هرجومرج داخلی، آشفتگی اوضاع اجتماعی و سیاسی، فقر و قحطی، پراکندگی نیروهای اجتماعی، سیاسی و بهتبع آن نفوذ بیگانگان ازجمله مسائلی است که در دوره قاجاریه گریبانگیر جامعه و مردم ایران شده بود.
شاپور ارتباطات وسیعی با بسیاری از رجال ایران دوره پهلوی داشت. طیف مرتبطين او را هنرمندان، سیاستمداران، ارباب جراید، مقامات اطلاعاتی داخلی و خارجی، امرای ارتش و بسیاری رجال دیگر تشکیل میدادند
آتاباى نيز در سال 1346 به يكى از معاونتها، كه معاونت امور انتظامى وزارت دربار بود، منصوب شد و تا خروج محمدرضاشاه در دى 1357 در اين پست باقى ماند. ازجمله وظايف آتاباى در اين سمت «چشيدن و ممهور كردن غذاى همايونى» بود. از سال 1347 نيز كميته هاى متعددى براى برگزارى جشنهاى 2500 ساله تشكيل شد آتاباى در ابتدا به رياست كميته پذيرايى و از سال 1349 به رياست ...
همه روزه هم یا خانم ها یا کلفت ها و خدمه ها از اقوام و عشایر خود جماعتی را می پذیرفتند و هر روز، بالاستمرار در حرمسرا تقریبا هشتصد، نهصد نفر زن موجود بود.
نظارت بر مخابرات تلگرافی، در شمال در دست روسها و در جنوب در دست انگلیسها و در سال ۱۳۰۶ قمری عایدات دولت از بابت تلگرافهای داخله و خارجه روی هم رفته 348/210 قران بوده است
آیتالله سیدحسن مدرس یکی از برجستهترین رهبران ملی- مذهبی در دوره قاجار و پهلوی اول است. این روحانی عالیقدر به دلیل مبارزات سیاسی خود با رضاشاه بارها مورد سوقصد، شکنجه و آزار قرار گرفت.
یکی از اهداف سیاسی مهم از اجرای اصلاحات ارضی دفع خطر احتمالی جنبش دهقانان بود. این موضوع بعد از جنگ جهانی دوم و توسط آمریکا جهت ایجاد رضایت اجتماعی در میان دهقانان توسط کشورهای تحت سلطه این کشور مطرح شد و در مورد بسیاری از کشورها از جمله ایران اعمال گردید.
در آغاز قرن نوزدهم ميلادي، كليساهاي امريكا درصدد برآمدند كه ميسيونرهایی را به ديگر ممالك دنيا بفرستند. از اين منظر، حضور امريكايي ها در ايران از 1776 ميلادي آغاز گرديد.
رضاخان را بنیانگذار پایههای دولت مطلقه نوین در ایران دانستهاند. او از همان زمان که به عرصه قدرت وارد شد، تمرکزگرایی قدرت را با بدترین و خشونتآمیزترین ابزارها آغاز کرد. علاوه بر قلع و قمع قدرتهای محلی که با سرکوب شدید رؤسای قبایل صورت گرفت، بسیاری از نخبگان فرهنگی و سیاسی نیز از طریق ترور، حذف و نابود شدند.
وابستگی ایران به آمریکا در دوره حکومت محمدرضا شاه به حدی بود که مانع از استقلال عمل کشور در سیاست داخلی و خارجی بود. به گونهای که اگر یکی از مسئولان بلندپایه کشوری تصمیم به انجام اقدامی در عره سیاست خارجی داشت، در وهله اول باید رضایت و موافقت آمریکا را کسب میکرد.
ر مرور تاریخ مشروطیت فراموشخانه نام آشنایی است. جایگاهی که بنیانگذارش میرزا ملکمخان ناظمالدوله را به روشنفکری مرموز تبدیل کرد که برخی او را تنها در جایگاه فراماسونری که عامل غرب بوده، تعریف کنند و دیگرانی نوسازی سیاسی و بازتعریف برخی مفاهیم در عرصه روشنفکری دوران مشروطه را مرهون وی بیابند.
سرکوب آزادی بیان و اعمال نظارت و سانسور شدید بر مطبوعات و نشریات، مهمترین ویژگی حکومتهای استبدادی است. امری که بارها در تاریخ معاصر ایران در برهههای مختلف از جمله دوره رضاشاه اتفاق افتاده و مطبوعات را از رسالت حقیقی آنها دور کرده است.
آموزگار بعد از آنکه به سمت نخست وزیری رسید، با دادن وعدههایی تلاش نمود تا مخالفان را راضی نماید. یکی از وعدههایی که وی قبل از روی کار آمدن به مردم داده بود؛ در رابطه با زندانیان سیاسی و رسیدگی به وضعیت آنان بود؛ اما او تمام وعدههایش را انکار نمود.
تنهایی و شکست واقعی شاه زمانی آغاز شد که بسیاری از حامیان او که اتفاقاً زمانی هم مورد پشتیبانی شاه قرار داشتند به جرگه مخالفان پیوستند. این تغییر جهت سیاسی نه از روی فرصتطلبی بلکه ناشی از اقدامات خاص شخص شاه نسبت به آن افراد و گروهها بود.
مراسم تشییع پیکر حضرت امام خمینی (ره) به عنوان مراسم با بیشترین تعداد شرکت کننده در کتاب گینس ثبت شده است. در این کتاب از مراسم تشییع پیکر حضرت امام خمینی(ره) به عنوان بیشترین تعداد شرکت کننده نام برده شده است.