مورخ تاریخ معاصر گفت: این کتاب میتواند اشرافی به روح مجلدات یادداشتهای علم به خواننده بدهد و کسانی که به مطالعه تاریخ دوران پهلوی علاقه دارند میتوانند از این کتاب استفاده کنند.
استاد دانشگاه در پاسخ به این پرسش که بسیاری از ملیگراها مدعیاند آیتالله کاشانی بعد از کودتای ۲۸ مرداد به شاه تبریک گفت، اظهار داشت: آیتالله کاشانی بعد از کودتا مورد غضب دربار قرار گرفت. اگر ملیگراها سندی دارند ارائه کنند.
یک مبارز علیه رژیم شاهنشاهی و محقق گفت: آیتالله پسندیده روایت کرد من همان وقتها به تهران آمده بودم و از سرلشکر نصیری رئیس شهربانی خواستم به دیدار حضرت امام بروم. موافقت کرد و من برای دیدن ایشان به همراه رئیس پادگان به عشرتآباد رفتم.
رهبر فقید انقلاب، ماهها پیش از بهمن سال 57 اطمینانی عجیب به پیروزی جنبش رژیم داشت و میفرمود: «شاه، رفتنی است، به فکر روزها و اقتضائات پس از پیروزی باشید» و این در حالی است که هنوز هیبت و هیمنه رژیم، شکسته نشده بود!
روابط ایران و غرب در عهد قاجار ،به دلیل ضعف شاهان این دوران در مواجهه با قدرتهای غربی، اثرات شومی را بر سیاست و اقتصاد و فرهنگ ایران بر جای نهاد. قاجاریه در امتداد رویکردهای استعمار گرانه دو ابر قدرت آن زمان یعنی روسیه و انگلیس و نیز تحت تأثیر شرایط بین المللی و اوضاع داخلی،به یک سری سیاست هایی در مواجهه با دول خارجی روی اورده بود که در عمل به منزله ...
نخستین تماسهای ایرانیان با غرب به گونهای بود که از همان ابتدای امر در اثر خوی تجاوزگرانه و امپریالیستی ایشان بدبینی نسبت به سردمداران این تمدن در دل ایران و ایرانی ریشه دواند. ریشهی تفکر استعماری در مغرب زمین به عواملی فکری – اعتقادی در ذهن سیاستمداران غربی بر می گردد که از جمله عبارتند از: 1- اعتقاد ایشان به برتری نژادی و ذاتی، که بین گروههای انسانی ...
در سیستم تلگراف با استفاده از زبان های خاصی مثل زبان نقطه ی پیام ، بین مرا کز مختلف رد و بدل می شد و چون هزینه ی نگهداری خطوط و ایستگا ههای تلگراف بالا بود و نیاز به کارکنان زیادی داشت قیمت ارسال پیام بالا بود .قیمت هر پیام بر اساس تعداد کلمه هایش محاسبه می شد و به ازای هر کلمه اضا فه تر باید پول بیشتری می دادند
روزی که مظفرعلی ذوالقدر به طرف حسین علاء تیراندازی کرد، من در منزل مرحوم سید غلامحسین شیرازی، در خدمت مرحوم نواب صفوی بودم. آن شب سید شهیدان سیدمحمد واحدی و خلیل طهماسبی هم آمدند.
با هدایت یکی از روحانیون سرشناس حوزه علمیه قم به محضر استاد رفتیم و پرسشها را در زمینههای رسالت، امامت و ولایت مطرح ساختیم. با این امید که پاسخهای استاد، رهگشای مسلمین باشد که در این موارد، نکتههای ابهامی دارند.
مورخ و ایرانشناس با بیان اینکه اساسا طرح این سوال که اگر امیرکبیر به سلطنت میرسید مدلی مانند رضاخان اجرا میکرد، گفت: چنین پرسشهایی علمی نیست و از همه مهمتر ما حق چنین قضاوتی را نداریم
همه چیز با پایان یافتن پادشاهی جمشید شاه و حمله ی آژی دهاک (به تازی ضحاک - واژه ی اژدها از آن گرفته شده است) که پسر خواهر او بود.آغاز شد.و کاوه ی آهنگر برای به پا خواستن در برابر او و آگاه ساختن مردم ایران.پیش بند خود را پاره و بر سر نیزه انداخت.
نحوه ورود فوتبال به ایران دقیقاً مشخص نیست که از چه زمانی و توسط چه اشخاصی بوده است اما چیزی که کاملا مشخص است این است که این ورزش بعد آشنایی ایرانی ها با غربی ها وراد ایران شده است. ابتدا در قالب سرگرمی بیشتر به فوتبال پرداخته می شد اما با شکل گیری جام جهانی این ورزش از سوی دولتهای مختلف حمایت شد و از مرزهای کشوری و منطقه ای فراتر رفت و در قالب ...
صلح، عوامل خودش را داشت و هیچ تخلف و گریزی از آن نبود. آن روز، شهادت ممکن نبود. مرحوم شیخ راضی آل یاسین در کتاب «صلح الحسن» - که من در سال 1348 آن را ترجمه و چاپ کردم و چاپ شده است- ثابت میکند که اصلاً جا برای شهادت نبود. هر کشته شدنی که شهادت نیست؛ کشته شدن با شرایطی، شهادت است.
بدان وقت که مامون به مرو بود و طاهر و هرثمه به در بغداد برادرش محمد زبیده را درپیچیدند و آن جنگهای صَعب می رفت و روزگار میکشید، از بغداد مُقدمان و بزرگان و اصناف مردم به مأمون تقرُّب می کردند و ملطفه ها می نبشتند.