ارتش عراق در مرداد 1369 چندی پس از پایان جنگ با ایران به کویت حمله کرد و در 13 ساعت خاک این کشور را به اشغال خود درآورد؛ حملهای که با واکنش قدرتهای جهانی مواجه شد
در 11مرداد 1369 مصادف با 2 آگوست 1990 ارتش عراق با 40 لشکر از مرزهاى جنوب و جنوب غربی حمله تمام عیاری علیه کویت آغاز و در عرض 13 ساعت خاک این کشور را اشغال کردند.
مورخان اهداف فراوانی برای این حمله از ذخایر نفتی کویت، سیاست های متناقض کویت با عراق در رابطه با قیمت جهانی نفت، بدهی سی میلیارد دلاری عراق به کویت تا خروج صدام از بن بست اقتصادى و جلوگیرى از رکود در ارتش بزرگ عراق بر شمردهاند.
جامعۀ بین الملل بلافاصله این حمله را محکوم کرد و سازمان ملل تحریمهای سختی علیه عراق به اجرا درآورد. از سوی دیگر امریکا، انگلیس و 20 کشور دیگر با تشکیل ائتلافی نظامی نیروهای خود را برای مقابله با صدام به منطقه اعزام کردند.
جنگنده های ائتلاف در ژانویه 1991 در عملیاتی با عنوان "توفان صحرا" نقاطی از عراق را هدف قرار دادند و از سوی دیگر نیروهای زمینی نیز پیشروی در خاک کویت و عراق را آغاز کردند. مروخان این نبرد را بزرگترین نبرد قرن بیستم پس از جنگ جهانی دوم از لحاظ تعداد تجهیزات و متحدان دانستهاند.
در این جنگ نیروهای ائتلاف با انجام 100000 حمله هوایی بیش از 88500 تن بمب روی عراق فرو ریختند وبا 690 هزار نظامی، 1800 هواپیمای نظامی و دهها کشتی جنگی و ناوهای پرتاب موشک "کروز"، ارتش صدام را در کمتر از 100 ساعت شکست دادند.
این جنگ سرانجام در ماه فوریه با قبول کلیه قطعنامه ها از سوی عراق و اعلام آتش بس توسط جورج بوش پدر به پایان رسید. "برونو باربی" عکاس فرانسوی-مراکشی که روزهای پایانی جنگ همراه با ارتش امریکا و کشورهای عضو ائتلاف وارد خاک کویت شده یکی از معدود روایت های تصویری از پایان جنگ خلیج فارس را تهیه کرده است. این عکس ها ورود سربازان ائتلاف به کویت، چاههای آتش گرفته نفت، تجهیزات نظامی و اجساد سوخته سربازان عراقی را در آخرین روزهای جنگ خلیج فارس نشان میدهد.
منبع: فارس