تاریخ هند در طول دوران مبارزات خود بر استعمارگران انگلیسی، نام مبارزان زیادی را ثبت کرده است. سید احمد بریلوی یکی از این مبارزان است که با روشهای خاص خود از جمله تاسی به اصول اسلامی به اتحاد مردم هند به خصوص مسلمانان علیه استعمارگران پرداخت و شاگردان زیادی را نیز تربیت کرد. شاگردانی که بسیاری از آنها نیز راه استاد خود را ادامه دادند
بختیار در ۲۶ دی ماه رأی اعتماد از مجلسی میگیرد که در سیطرۀ حزب رستاخیز بود؛ حزبی که برساختۀ رژیم بود و از وفاداران رژیم مطلقه سلطنت تشکیل شده بود. در عین حال، ۲۶ دی ماه، روزی بود که شاه غمزده و خسته از انقلاب به اصرار همسرش فرح دیبا برای معالجۀ بیماری و استراحت از ایران خارج میشود.
بختیار بعد از آنکه به نخستوزیری رسید، بر این باور بود که میتواند قدرت را به طور کامل قبضه کند. او شناخت درستی از تحولات انقلاب و نفوذ امام در میان مردم نداشت. از این رو وی با طرح تدابیر و نقشههای سیاسی آینده حکومت خود را ترسیم میکرد.
رفراندوم انقلاب سفید، در مطبوعات خارجی با انعکاس گستردهای مواجه شد. برخی از مطبوعات غربی که عمدتا از حامیان شاه بودند به تعریف و تمجید از آن پرداختند و در مقابل برخی از مطبوعات نیز انتقاداتی بر آن وارد کردند.
اين نامه كه متعلق به سال 1304 هجري قمري است در زمان رياست جمهوري گروور كلولند(2) بيست و دومين رئيسجمهور امريكا نوشته شده و در اين زمان بود كه سومين سفير امريكا به نام مستراسپنسر پرات، انتخاب و به ايران اعزام گرديد.
آمریکا تا آخرین لحظات حکومت شاه امیدوار به حفظ شاه در سلطنت بود. اما اوضاع مطابق با انتظارات این کشور پیش نرفت و تصمیم این کشور برای ادامه حضور شاه در کشور با تغییراتی مواجه شد. این تغییر سیاسی طی پیامی از واشنگتن به سولیوان مخابره شد و سولیوان مأمور ابلاغ پیام به شاه گردید.
به طور کلی سازمانهای وابسته به صهیونیسم جهان در اکثر کشورهای دنیا فعال بودند و از حمایت و پشتیبانی مالی و معنوی سازمان مرکزی برخوردار بودند. با این حال در ایران سازمانهای مذکور از پشتیبانی دستگاه حکومت نیز بهرهمند بودند و محمدرضا پهلوی به انحا گوناگون به آنان یاری میرساند.
با مسجل شدن بازگشت امام خمینی (ره) پس از سالها تبعید به کشور، مردم از روزهای قبل خود را برای استقبال از ایشان آماده کرده بودند، این سند شور و هیجان عمومی در شهر قم را نشان میدهد
حضرت علی(ع) در فرهنگ مردم ایران بسی برتر و والاتر از یک وجود زمـینی اسـت. فرهنگ مردم علی(ع) را هم در ملکوت مـیبیند و هـم در عین تـجربیات زمـینی.بـرای حضور علی(ع) از ملک تـا ملکوت شواهد و نمونههای بسیار در اعتقادات و در فرهنگ مردم ما وجود دارد و حتی گاهی وجود مجرد و ملکوتیاش بـا وجـود جسمانی و تاریخیاش حضور همزمان پیدا مـیکنند.
باشگاه جعفری یا باشگاه شهید فهمیده یکی از معروفترین باشگاه زورخانهای ایران در پیش از انقلاب ایران در سال ۱۳۵۷ در شهر تهران بود.
محمد رضا شاه پهلوی با دادن کمک مالی به شعبان جعفری (یکی از عوامل کودتای ۲۸ مرداد) این باشگاه را تأسیس کرد. از میهمانان دولت، پادشاهان و رؤسای جمهور تا گردشگران خارجی برای تماشای ورزشهای زورخانهای به تماشای باشگاه جعفری ...
اعتقاد به چشم زخم یا دعاها و طلسمهای بد که منجربه بیماری یا هر نوع گزند به انسانها میشود، یکی از باورهای جمعی بسیاری از مردم قاجار بود. این موضوع باعث شده بود تا بسیاری از مردم برای دور ماندن از خطر طلسمها به اذکار و ادعیهها و حتی استفاده از برخی از سنگهای خاص روی آورند. فیروزه از جمله این سنگها است.
اشرف و دربار از همان ابتدای تشکیل حکومت پهلوی دوم، راه حفظ سلطنت را برکناری مخالفان و پیدا کردن حامیان داخلی و خارجی دیدند. آنان این موضوع را بهانه حفظ وحدت ملی قرار داده بودند، در حالیکه جلب اعتماد و حمایت مردم در آن روزها، نیازمند اقدامات جدیتر همچون برخورد با مشکلات سیاسی و اقتصادی بود.
در رابطه با نخستوزیری هویدا و حامیان او دیدگاههای مختلفی ابراز شده است. یک دیدگاه معتقد است که او از حمایت کشورهای غربی از جمله آمریکا برخوردار بود و برخی نیز برخلاف این دیدگاه معتقدند که آمریکا علت برکناری او از پست نخستوزیری بود. به باور این گروه، آمریکا درصدد بود به جای هویدا فردی را که کاملاً با آمریکاییان در ارتباط بود، بر سرکار آورد. این شخص ...
با سقوط رضاخان و اشغال ایران و در شرایطی که هنوز پهلوی دوم به عنوان یک دیکتاتور همه امور را در دست نگرفته بود، پای دولتهای خارجی هم به انتخابات مجلس شورای ملی باز شد یعنی سه جریان شامل نیروهای خارجی که عمدتاً شوروی و انگلیس و در مناطقی هم آمریکاییها بودند، دوم دربار پهلوی و سوم برخی از احزابی که به نحوی با بیگانگان مربوط هستند میدان دار انتخابات ...
همزمان با مطرح شدن فرار شاه از کشور، جنگ قدرت میان امام و بختیار در جریان بود. از یک سو بختیار تلاش داشت با چیدن کابینهای قوی قدرت را از آن خود کند و از آن سو امام علیرغم دوری از وطن نهادهای انقلابی خود را میچید.
فریدون جم از مهره های اساسی و نزدیک رضاخان و حکومت محمدرضا شاه پهلوی بود اما به یکباره با وجود اینکه مدارج عالی ارتش را تا درجه ارتشبدی سپری کرد و به عنوان رئیس ستاد گماشته شد برکنار و به عنوان سفیر به مادرید فرستاده شد. درباره برکناری وی سخنان زیادی گفته شده است.
در گذشته و در غیاب وسایل حملر و نقل، مسافرتها در شب صورت میگرفت علیرغم آنکه شبها تاریکی مطلق بود و نور چراغی وجود نداشت؛ اما ظاهرا مسافرت شبانه از مزایای زیادی برخوردار بوده است. شاردن با اشاره به این نکته در سفرنامه خود آورده است
در اوایل دهه 1350 چندین نهاد سیاسی و امنیتی به موازات ساواک شکل گرفت که مهمترین آن کمیته مشترک ضدخرابکاری بود. شکلگیری این کمیته با اهداف سیاسی و امنیتی خاصی همراه بود که مهمترین آن شناسایی مخالفان بود. در کنار این موضوع اهداف دیگری نیز مطرح بود
کشورهای اروپایی در دوران آغاز استعمارگری اروپا، جبههبندیهای متعددی را علیه یکدیگر آغاز کردند. با این حال منافع و برخی از ارزشهای مشترک آنها را در یک گروه قرار میداد و برخی از تضادهای سیاسی منجربه رویارویی آنها میشد. در بین کشورهایی که در یک جبهه قرار داشتند، هلند و انگلیس دو متحد استراتژیک محسوب میشدند.
در رابطه با علل نفوذ قدرتهای بیگانه به ایران در دوره مشروطه و پس از آن دیدگاههای متعددی ارائه شده است. اما در میان تمام عوامل نقش مسائل داخلی بسیار پررنگ و مهم است. این وضعیت بهانه خوبی دست بیگانگان داده بود تا ضمن بهرهبرداری از ایران، خود نیز عاملی برای تقویت بیثباتی شوند.