قبل از پانزده خرداد 42 اولین بار حضرت امام را دیدار کردم. آن روز در ایام عزاداری محرم بود. به قم رفته بودم و در یک مجلس روضهخوانی شرکت کردم. فردی که بالای منبر بود، گفت: امشب مجلس ما منور است به حضور مرجع بزرگوار حضرت آیت الله روحالله خمینی.
تصویری نادر از آخرین لحظات تبعید رهبرکبیر انقلاب؛ این عکس که در 12 بهمن 1357 در پاریس برداشته شده است امام را در حال پیاده شدن از اتومبیل و عزیمت به سمت فرودگاه نشان می دهد. پشت به تصویر مرحوم سید احمد خمینی فرزند و در صندلی جلو علی اشراقی نوه امام(ره) نیز دیده می شوند. ساعاتی پس از این عکس امام خمینی(ره) پس از 14 سال تبعید به کشور بازگشت و نظام جمهوری ...
از دوازدهم بهمنماه که سید روحالله خمینی بعد از تبعید پانزده ساله در بهمن 1357 به ایران بازگشت تا بیست و دوم بهمنماه که با اعلام بیطرفی ارتش شاهنشاهی، سلطنت پهلوی منقرض شد، دهه فجر انقلاب اسلامی نامیده میشود. به همین مناسبت، به مرور آثاری پرداخته ایم که با کلیدواژه «دهه فجر» منتشر شدهاند.
دیدارهای مردم دلداده با رهبر بازگشته از تبعید،در «مدرسه علوی» واقع در خیابان ایران در تهران انجام میگرفت. این مکان در این روزها شاهد صحنههایی بود که تاریخ کمتر به خود می بیند و به خاطر می سپارد. تصاویری که پیش روی دارید، یادمانی از آن روزهای تاریخی است.
روزنامه کیهان از استقبال باشکوه مردم انقلابی ایران از بنیانگذار کبیر نظام جمهوری اسلامی گزارش تصویری زیبایی تهیه کرده است که حاکی از شور و شوق مردم برای دیدن امامشان است.
"وقتی امام دید که یکی از ملیگراها با بی سیم پشت ماشین نشسته است، به او گفت باید پیاده شوی و امام در همان شرایط حواسشان بود که کسی از این موقعیت سوء استفاده نکند."
امام در این روز در مدرسهی رفاه در جمع اعضای کمیتهی برگزاری استقبال بر لزوم وحدت حوزه و دانشگاه تاکید فرمودند. در روز 12 بهمن سراسر کشور غرق در شادی و شعف بود و مردم در اقصی نقاط کشور این روز تاریخی را جشن گرفتند.
روز 12 بهمن 1357 امام خمینی پس از سالها دوری و تبعید به کشور بازگشت. ایران اسلامی شاهد بزرگترین و تاریخیترین استقبال بود. حضور میلیونی مردم که صف مستقبلین را از فرودگاه تهران تا بهشت زهرا امتداد داده بود، حاکی از عشق و علاقه بینظیر آنها به رهبر خویش بود. حضرت امام به هنگام خروج از فرانسه با ارسال پیامی خطاب به مردم فرانسه، ضمن اظهار تشکر از آنها ...
از نظر امام خمینی، میان مشروعیت دینی و مردمی، تعارضی وجود ندارد و فقدان هر یک، موجب نفی مشروعیت نظام مردمسالاری دینی میشود. در واقع در نظام مردمسالاری دینی، مردم مطابق قانون الهی سرنوشت خود را تعیین میکنند و فقیه در چارچوب همین قانون، پاسخگوی شهروندان است.
حجتالله الهیان یکی از عکاسانی که لحظه ورود امام را جاودانه کرد، گفت: هواپیما نشست و من نزدیک هواپیما شدم و از امام عکس گرفتم. دو سه تایش را همان جا گرفتم و بقیه را وقتی آمدند به سالن.
حاج سیداحمد خمینی فرزند امام میگوید: بعد از آنکه کویت نشد فرانسه را پیشنهاد کردم؛ زیرا توقف کوتاهمان در فرانسه میتوانست مثمر ثمر باشد و امام میتوانستند بهتر مطالبشان را به دنیا برسانند. امام پذیرفتند.
اسماعیل فردوسیپور در زمان تبعید حضرت امام در نجف در کنار ایشان بود و به هنگام اقامت امام خمینی (ره) در پاریس در خدمت ایشان و هماهنگ کننده ملاقاتهای امام بود.
حمید سبزواری میگوید: من زنده شدم که دیدم یک نفر مرد قد علم کرده در مقابل این جماعت نااهل ایستاده. از آن روز تصمیم گرفتم به کارهایم رنگ کاملاً اسلامی بدهم.
بنده با همین تصور خدمت حضرت امام (ره) رفتم و به ایشان گفتم «آقا، شاه رفت!»؛ به رغم تصور من، گفتن این پیام در نگاه پر معنا و چهره آرام امام، هیچ تغییری به وجود نیاورد و ایشان با آرامش همیشگیشان فرمودند «خُب»! و هیچ اظهارنظری دیگری دراین باره نکردند.
حسین سلیمانی محافظ شخصی امام خمینی(ره) گفت: از جمله منزلى که حضرت امام در آن اسکان داشتند، معمولى و بسیار کوچک بود و چسبیده به آن هم منزل دیگرى متعلّق به آقاى جمارانى قرار داشت.
امام خمینی(ره) به دلیل جایگاه خاص فقهی و سیاسیاش، وجوهات زیادی را از مردم دریافت میکرد، به همین جهت در اکثر نقاط کشور نمایندگانی از طرف ایشان انتخاب شده که این وجوهات را دریافت مینمودند...