چند سالی از کودتای 1299 و بر روی کار آمدن حکومت دیکتاتوری رضا خان می گذشت که اداره ای به نام املاک پهلوی به وجود آمد و سرپرستی آن در غرب مازندران به افسر جوانی به نام افشار طوس که درجه ستوان دومی ارتش را در آن زمان داشت داده بودند.
چند سالی از کودتای 1299 و بر روی کار آمدن حکومت دیکتاتوری رضا خان می گذشت که اداره ای به نام املاک پهلوی به وجود آمد و سرپرستی آن در غرب مازندران به افسر جوانی به نام افشار طوس که درجه ستوان دومی ارتش را در آن زمان داشت داده بودند. او تعدادی از افراد فرصت طلب و جویای قدرت را جمع کرد و عناوینی چون سربلوک، ضابط، مباشر و پاکار به آنان داد و همه را در اداره جدید التاسیس املاک پهلوی به سرپرستی شخص تازه به دوران رسیده ای به نام ارباب صادق که در گذشته چارو دار بوده و به طور ناگهانی به ثروت باد آورده ای رسیده بود استخدام کرد. از اولین روزهای شروع به فعالیت اداره املاک مزدوران آن دست اندازی و تجاوز به املاک و زمین های مزروعی کشاورزان، مالکان، خرده مالکان و ذراعین صاحب نسق را آغاز نمودند و با تهدید و ارعاب آنان و تصاحب همه زمین ها و املاک در حال کشت محصولاتی چون شالی، گندم، جو، حبوبات و صیفی جات توسط عوامل و قره نوکران رضا خان و تبدیل آن زمین ها به مزرعه کشت توتون و تنباکو و ساخت کارگاهی جهت خشک کردن توتون در محل مرتع و چراگاه احشام تعدادی از دامداران چندین روستا و آبادی همه دام های آن ها را از بین بردند و خانواده های زراعین را به زور همان قره نوکران برای بیگاری در مزارع کشت توتون و کارگاه آن می بردند.
منبع: خاطرات روزنامه فروش، محمد ابراهیم رنجبر امیری، نشر شادرنگ، 1392، ص 26
انتخاب رضاخان توسط انگلیس برای سلطنت بزرگترین اهانت به ملت بود، چون فرد جنایتکار را انتخاب کردند. بررسی دوران سلطنت او نشان میدهد با فردی عاری از تربیت ملی، اجتماعی و دینی روبهرو هستیم.
انگلیس از انتخاب چنین فردی به دنبال غارت سرمایههای ایران توسط یک ایرانی، تخریب فرهنگ، نابودی نیروهای مخالف و مدافع مرزها و مهمتر از همه آنها غارت نفت بود.