دروازه یوسف آباد غربی ترین دروازه تهران در باروی شمالی بود. محل این دروازه در حدود تلاقی خیابان انقلاب و چهارراه کالج بود.سه دروازه در باروی جنوبی شهر، از شرق به غرب به ترتیب، شاه عبدالعظیم، غار، خانی آباد+ دروازه ماشین دودی (راه آهن).
عمر بن سعد زمانی که نامه عبیدالله را دریافت کرد متوجه شد که ابن زیاد طالب صلح نیست و نامه ابن زیاد را به سوی امام فرستاد. امام به پیک گفت خواسته ابن زیاد را نمیپذیرد آیا بیعت با یزید چیزی جز مرگ خواهد بود؟ پس گوارا باد مرگ.
محمدرضا پهلوی اصلاخات ارضی را در چند مرحله پس از به قدرت رسیدن آغاز کرده بود که در آخرین مرحله قصد داشت آن را در قالب یک برنامه گسترده که به آن انقلاب سفید می گفت انجام دهد. او اجرای انقلاب سفید را در کنگره ملی کشاورزان در تهران به تاریخ 21 دی ماه 1341 اعلام کرد و چندی بعد و در تاریخ 6 بهمن 1341 آن را به رفراندوم گذاشت. در این تاریخ شاه در راستای ...
آنتوان سوروگین معروف به «آنتوان خان» عکاس ایرانی-گرجستانی زمان ناصرالدین شاه قاجار با مجموعه عکس هایش از مردم، مکان ها آداب و رسوم، مشاغل و خصوصا اقوام ایرانی در عین حال که یکی از نخستین عکاسان ایرانی است و به لحاظ هنری تصاویر درخوری به ثبت رسانده به لحاظ تاریخی، دارای اهمیت و اعتبار ویژه ای است.آنتوان که فرزند پدر و مادر گرجی تبار ...
یک کارشناس مسائل مذهبی گفت: عده ای بر این باورند که روضه خوانی تنها چندی است که مطرح شده است، اما باید توجه داشت که روضه خوانی امری بسیار قدیمی محسوب می شود و اولین روضه خوان بر واقعه کربلا، امام حسین (ع) بوده است.
ملاقات لئو تولستوی با آنتوان چخوف در سال 1901 که برای گذراندن دوران درمان خود در "یالتا" اقامت گزیده بود یکی از مهمترین دیدارهای دو نویسنده بزرگ با یکدیگر بود.
امام حسین(ع) پس از ورود به کربلا، زمینهای اطراف محل قبرش را از اهل نینوا و غاضر به مبلغ ۶۰ هزار درهم خریداری کرد؛ سپس زمینها را به خود آنها بخشید مشروط بر اینکه از زائران حرمش ۳ روز پذیرایی کنند.
هیچ کس واقعاً پایان 7 سال کشتار را باور نداشت تا اینکه این عکس منتشر شد.سربازان روسی پرچم شوروی را بر فراز رایشتاگ (مجلس آلمان) در برلین به اهتزاز در آورده اند. کابوسی که به اسم جنگ جهانی دوم، جهان را به خون کشید دیگر خاتمه یافته است.فتح برلین توسط ارتش سرخ و ثبت این عکس مایه افتخار مردم روسیه از آن پس بوده است.
گفته می شود مراسم ویژه عزاداری در تکیه دولت از روز اول محرم و با حضور دهها روضهخوان که برای گرم کردن مجلس یکی پس از دیگری به منبر میرفتند آغاز می شد و آنان اشعاری در رثای سیدالشهدا(ع) با صدایی خوش قرائت می کردند و در ادامه با حضور ناصرالدین شاه مراسم تعزیه خوانی آغاز می شد و تعزیه خوان ها در سکوی مرکزی تکیه به نقل و اجرای مصیبت عاشورا میپرداختند....
جالب آنکه حزب کمونیست با یک چرخش صد و هشتاد درجه ای از حمایت میرزا دست برمی دارد. کاملا موافق رضاخان میگردد. همچنانکه در بحث انتقال قدرت از قاجار به پهلوی، در مجلس موسسان هواداران حزب کمونیست به رهبری آقای سلیمان میرزا اسکندری به نفع رضاخان رای میدهند.
پس از وفات على(علیه السلام) فرزندانش حسن و حسین از آتش قیام انتقام خلفاى جور (که در زمان وى از سریر قدرت به زیر آمده بودند) در امان نماندند؛ در مدینه و کربلا شهید شدند و نهال تشیع از خون آنها قوت گرفت...