امام حسین (ع) به همراه یاران خود برای احیای ارزشهای اسلامی و انسانی علیه موجودی پست و فرومایه و ضد ارزشهای الهی قیام کرد و در این راه از هیچگونه فداکاری و بذل جان دریغ نکرد. قیام امام حسین (ع) حرکتی برای احیای ارزشها بود که اثر آن فراتر از مرزهای عقیدتی و جغرافیایی رفت و حرکتی وحدتبخش شد.
این ابیات زبان حالی است درباره فرستادن سر مطهر حضرت سیدالشهداء امام حسین(ع) در نیمه شبی به خرابه شام (محل اسکان اسیران کربلا)، که با تضمین غزل معروفی از حافظ شیرازی همراه است.
همزمان با فرارسیدن ماه محرم و نزدیک شدن به ایام سوگواری تاسوعا و عاشورای حسینی، دوازده کتاب با مضامین عاشورایی برای مطالعه در روزهای عزای حسینی پیشنهاد میشود.
روز عاشورا بنابر سنت تاریخی متعلق به امام حسین (ع) سرور و سالار شهیدان است و راویان به وقایع آن روز بزرگ میپردازند اما در روز عاشورا در کربلا چه گذشت؟ روایت کامل و دقیقِ واقعه عاشورا را به ترتیب زمان و لحظات دردآور شهادت یاران حسین (ع) را بازخوانی میکنیم...
شهید مهدی رجب بیگی از دانشجویان مسلمان پیرو خط امام (ره) ، مسئول تریبون مردمی لانه بود . در ایام عزاداری محرم ، بسیار خوش درخشید و نوحه سرائی های انقلابی او ماندگار شد. او در 5 مهر 1360 به دست تروریست های آمریکایی سازمان منافقین به شهادت رسید .
همه عنایاتی که به من شد از برکات امام_حسین(ع) بود.از راه سایر #ائمه هم می توان به مقصد رسید ، ولی راه امام حسین (ع) خیلی سریع انسان را به نتیجه می رساند . چون کشتی امام حسین(ع) در آسمان های غیب خیلی سریع راه می رود ، و هر کس در سیر معنوی خود حرکتش را از آن حضرت آغاز کند ، خیلی زود به مقصد می رسد.
امام سجاد(ع) نقل میکند که من در آن شبی که صبح آن، پدرم کشته شد، همراه با عمهام زینب نشسته بودم که پدرم جدا از یارانش به خیمه رفت و فرمود: ای روزگار، اف بر تو باد که صبحگاهان و شامگاهان، بسیاری از یاران و هواخواهان را میکشی!
آنچه از منابع تاریخی استفاده میشود این است که مؤذّن رسمی امام حسین(ع) در کربلا حجاج بن مسروق جُعفی بود که پس از رسیدن به کربلا هنگام نماز ظهر اذان گفت. همچنین نام حجاج بن مسروق در زیارت نامه امام حسین(ع) در نیمه شعبان نیز ذکر شده است.
هفتاد و دو تن یاران شهید امام حسین (ع)، بزرگترین حماسه بشری را آفریده و یاد خویش را در دل تاریخ و وجدان بشرهای فضیلت خواه ابدی کردند. به تعبیر یکی از نویسندگان معاصر، عاشورا مائده بزرگ روح انسان در تداوم اعصار است.
تاسوعا آخرین روزی است که حسین بن علی(ع) سومین امام شیعیان و یارانش شبانگاه آن را درک کردهاند و این روز به شب عاشورا پیوند خورده است. این روز در نزد شیعیان از اهمیت بالایی برخوردار است. این روز را منتسب به «عباسبنعلی(ع)» نیز میدانند و بسان روز عاشورا آن را گرامی میدارند و در آن به سوگواری میپردازند.
تصویر زیر، آرایش یاران امام حسین(ع) و سپاه یزید در سال 61 هجری قمری را به خوبی نشان میدهد. نحوه آرایش هر دو گروه و تفاوت آنها از نظر تعداد نفرات مشخص است.
بنا به گواهی متون و روایات تاریخی، از صبح عاشورا تا لحظاتی قبل از آغاز جنگ میان سپاه امام حسین (علیه السلام) و ابن سعد، رویدادهایی منحصر به فردی رخ داده است و گاه حضرت با بیان نکاتی به بیان حقایقی درباره خویش و خاندان پاک رسول الله پرداخته اند.
زیارت عاشورا نشان میدهد که چگونه تشنگان قدرت و شیفتگان ثروت و اسیر شدگان در گرداب منیت؛ بر گرده جهل و غفلت و بیبصیرتی مردم نشسته و فجیعترین حادثه را در نظام هستی ایجاد نمودهاند.