در دههی 50، با انفجار قیمت نفت، این گمانه پیش آمد که سیل ثروت نفت، دولت و ملتی را در خوشبختی و عزت غرق خواهد کرد. واقعیت اما با دولتی ورشکسته و ملتی جان به لب رسیده و در نهایت انقلابی عظیم، باژگونه شد.
کشف تحرک بی سابقه استعمار در قرن هجدهم و نوزدهم میلادی در خاورمیانه و بالاخص ایران با ساختن فرقه های جدید بمنظور ایجاد انحراف در عقاید شیعه و نابود کردن ساختار نیابت عامه مراجع تقلید و مجتهدان اصولی از مباحث مهم دیگری است که در این کتاب به خوانندگان ارائه شده است.
در این کتاب به روشنی به این سئوال پاسخ گفته که چرا انگلیسیها به دفاع صوری از جنبش مشروطه پرداختند و مواضع محافل و احزاب سیاسی آن کشور در برابر تحولات ایران چه مبنایی داشت ...
« کشور به حال هرج و مرج و بی قانونی رها شده بود ، گروهی خاص عامدانه و با جهت گیری کاملا هوشیارانه مجلس را به تعطیلی کشاندند تا فضا را برای تسلط زورگویانی از قماش رضاخان فراهم آورند . این گروه با برنامه ای کاملا حساب شده با تعطیل خانه ملت راه را برای فراگیر شدن بحرانهای عدیده باز نمودند و موجب آن شدند که هیچ نماینده ای از مجلس ایران نتوانست در کنفرانس ...
جنازه ناصرالدین شاه پس از ترورش در اردیبهشت ۱۲۷۵ (ذیالقعده ۱۳۱۳) نزدیک به یک سال در تابوت و حلبی محکم بسته شده و در تکیه دولت به امانت گذاشته شده بود. تا علی خان امینالدوله صدراعظم نشد کسی به خود زحمتِ تشییعِ جنازه را نداد!
در روز ۱۶ آذر ۱۳۳۲ عدهای از دانشجویان دانشگاه تهران در اعتراض به مسافرت ریچارد نیکسون معاون رئیس جمهور وقت آمریکا اعتراض کردند و سه تن به نامهای آذر شریعترضوی، مصطفی بزرگنیا و احمد قندچی شهید و گروه دیگری مجروح و بازداشت شدند.
در تاریخ 24 آبان اعلام شد که نیکسون معاون رئیس جمهور آمریکا از طرف آیزنهاور به ایران میآید. نیکسون به ایران میآمد تا نتایج «پیروزی سیاسی امیدبخشی را که در ایران نصیب قوای طرفدار تثبیت اوضاع و قوای آزادی شده است» (نقل از نطق آیزنهاور در کنگره آمریکا بعد از کودتای 28 مرداد) ببیند.
کاخ گلستان یکی از آثاری است که به تازگی در یونسکو به ثبت جهانی رسیده است. این کاخ با تمام زیباییهای وصفناپذیرش شاهد حکمرانی سلاطینی بوده که در کمال خودخواهی و با نگاهی از سر کوتهفکری به مردمی نجیب و صبور حکم راندهاند. اما شاید امروز باید قدردان این حضرات باشیم که برای آسایش دنیای خود بناهای فاخری بهجا گذاشتهاند که ...
در ایام جنگ جهانی اول اندیشه انتقال پایتخت را نخستین بار یکی از روزنامه های استانبول به نام خاور در مقالهای تحت عنوان «مستوفی الممالک بخواند» مطرح کرد.
دانشگاه با آغاز نوسازی دورهی پهلوی دوم، اگرچه خود قالبی بود برای سکولاریزه کردن جامعهی ایران و بنا بود زمینهی سکولاریزه کردن جامعه را در بلندمدت فراهم آورد، اما «از قضا سرکنگبین صفرا فزود» و نتیجهی معکوس داد. «دانشجوی ایرانی باید شجاع و فداکار باشد. باید بتواند اتحادیهها و سازمانهای دانشجویی به وجود آورد، اما نباید آنها را سیاسی سازد. این به ...