اعلامیه های سازمان چریکهای فدایی خلق ایران درباره محکوم نمودن جنایت رژیم شاه بخاطر قتل و عام وحشیانه 400 نفر از مردم آبادان با آتش زدن سینما رکس و شکنجه و قتل 9 تن از اعضای سازمان (مذکور درسند) توسط ماموران ساواک
رضاخان در این تصویر در مراسم بازدید خط راه آهن شمال به همراه محمدرضا مشاهده می شود. این خط راه آهن در راستای تحقق بخشیدن منافع خاندان سلطنتی و دول استعماری در حال احداث بود.
محمدرضا و فرح پهلوی جهت فریب افکار عمومی همواره برنامه ریزی دقیقی مبنی بر بازدید از مراکزی مختلف کشور انجام می دانند. البته برنامه هماهنگی این بازدیها با فرح پهلوی بود.
تشیع نیز به عنوان یک مذهب مطرح و شناخته شده که پیروان قابل توجهی در جهان دارد، دارای نظریه ها، آموزه ها، مفاهیم و نهادهایی است که می توان مجموعه آنها را خصوصیات و ویژگیهای این مذهب نام نهاد. بسیاری از این ویژگیها مثل امامت، عدالت، غیبت و انتظار، اجتهاد، شهادت، تولی و تبری، جهاد، تقیه و امر به معروف و نهی از منکر در پیروزی انقلاب اسلامی نقش آفرین و ...
محمدرضا پهلوی همانقدر که ایران را قلمرو حکومت شخصی خود می دانست؛ بسیار در تلاش بود که مردم جهان او را به عنوان بهترین رهبر دنیا بشناسند. در این راستا تلاشهای بسیاری نیز می نمود. همچنان که سعی می کرد تا رسانه های بزرگ غربی را به سوی خود جذب کند، می کوشید تا خود را در کانون اخبار دنیا نیز برساند. محمدرضا پهلوی بسیار در تلاش بود تا خود را فردی صلح طلب ...
«یکی از مسائل حیرت انگیز برای مردم ایران، دخالت های دربار شاه در امور مربوط به مواد مخدر بود. به «محمود رضا» یکی از برادران شاه اجازه داده شده بود در امر گشت تریاک و فروش محصول آن فعالیت داشته باشد و آن طور که مردم تهران نقل می کردند، همه ساله محمودرضا به بهانه اینکه محصول تریاک خوب نبوده، مقدار زیادی از تریاک های بدست آمده را برای خود نگه می داشت ...
تاج السلطنه دختر ناصرالدین شاه در خاطراتش می نویسد : آن روز تلخ را به یاد دارم تمام حرمسرا به یکباره پر از ماتم شد . همه به جای لباس شادی رخت ماتم پوشیدند . درباره مرگ پدر به دست یک کرمانی که از مریدان سیدجمال بود ، به نام میرزا رضا قول های زیادی است . خود او عمل زشت خود را به بهانه ظلمی که نایب السلطنه برادر من به او کرده بود می دانست .
بعد از ابروکشی نوبت به سرخاب و سفیدآب می رسید که بهترین این دو ، از تبریز و روستای سرخاب و اطراف آن می آمد و طرز استفاده از آن چنین بود که قبلا سفیدآب را چندین روز در کاغذ پیچیده جلوه راه زیر فرش می گذاشتند تا پرورده شود.
می گویند شعاع السلطنه تنبیه چوب و فلک زدن را منحصر به حکومت شیراز کرد که قدرت را شخصا به دست بگیرد و بعد هم طمع مال و منال و قوام الملک ، یکی از سرشناسان شیرازی را کرد . اول خواست تبعیدش کن ، بعد خواست دستگیرش کند و آخرش هم چنان دعوا و جنجالی راه انداخت که قوام که برای خودش پادشاهی بود تصمیم به انتقام گرفت و این تصمیم مصادف شد با مشکل نان و کمبود عجیب ...
در همدان کرسی گذاری در روز سعد انجام می شد . در ساعتی که مثلا قمر در عقرب نبود ، اگر خانمی با سلیقه بود روی کرسی اش مجمع مسی می گذاشت با کمی مویز و چند دانه سکه برای شادی و مبارک باد ، یک ظرف سرکه هم بود که زیر کرسی می گذاشتند تا هوای آلوده و دوده را بگیرد و بچه ها خدای ناکرده آسیبی نبینند .
هفتم محرم الحرام 1306 قمری بود و ناصرالدین شاه در کتاب خاطراتش اینگونه نوشته که : تعزیه اول {ماجرای} سلیمان شد وقتی که سلیمان حیوانات را خواست که آمدند ، میمون ها پیش آقا دایی را با چهار خرس و یک دانه بزرگ و یک دانه وسط و یک دانه کوچک در آبدارخانه داشتیم .
گویند ملک زاده ای در بیابان افتاد ، پس صیدی ، زن آراسته دید ، پای وی دید ، سم داشت ، بترسید ، می دوانید و غول از پی وی می دوید تا به قبیله رسید . گفت امان از دست شیطان و در خیمه رفت .
داستان بی خانمانی شاهان ایرانی قصه مفصلی است از محمد رضا شاه که در ایتالیا و پیش از کودتای 28 مرداد حتی پول اقامت نداشت بگیرید تا محمد علی شاه که وقتی از روسیه فرار کرد و وارد استامبل شد هیچ خانه ای نداشت .
علیرضا برادر تنی محمدرضاشاه پهلوی که در ایام خدمت خود در ارتش فرانسه از سال 1323 تا 1326 با یک دختر لهستانی ازدواج کرده بود، در این تصویر مشاهده می شود. وی در سال 1333 در یک سانحه هوایی کشته شد.
زمانی که انقلاب اسلامی آغاز شد، شاه به سختی می توانست باور کند که این مردم ایران هستند که علیه او انقلاب کرده اند. شاه بر این باور بود که خدمات زیادی برای مردم انجام داده است. او معتقد بود که با انقلاب سفید و نوسازی و تجددی که در ایران در پیش گرفت، سطح زندگی مردم را افزایش داده و رفاه و آسایش را برای آنان به ارمغان آورده است. او بر آن بود که در راستای ...
جَعفَر شَهری باف (۱۲۹۳ در عودلاجان تهران در خانواده ای اصیل و تهرانی ۶ آذر ۱۳۷۸ در تهران) از نویسندگان ایرانی و پژوهنده تاریخ تهران بود. شهری در دو مجموعهٔ طهران قدیم و تاریخ اجتماعی تهران در قرن سیزدهم، حال و هوای تاریخی تهران را با جزئیاتش بیان میکند.
خانهٔ مشروطه، یکی از خانههای تاریخی و موزههای شهر تبریز است که در محله راستهکوچه واقع در غرب بازار تبریز قرار گرفتهاست. این بنا به سبک معماری دورهٔ قاجار ساخته شده و ملک شخصی حاج مهدی کوزهکنانی بودهاست. این بنا به شمارهٔ ۱۱۷۱، در سال ۱۳۵۴ خورشیدی در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده و در سال ۱۳۶۷ خورشیدی به تملک رسیدهاست.
در هر سال زمستانها ، خودم با اجزایم آمده چهل روز در اینجا می مانیم . از ابتدای برج جدی (دی) تا آخر برج دلو (بهمن) بحبوحه شکار ، شکار قمشلو است . این قدر هست که به نوشتن و گفتن نمی آید . گله دار اصفهانی ، چه شتردار و چه گوسفند دار ، سالی پانزده هزار تومان ، در زمستانها ، مراتع این قشملو را که حق من است الی شش هزار تومان اجاره می کند که شتر و گوسفند ...