دکتر یعقوب توکلی استاد تاریخ ،گفت: در دوره 16 ساله رضاشاه ما با پادشاهی روبرو هستیم که خود را شاه ایران میداند و هویت گذشته اش را در شاهان باستان میبیند. این مسئله دغدغه تنها خود شاه نبود. ما در این جا با جریان روشنفکری طرف هستیم که قبل از رضاشاه و قبل از جریان مشروطه به دنبال احیای ایران باستان و اندیشههای مربوط به ایران پیش از اسلام است.
استاد فخرالدین حجازی ازجمله خطیبان غیرروحانی بود که بیان و قلم خویش را در خدمت ترویج معارف اسلام و انقلاب قرار داد اوج علاقه بدنه اجتماعی به وی، در اولین دوره از مجلس شورای اسلامی عیان شد که مردم تهران به نمایندگی از خود، او را با بیش از یک میلیون رای به مجلس شورای اسلامی فرستادند.
آنچه باید از مفهوم کاپیتولاسیون بدانیم، تاریخ کاپیتولاسیون در ایران، آمریکا، کاپیتولاسیون و پیشینه های تاریخی آن، زمینه های احیای کاپیتولاسیون در پهلوی دوم، قیام امام خمینی علیه کاپیتولاسیون ، و اسناد.... عناوین مختلف مطالب ویژه در این شماره از فصلنامه «پانزده خرداد» است.
روز ۲۹ اردیبهشت ۱۲۹۱ یپرمخان ارمنی از انقلابیون و رهبران نظامی دوران مشروطه که در دوران استبداد صغیر و بعد از آن در نبردهای متعددی علیه نیروهای مخالف مشروطه شرکت کرده بود، کشته شد.
کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه رژیم پهلوی در راستای نظم جهانی و هژمونی غربی حرکت میکرد، گفت: رژیم پهلوی نباید در مورد جدا شدن بحرین از سرزمین مادری خود، زیر بار همهپرسی میرفت. دولت وقت در آن زمان کوتاهی کرد.
زندگی زنان بهعنوان نیمی از جمعیت، دستکم در ایران هیچگاه مورد توجه تاریخنگاران نبوده است مگر درباره زنان طبقات بالا؛ از همینرو سخن گفتن از دنیای زنان بهویژه سرگرمیهای آنان در وهله نخست سخت مینمایاند.
ببینید انقلاب اسلامی آمد و یک سری کارشناس تربیت کرد که این اشخاص تعهدشان به ملت ایران بود یعنی با اوجگیری نهضت انقلاب اسلامی بهتدریج ما یک بدنه کارشناسی را تربیت کردیم افرادی که بهلحاظ کارشناسی و بهلحاظ علمی افراد قوی شدند اما تعهد به غرب و بیگانه نداشتند این موضوع در پیروزی انقلاب اسلامی بسیار بسیار تاثیر گذار بود چیزی که انقلاب اسلامی را به موفقیت ...
نام طهران بهصورت نسبت طهرانی، نخستین بار در احوال حافظ ابوعبدالله محمد بن حامد طهرانی رازی از عالمان بهنام نیمهی نخستین سدهی (3 ه.ق) پهنهی قصران و متوفی به سال (261 یا 271 ه.ق.) ... درج آمده
گلایاتورها افرادی بودند که با حکومت مخالفت می کردند و برعلیه ظلم و جور حاکمان ظالم می جنگیدند و یا برده هایی بودند که در جنگهای مختلف اسیر می شدند و وقتی دستگیر می شدند بازیچه دست حاکمان می شدند و با آنان مانند حیوان رفتار می نمودند. گلادیاتورها را همچون برده ها در بازارها خرید و فروش می کردند. شاید در میان برده ها یک فرد سرشناس و اشرافزاده نیز بود....
داعش با تخریب آثار باستانی و همچنین فروش این آثار در بازارهای سیاه اتش به جان تاریخ عراق زده است و میراث گرانبهای چند صد ساله این کشور را از بین برده است.