نظامیان انگلیسی در 17 مرداد سال 1294 بوشهر را اشغال کردند، با مقاومت مردم محلی به رهبری رئیسعلی دلواری قهرمان رشید جنوب روبه رو شدند و در نهایت با دسیسه و مکر توانستند این قهرمان را به شهادت برسانند.
حسن وثوق ملقب به وثوقالدوله عاقد قرارداد ۱۹۱۹ که ایران را تحتالحمایه انگلستان میکرد، اواخر عمر حافظه خود را از دست داده بود و غالب اوقات در باغ خود در سلیمانیه میزیست.
افرادی که بدون پیشداوری و تلقین قبلی، به مطالعه تاریخ میپردازند و مثلا میبینند که قرارداد استعماری «رویتر» را که در تاریخ نظری ندارد، افراد مشروطهخواهی نظیر میرزا ملکم خان و میرزا حسن خان مشیرالدوله طراحی کردند.
جنگ دوم انگلیس و افغانستان جدا از اهمیتی که در تاریخ معاصر افغانستان و گسترش نفوذ استعمار در این کشور دارد در تاریخ مصور این کشور نیز اهمیت ویژه ای دارد چرا که در جریان این جنگ بود که برای اولین بار عکاسان اروپایی به خاک این کشور آمدند و عکاسی کردند.
دولت انگلستان در جنوب ایران تشکیلاتی به نام پلیس جنوب ایجاد کرد. افسران انگلیسی در راس این تشکیلات و افراد داوطلب هندی و ایرانی سربازان آن را تشکیل میدادند.
شباهتهای بارز پهلوی اول و دوم در بسترهای اوجگیریشان چه بود؟ در این گزارش، کودتای انگلیسی 1299 و 1332 در حکومت پدر و پسر و بهانهی مشابه هر دو کودتا، یعنی ترس از به قدرت رسیدن کمونیسم، به بحث گذاشته میشود.
بنا به گواهی اسناد و متون باقی مانده تاریخی از دوره قاجار کاملترین و عجیب ترین امتیازی که در طول تاریخ کمتر دیده شده و به موجب آن تمام منابع صنعتی کشوری به یک خارجی تسلیم و تفویض گشته امتیاز رویتر بوده است.
تلگراف سردار نصرت از کرمان به سپهسالار اعظم رئیسالوزرا: خبر ورود ژنرال سرپرسی سایکس با یک عده از صاحبمنصبان انگلیسی و هندی به کرمان، ضمن پذیرایی و استقبال از آنان
نیروهای انگلستان، در حالی که مردم یک شهر از گرسنگی به جان آمده بودند، آذوقهای را که از شکم گرسنه همان مردم زده بودند ، هنگام عقب نشینی در برابر نیروهای عثمانی برای آنکه به دست حریف نیفتد، یکجا از بین بردند. کتاب حاضر درباره یکی از تلخترین دورههای تاریخی ایران بود و نویسنده آن را هولوکاست خوانده است.
سفر محمدرضا شاه و ثریا اسفندیاری، همسر دوم او به بریتانیا. از راست: ملکه الیزابت دوم، محمدرضا شاه، ثریا اسفندیاری و پرنس فلیپ، همسر ملکه الیزابت. کودکان: پرنس چارلز، ولیعهد انگلیس و پرنسس آنه.در ۱۸ فوریه ۱۹۵۵.
این موج سلفی گرفتن تنها چند روز وقت لازم داشت که به اموات و گذشتگان هم برسد. علاقهمندان به شخصیتهای تاریخی به سراغ آنها رفتند و با استفاده از خلاقیت و ذوق هنری خود، دست این درگذشتگان هم دوربین دادند و برایشان عکس سلفی گرفتند. در تصویر زیر، چرچیل بزرگ و مکار را میبینیم که این بار خود اسیر مکر فرزندان عصر فوتوشاپ شده است!