صادق مهربانم! سلام گرم برادرت را بپذیر! گرامی نامۀ تو را دیروز از مجلس دریافت داشتم و سعی دارم الان توسط برادر محمد صالح برای شما بفرستم. این مطلع نامه مصطفی چمران به صادق طباطبایی است.
گستردگی تحریم مراسم عید نوروز و موفقیتآمیز بودن آن، با توجه به اهمیتی که دولت به این عید به اعتبار یک رسم و سنت باستانی میداد، بهقدری بود که رژیم را به وحشت انداخت و در دوم فروردین 1342، در پاسخ به این اقدام، به حوزهی علمیهی قم هجوم بُرد تا انتقامی از روحانیت بازستاند.
در گندیشاپور گروهی از پزشکان ایرانی و هندی و سریانی و یونانی به آموزش پزشکی سرگرم بودند و این آموزش نخست به زبان یونانی و سپس پهلوی بود، ولی زبان پزشکان گندیشاپور پارسی بود. نشانه های زبان پارسی در بخشهای داروسازی بسیار روشن و نمودار است.
ویلهلم واسموس، نایب کنسول آلمان در بوشهر، چهره ای معروف و مؤثر در جریان جنگ جهانی اول در کرانه های شمالی خلیج فارس بود. درباره ی شخصیت حقیقی واسموس و سیاست های پشت پرده ای که منجر به حضور او در میان مردم شد، سخن های گوناگون، بسیار گفته اند.
توتانخآمون یا توتعنخآمون (یه معنی پنداشت زنده آمون) بین سالهای ۱۳۳۳ تا ۱۳۲۷ پیش از میلاد پادشاهی میکرد و یازدهمین فرعون مصر باستان از دودمان هجدهم یا همان پادشاهی نو شناخته میشود و هووارد کارتر باستانشناس در حال بررسی تابوت توتانخآمون .
مظفرالدین شاه قاجار را در باغ مدیریه قدیم رشت در سال ۱۳۲۰ هجری قمری نشان می دهد.آنکه در کالسکه نشسته مظفرالدین شاه وایستادگان در کنار او ،اولی محمد ولی خان خلعتبری تنکابنی سپدار اعظم (حاکم وقت گیلان) و دومی عبدالحسین خان فومنی ملقب به سردار همایون و مدیر الملک (صاحب باغ مدیریه رشت) میباشد.مرحوم مدیرالملک از حاکمان منطقه ی فومن در دوره قاجار بود
شاهزاده بایزید (۱۵۶۱–۱۵۲۵ میلادی) (۹۶۹–۹۳۰ ه ق) پسر سلیمان یکم و خرم سلطان بود. حادثهٔ شورش بایزید علیه پدرش سلیمان و برادرش سلیم یکی از مهمترین حوادث داخلی امپراتوری عثمانی در عصر طلایی آن دانسته میشود.
قوای (نیروی) زمینی ایران، درسال 1298ش یعنی اواخر حکومت قاجاریه ،برای اولین بار از حمایت دو فروند هواپیمای انگلیسی ،در حالی که خلبانان آنها نیز انگلیسی بودند،برخوردار شده است.
دندانپزشکی و دندانسازی در ایران تا زمان ناصرالدین شاه قاجار به عنوان یک حرفه تخصصی مطرح نبود تا اینکه وی در سفر دوم خود به فرنگ اولین متخصص دندانپزشک و دندانساز را به ایران آورد.