استقبال مردم عراق از امام و فرزندش نیز در هموار شدن مشکلات بیتاثیر نبود.
آیتالله خزعلی، با گسترش حسینیهها به عنوان مرکز سخنرانی مخالفین حکومت مخالفت داشتند. علت مخالفت ایشان با نفس حسینیهها نبود، بلکه ایشان معتقد بودند حسینیهها نباید جایگزین مساجد شود نقش مساجد را کمرنگ کند.