با قتل امیرکبیر، میرزا آقاخان نوری (اعتمادالدوله) به صدارت رسید. میرزا آقاخان نوری فردی فاسد و وابسته به سیاست دولت انگلیس بود. از رویدادهای مهم دوران صدارت او جنگ سوم هرات است که با زیان های بسیاری برای ایران همراه بود.
فروغی یکی از چهرههای مهم در انتقال سلطنت به پهلوی اول و دوم بود. او یک فراماسونری جدی بود و روابط خوبی با انگلیس داشت. از این رو رضاخان وقتی بقای سلطنت خود را در خطر دید تلاش کرد از طریق ولیعهد به او متوسل شود تا نظر مساعد انگلیس را نسبت به خود جلب نماید.
سید ابوالقاسم قائممقام مشهور به قائممقام فراهانی صدر اعظم ایران، سیاستمدار، ادیب، شخصیت برجسته و تأثیرگذار ایرانزمین در عرصه حکومت و سیاست و نیز ادب و هنر نیمهٔ اول قرن سیزدهم هجری بود. وی در ۶ تیر ۱۲۱۴ هجری شمسی به قتل رسید.
ا نخستوزير شدن مصدق به سال 1330، فاطمي وارد عرصه مديريت سياسي هم شد. اولين مسئوليت وي در کابينه دکتر مصدق سمت معاونت سياسي و پارلماني بود. قيام سي تير که نقطهعطف کابينه مصدق به سمت آتشين مزاجي بود. فاطمي مهمترين منصب دولتي يعني وزارت خارجه را به عهده گرفت.
گاندی برای موفقیت در مبارزات سیاسی خود علیه استعمار انگلیس، نظر مساعد بسیاری از گروههای اجتماعی و اقتصادی هند را جلب کرد. او برای طبقات پایین جامعه ارزش زیادی قائل بود و به اشکال مختلف با آنان همدردی میکرد.
سند زیر روایت دخالت نهادهای امنیتی در امور فرهنگی است. ساواک برای اهل قلم تعیین تکلیف میکند و نویسندهای که کار نشر اثرش را به صورت قانونی پیگیری کرده، مجبور به جمعآوری کتابهایش میکند.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی اولین گامی که در اجرای قانون اساسی برداشته شد انتخابات ریاستجمهوری بود. چند روز بعد از تصویب قانون اساسی در تاریخ 12 آذر 1358، که در آن نحوهی تأسیس قوای سهگانه از جمله نحوهی انتخابات رئیسجمهور مشخص شده بود، تاریخ انتخابات ریاستجمهوری از سوی وزارت کشور، 5 بهمن 1358 اعلام شد. با تصویب قانون انتخابات در شورای انقلاب در ...
یکی از سیاستهای رضاشاه در دوره حکومتداری، تغییر در وضعیت کشاورزی و مناسبات ارباب- رعیتی در ایران بود. او در این رابطه دست به اقدامات متعددی زد و تغییراتی در این ساختار به وجود آورد. او در قبل این اقدامات، برخی از زمینداران بزرگ را حذف کرد و از آن به نفع خود بهره برد. به گونهای که در پایان سلطنت پهلوی اول، رضاشاه بزرگترین زمیندار ایران بود.
یکی از علل عدم موفقیت حکومت پهلوی در عرصه کشاورزی و اصلاحات ارضی، توجه بیش از اندازه به نفت و درآمدهای آن بود. این موضوع تأثیر بسزایی بر روند صنعتی شدن داشت و مشکلاتی را در عرصه کشاورزی نیز ایجاد کرد.
شهید دکتر مصطفی چمران به عنوان یکی از ماندگارترین و تاثیرگذارترین چهره ها و شخصیت های مکتب انقلاب اسلامی مطرح می باشد که با برخورداری از یک شخصیت چندبعدی گامهای موثری در تقویت و اعتلای گفتمان انقلاب اسلامی در ورای مرزهای جمهوری اسلامی ایران داشت. شهید چمران علی رغم برخورداری از استعداد و نبوغ علمی در زمینه الکترونیک و فیزیک ، توان بالایی در طرحریزی ...
در چنین روزی در عاشورای حسینی سال 1373 در حرم امن رضوی دست جنایتکار منافقین مزدور و ملعون، زائران و میهمانان حضرت رضا علیهالسلام که در حال عزاداری برای حضرت سیدالشهداء(ع) و توسل به حضرت علی بن موسی الرضا علیه آلاف التحیه و الثناء بودند را به خاک و خون کشید و قلب مقدس امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف را جریحهدار ...
در جریان انقلاب اسلامی و مبارزه با طاغوت؛ روحانیون بیش از سایر اقشار حضور داشته و بیشترین هزینهها را متحمل گردیدند. کسانی چون شهید آیت الله سید محمدرضا سعیدی شربت شهادت را نوشیدند و کسانی دیگر سالها تبعید و شکنجه و زندان را به جان خریدند تا اندیشههای امام خمینی (ره) که عصاره ناب اسلام بود را در ایران انتشار دهند.
ناصرالدینشاه قاجار سه بار در طول سلطنت خود اقدام به سفر به کشورهای اروپایی کرد، اولین سفر در سال ۱۲۹۰ هجری قمری (۱۸۷۳ میلادی)، دومین سفر در سال ۱۲۹۵ هجری قمری (۱۸۷۸ میلادی) و سومین سفر از ۱۳۰۶ تا ۱۳۰۷ هجری قمری (۱۸۸۹ میلادی) بوده است.
از تاريخ احداث اولين پمپ بنزين در ايران اطلاعات دقيقی در دست نيست ولی به نظر مي رسد قديمی ترين و بلكه اولين پمپ بنزين های ایران در بوشهر و دالکی توسط انگلیسی ها ساخته شده باشد.
در جریان تحولات ملی شدن صنعت نفت علاوه بر مطبوعات داخلی، ترجمه برخي از مقالات و اخبار خارجی، خبرگزاريها و مطبوعات غربي يا شرقي - مانند تايمز لندن، رويتر، آسوشتيدپرس، بيبيسي لندن، تايم آمريكا - با توجه به مواضع دولتهاي انگليس و آمريكا، اخبار ايران را بازتاب ميدادند؛ اما در اين ميان، راديو بيبيسي بيش از ديگر رسانههاي خارجي عمل می كرد.
خانواده یک نهاد اجتماعی است که بر اثر سیر تکاملی انسان به وجود آمده و دستخوش تحولات گوناگونی شده است. خانواده در آغاز جنبهی مادرسالاری داشته و بر قدرت و نفوذ زنان متکی بوده، ولی بهتدریج با ورود قبایل به مرحلهی کشاورزی و اسکانیافتگی، زن قدرت فرماندهی خود را از دست داد و مردسالار و فرمانروا شده است.
زبان بر اساس نیاز به وجود آمده است و ارتباط بنیادیترین نیاز انسان، به عنوان موجودی هوشمند و اجتماعی بوده است. در واقع ارتباط و گفتوگو، مهمترین دلیل وجودی پدیدار شدن زبان است، البته در کنار آن، انتقال احساس و باورها و خواستهها هم در هر زبانی به نوعی وجود داشته است.
میرزا حسین واعظ تبریزی خطیب و مشروطه خواه تبریزی و نایب رئیس انجمن این شهر بود. سخنرانیهای وی نقش عمدهای در تشویق مردم تبریز در جریان انقلاب مشروطه ایفا کرد.