تاج السلطنه دختر ناصرالدین شاه در خاطراتش می نویسد : آن روز تلخ را به یاد دارم تمام حرمسرا به یکباره پر از ماتم شد . همه به جای لباس شادی رخت ماتم پوشیدند . درباره مرگ پدر به دست یک کرمانی که از مریدان سیدجمال بود ، به نام میرزا رضا قول های زیادی است . خود او عمل زشت خود را به بهانه ظلمی که نایب السلطنه برادر من به او کرده بود می دانست .
بعد از ابروکشی نوبت به سرخاب و سفیدآب می رسید که بهترین این دو ، از تبریز و روستای سرخاب و اطراف آن می آمد و طرز استفاده از آن چنین بود که قبلا سفیدآب را چندین روز در کاغذ پیچیده جلوه راه زیر فرش می گذاشتند تا پرورده شود.
می گویند شعاع السلطنه تنبیه چوب و فلک زدن را منحصر به حکومت شیراز کرد که قدرت را شخصا به دست بگیرد و بعد هم طمع مال و منال و قوام الملک ، یکی از سرشناسان شیرازی را کرد . اول خواست تبعیدش کن ، بعد خواست دستگیرش کند و آخرش هم چنان دعوا و جنجالی راه انداخت که قوام که برای خودش پادشاهی بود تصمیم به انتقام گرفت و این تصمیم مصادف شد با مشکل نان و کمبود عجیب ...
در همدان کرسی گذاری در روز سعد انجام می شد . در ساعتی که مثلا قمر در عقرب نبود ، اگر خانمی با سلیقه بود روی کرسی اش مجمع مسی می گذاشت با کمی مویز و چند دانه سکه برای شادی و مبارک باد ، یک ظرف سرکه هم بود که زیر کرسی می گذاشتند تا هوای آلوده و دوده را بگیرد و بچه ها خدای ناکرده آسیبی نبینند .
هفتم محرم الحرام 1306 قمری بود و ناصرالدین شاه در کتاب خاطراتش اینگونه نوشته که : تعزیه اول {ماجرای} سلیمان شد وقتی که سلیمان حیوانات را خواست که آمدند ، میمون ها پیش آقا دایی را با چهار خرس و یک دانه بزرگ و یک دانه وسط و یک دانه کوچک در آبدارخانه داشتیم .
گویند ملک زاده ای در بیابان افتاد ، پس صیدی ، زن آراسته دید ، پای وی دید ، سم داشت ، بترسید ، می دوانید و غول از پی وی می دوید تا به قبیله رسید . گفت امان از دست شیطان و در خیمه رفت .
داستان بی خانمانی شاهان ایرانی قصه مفصلی است از محمد رضا شاه که در ایتالیا و پیش از کودتای 28 مرداد حتی پول اقامت نداشت بگیرید تا محمد علی شاه که وقتی از روسیه فرار کرد و وارد استامبل شد هیچ خانه ای نداشت .
علیرضا برادر تنی محمدرضاشاه پهلوی که در ایام خدمت خود در ارتش فرانسه از سال 1323 تا 1326 با یک دختر لهستانی ازدواج کرده بود، در این تصویر مشاهده می شود. وی در سال 1333 در یک سانحه هوایی کشته شد.
زمانی که انقلاب اسلامی آغاز شد، شاه به سختی می توانست باور کند که این مردم ایران هستند که علیه او انقلاب کرده اند. شاه بر این باور بود که خدمات زیادی برای مردم انجام داده است. او معتقد بود که با انقلاب سفید و نوسازی و تجددی که در ایران در پیش گرفت، سطح زندگی مردم را افزایش داده و رفاه و آسایش را برای آنان به ارمغان آورده است. او بر آن بود که در راستای ...
جَعفَر شَهری باف (۱۲۹۳ در عودلاجان تهران در خانواده ای اصیل و تهرانی ۶ آذر ۱۳۷۸ در تهران) از نویسندگان ایرانی و پژوهنده تاریخ تهران بود. شهری در دو مجموعهٔ طهران قدیم و تاریخ اجتماعی تهران در قرن سیزدهم، حال و هوای تاریخی تهران را با جزئیاتش بیان میکند.
خانهٔ مشروطه، یکی از خانههای تاریخی و موزههای شهر تبریز است که در محله راستهکوچه واقع در غرب بازار تبریز قرار گرفتهاست. این بنا به سبک معماری دورهٔ قاجار ساخته شده و ملک شخصی حاج مهدی کوزهکنانی بودهاست. این بنا به شمارهٔ ۱۱۷۱، در سال ۱۳۵۴ خورشیدی در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده و در سال ۱۳۶۷ خورشیدی به تملک رسیدهاست.
در هر سال زمستانها ، خودم با اجزایم آمده چهل روز در اینجا می مانیم . از ابتدای برج جدی (دی) تا آخر برج دلو (بهمن) بحبوحه شکار ، شکار قمشلو است . این قدر هست که به نوشتن و گفتن نمی آید . گله دار اصفهانی ، چه شتردار و چه گوسفند دار ، سالی پانزده هزار تومان ، در زمستانها ، مراتع این قشملو را که حق من است الی شش هزار تومان اجاره می کند که شتر و گوسفند ...
امام زاده صالح از پسران امام موسی کاظم است که آن جور که در کتاب بحر الانساب آمده ، حسن نام بهبهانی از پل کرخ (کرج) تا شمیران تعقیبش کرد ، تا بالاخره در باغ جنت گلشن زیر چنار بزرگ ، نزدیک چشمه ساری گرفتارش کرد و شهید شد . بعد مردم که به نیکی می شناختندش بقعه ای ساختند و جمع شدند و در کنار این بقعه زندگی کردند .
وی در سال ۱۲۴۷ خورشیدی برابر با ۱۸۶۸ (میلادی) در روستای بارسوم در نزدیکی شهر گنجه زاده شد. نخست و در آغاز جوانی به رزمندگان ارمنی پیوست و برای مقابله با ظلم ستمگران عثمانی به ارمنستان غربی اعزام شد. پس از مدتها پیکار بیامان علیه عثمانی، به اتفاق چند تن از هم رزمانش به دست نیروهای مرزی روسیه تزاری دستگیر و پس از محاکمه به جزیرهٔ ساخالین روسیه تبعید ...
حضور مبارک حضرت اشرف آقای سپهدار عظم وزیر جنگ دامت شوکه . چنان که خاطر مبارک مستحضر است ، بعد از ورود مهمانهای ناخوانده ، هر چه سعی نمودند که شاید بهانه به دست آورده به آرزوی خود نایل شوند این خادمان ملت با تدابیر عملیه جلو خیالاتشان را سد نمودیم . چون وجود این فداییان وطن را مانع افکار خود دیدند ، خواستند از در دیگر داخل شوند . سفیر دولت روس در طهران ...
دوم تیر همان روز عجیب و غریب است ، همان روزی که دسته های قزاق سواره و پیاده مدرسه سپهسالار و مجلس را که کانون مخالفان شاه بود محاصره کردند و بعد هشت نفر از آزادی خواهان را خواستند، صوراسرافیل ، سید محمد شیرازی مدیر سادات ، بهاالواعظین ، ملک المتکلمین ، سید جمال واعظ ، میرزا داوودخان سلطان العلما مدیر مجله روح القدس و قاضی ارادتی . هشت روزنامه نگاری ...
یکی از مهمترین رویدادهایی که در ایران روی داد، اصلاحات ارضی بود. این اصلاحات که اوایل دهه 1340 روی داد نتایج نافرجام بسیاری داشت. همان طور که می دانیم اصلاحات ارضی در پی آن بود که با زمین دار کردن طبقه دهقانان، وفاداری سیاسی آنان را به خاندان حکومت تضمین کرده و جلوی انقلاب دهقانی در ایران را بگیرد.
به شما چه که این امین السلطان در تمام صدارت خود به این ملت و مملکت خیانت کرد و تمام حقوق این ملت را از روی شهوت رانی محض جلب منافع شخصی و هوای نفسانی از دست داد و کلیه خرابی ]که[ امروزه مشاهده می شود آثار خیریه اوست.
از زمان اختراع گرامافون که در ابتدا با نام «فونوگراف» به بازار آمد تا ورود آن به تهران، چندان زمان نبرد. این دستگاه وسیله ای بود که صدا را ضبط و دوباره پخش می کرد و در تهران به نام «حبس الصوت» یا «حافظ الصوت» نام برده می شد.با روی کار آمدن مظفرالدین شاه، گرامافون از استفاده شخصی شاه خارج شد و رفته رفته پا به خانه درباریان گذاشت. اولین صدایی که از صفحه ...