۱
plusresetminus
ایشان در 15 خرداد ماه 42 باز داشت و به تهران تبعید گردیـد. در سال 43 مجـددا باز داشت و به تهران اعزام و زنـدانـى شـد. شهیـد دستغیب در ایـن مـدت رهبرى مبارزات مردم فارس را نیز به عهد داشت و با پایمردى ایستادگـى کرد و حاضـر به ملاقات یا مذاکره نشـد.
فصول زندگی آیت اله دستغیب (از ولادت تا شهادت)
 ولادت :
مرحوم سید عبدالحسیـن دستغیب فرزند مرحـوم آقا سید محمد تقى دستغیب در روز عاشـوارى محـرم سال 1332 هـ.ق مطابق با سال 1292 هـ.ش در خانـدان علـم و تقـوا در شهر شیراز چشم به جهان گشود.

تحصیلات:
وى تا 12 سالگـى در محضر پدر مقدمات علـوم و دروس ابتدایـى را فرا گـرفت، متأسفانه کسب فیض از خـدمت پدر دیرى نپاییـد و در سال 1342 هـ.ق پدرعالـم و دلسوز خـود را از دست داد.
علیرغم مشکلات مـوجـود شهیـد دستغیب با همت بلنـد و تصمیـم قاطع تحصیلات خـود را در شهر شیـراز ادامه داده و ضمـن اقـامه نماز جماعت در مسجـد بـاقـرخـان به تبلیغ احکام دینـى و افشاء کـردن ابعاد ظلـم و ستـم دستگاه طاغوتـى و استبداد رضاخانى پرداخت.
بخاطر همین به شهید فشار آوردنـد و 24 ساعت مهلت دادند که از لبـاس روحـانیت خارج شـود که ایشان تصمیـم به هجرت گرفت و به نجف اشرف سفر نمود. بعد از ساقط شدن رضا خان در سال 1321، هـ.ش به ایران مـراجعت و در مسجد عتیق شیـراز مشغول تبلیغ و اقامه نماز جماعت شد.

اساتید :
شهید دستغیب از محضر بسیارى کسب علم نموده است که مهمترین آنها را مى توان :
1ـ شیخ محمد کاظم شیرازى.
2ـ مرحوم اصطهباناتى.
نام برد.

تالیفات:
شهید دستغیب در قلم فرسائى کم نظیر بوده است از بین تألیفات ارزنده ایشان مى توان به کتابهاى زیر اشاره نمود.
1ـ گناهان کبیره.
2ـ قلب سلیم.
3ـ داستانهاى شگفت.
4ـ 82 ـ پرسش.
5ـ کتاب توحید .
6ـ کتاب معاد .
7ـ کتاب ایمان .
8ـ کتاب عدل .
9ـ کتاب نبوت .
10ـ کتاب امامت .
11ـ کتاب سید الشهدا .
12ـ شرح خطبه حضرت زینب (سلام الله علیها) .
13ـ شرح خطبه حضرت فاطمه (سلام الله علیها) .
14ـ بندگى راز آفرینش .
15ـ قلب قرآن.
16ـ قیامت و قرآن .
17ـ تفسیر سوره یس.
18ـ سراى دیگر.
19ـ حقایقى از قرآن.
20ـ تفسیر سوره واقعه.
21ـ تفسیر سوره نجم .
22ـ تفسیر سوره طور .
23ـ معراج.
24ـ صلواه الخاشعین .
25ـ اخلاق اسلامى .
26ـ استعاذه.
27ـ معارفى از قرآن.
28ـ ماه خدا .
29ـ صـدیقه کبـرى .
و دهها رسـاله و مقـاله دیگر .

گفتار بزرگان :
از همسـر شهیـد دستغیب نقل شـده است : شب جمعه اى که فرداى آن روز ایشان به شرف شهادت نایل آمده و به لقاء الله پیوستند دچار حالت عجیبى شده بودند که سابقه نداشت. گویا در عالـم دیگر سیر مى نمـودند مضطرب به نظر مى رسیدند وقتى علت را جـویا شدم به تفکـر فـرو رفته سپـس فـرمـودنـد فـردا صبح مـى گـویم.
چنـد شب پـس از شهادت شهید دستغیب خـانـم مؤمنه و صالحه اى در شیراز ایشان را در خـواب مى بیند و آن بزرگوار به آن خانم مؤمنه مى گوید : مـن اینجا خـوابـم نمى برد زیرا برخى از قطعات جسدم همراه جنازه دفـن نشـده و در محل حادثه است. آن خانـم گزارش خواب خـود را به خانواده شهید دستغیب اطلاع مـى دهد و خانـواده شهید فـورا دست به کار شده و در اطراف محل حادثه یک قطعه از گـوشت بدن آن شهید را کشف نمـوده و پـس از نبـش قبر آن قطعه باقى مانده را درون کفـن ایشان مى گذارند.

مبارزات سیاسى :
مبارزات ایشان در حقیقت در دوران حکومت رضا خان شروع شد و چـون مى دانست که پهلوى اول مى خـواهد عمامه ها را بر دارد و روحانیت را از بیـن ببرد ایشان مقاومت مـى کرد. در بحبـوحه کشف حجاب نیز وقتى مجلسى از طرف رژیـم ترتیب داده شده بود که علما با زنانشان حاضر شـوند با ایـن مسأله به مبارزه بر خاست. سال 1341 هـ.ش که مبارزات امام خمینـى (ره) شـروع شـد ایشان به رهبـر انقلاب پیام فـرستـادنـد که در شیـراز حـاضـر به همکـارى مـى بـاشند.
ایشان در 15 خرداد ماه 42 باز داشت و به تهران تبعید گردیـد. در سال 43 مجـددا باز داشت و به تهران اعزام و زنـدانـى شـد. شهیـد دستغیب در ایـن مـدت رهبرى مبارزات مردم فارس را نیز به عهد داشت و با پایمردى ایستادگـى کرد و حاضـر به ملاقات یا مذاکره نشـد. در سال 56 نیز مـدتـى در منزل خـود تحت محاصـره و پـس از درگیرى و کشتار پنجـم رمضان در شیراز و تعطیلى مسجد جامع با شروع حکـومت نظامـى باز داشت و در تهران زندانى گردید. امام همیشه روى ایشان حساب مى کرد و تا پیروزى انقلاب پیـوسته با ایشان در تماس بـودند. وى رئیـس حـوزه علمیه فـارس بـود و همزمان به در خـواست اهالـى شیراز و فرمان امام خمینـى (ره) امامت جمعه را نیز عهده دار گردید.

شهادت:
سـر انجـام شهید دستغیب روز جمعه بیستم و آذر ماه 1360 مطابق با 1402 هـ.ق به هنگـام عزیمت به نمـاز جمعه همراه با چند تـن از یاران دیگر شربت گـواراى شهادت را مى نـوشند و به لقاء پروردگار مى شتابند آرامگاه آن عالم جلیل القدر و شهید بزرگوار جنب مرقد مطهر سیـد میر احمد، آرامگاه خاندان دستغیب مى باشـد.

 
 
https://www.cafetarikh.com/news/20745/
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما