آمریکا ظاهراً بیشترین نفوذ را در کابینه زاهدی داشت و علاوه بر شخص زاهدی که علی رغم پیشینه «انگلیسی»اش اکنون به شدت توسط آمریکاییها تطمیع شده بود از وجود افرادی چون علی امینی نیز برخوردار بود.
بعد از کودتای 28 مرداد 1332 امینی نقش پررنگی در تامین منافع آمریکا بر عهده گرفت. او در دولت زاهدی به یکی از چهرههای حامی آمریکا تبدیل شد و برای تامین منافع این کشور از هیچ تلاشی فروگذاری نکرد:
«در سال ۱۳۳۳ یک جنگ واقعی میان نفت خواران بینالمللی در جریان بوده و طبعاً این جنگ در ایران نیز پژواک داشته است. در این میان آمریکا ظاهراً بیشترین نفوذ را در کابینه زاهدی داشت و علاوه بر شخص زاهدی که علی رغم پیشینه «انگلیسی»اش اکنون به شدت توسط آمریکاییها تطمیع شده بود از مهره کارآمدی نیز در راس وزارت دارایی برخوردار بود. انگلیسیها هر چند از نفوذ گستردهای در میان دولتمردان پهلوی برخوردار بودند، مع هذا شرکتهای آمریکایی به کمک زاهدی و امینی، کارشناسانی چون فواد روحانی، موفق شدند منافع خود را درحد توان تامین کنند. در تاریخ ۲۹ شهریور ماه ۱۳۳۳ در جو رعب آمیز اعدام و شکنجه که توسط فرمانداری نظامی تهران به ریاست تیمور بختیار پدید شد، قرارداد نفت میان دکتر علی امینی و هوارد پیچ منعقد گردید و علی رغم مخالفت نیروهای اصیل ضد استعماری به رهبری آیتالله کاشانی در ۲۹ مهر و ۶ آبان ۱۳۳۳ به تصویب مجلس رسید.»
منبع: رجال عصر پهلوی به روایت اسناد ساواک، علی امینی، تهران، مرکز بررسی اسناد تاریخی، 1379، ص 19