یکى از اقدامات نظامالسلطنه در دورانى که ریاست دولت مهاجر را بر عهده داشت، دخالت او در تصرف بغداد به دست قواى انگلیسى بود. شرح ماجرا به این شکل است که به هنگام ورود قشون عثمانى به کوتالعماره، و در زمانى که این قشون فرماندهان انگلیسى را دستگیر کردند و آنان را شکست دادند، انگلیسىها محرمانه با وى ارتباط برقرار کردند. بعد از این، او نوشتههایى براى خزعل ...
نظامالسلطنه مافى والى سابق خوزستان بود که درست به هنگام بحبوحه مشروطه ایران درگذشت و لقبش به رضاقلىخان رسید. وقتى متفقین خاک کشور را اشغال کرده بودند، در اروپا اقامت داشت. بعد از این ماجرا به ایران آمد و به شرحى که در کتابهاى تاریخ آمده است، دولت خود را در کرمانشاه تشکیل داد.دختر عموى او همسر شیخ خزعل بود و خزعل به طورى که همه مىدانند یکى از برجستهترین ...
روز هجدهم شوال ١٣٣٣، مشهدى علىاکبر، کلانتر طایفه ده بزرگى از طوایف بزرگ قشقائى، با سى چهل سوار داوطلبانه به سوى برازجان حرکت کرد تا به جنگ علیه انگلیسىها بپردازد. وى از سوى اهالى مشایعت شد، مردم سینهزنان و همراه با دسته موزیک او را بدرقه کردند.
پس از کش و قوسهای فراوان بین دولتهای مختلف ایران و انگلستان؛ در نهایت کابینه وثوق الدوله طی نامه ای آمادگی خود را برای به رسمیت شناختن ژنرال سایکس و پلیس جنوب با قید شرایطی اعلام نمود و وثوق الدوله طی نامه ای به نماینده انگلیس «مارلینگ» نوشت که دولت وی آماده است که ژنرال سایکس را در وضعیت فعلی خود به رسمیت بشناسد، با قید اینکه تا پایان جنگ اول جهانی ...
روز چهارم شوال سال ١٣٣٤ یعنى ده ماه بعد از حمله سراسرى به ایران، دولتهاى روس و انگلیس اولتیماتومى به دولت ایران تقدیم کردند و طبق آن خواستند امور نظامى و مالى ایران زیرنظر آنها اداره شود؛ این یادداشت تسلیم محمدولىخان سپهسالار تنکابنى رئیسالوزراى ایران شد. طبق این یادداشت به دولت ایران تذکر داده شده بود قشونى در جنوب کشور به فرماندهى انگلیسىها به ...
خلع ید انگلستان از کانال های نفت جنوب و اعمال حق حاکمیت ملی در بهره برداری از پس افکندهای بومی،نویدبخش آزادی و استقلال و سرآغاز دوران خوشبختی و سرافرازی ملت ایران به شمار آمد و در همه جای کشور جشن ها و چراغانی ها با احساسات شورانگیز مردم همراه شد. در باشگاه حزب ایران نیز گردهمایی باشکوهی ترتیب یافت و این قصیده توسط گوینده در آنجا خوانده شد.
پیمان سعدآباد همان عهدنامه عدم تعرض بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت پادشاهی افغانستان و دولت جمهوری ترکیه و دولت پادشاهی عراق است که مشتمل بر ده ماده بوده و در تاریخ ۱۷ تیر ماه ۱۳۱۶ مطابق ۸ ژوئیه ۱۹۳۷ در قصر سعدآباد به امضاء رسیده است . متن عهدنامه که در جلسه بیست و پنجم اسفند ماه 1316 به تصویب مجلس شورایملی رسید به شرح زیر است
فکر انعقاد یک پیمان دفاعی بین کشورهای خاورمیانه پس از جنگ جهانی اول در میان دولتمردان انگلستان بوجود آمد که از این پیمان سدی در برابر نفوذ روزافزون شوروی استفاده نمایند.ولی قبل از بسته شدن پیمان می بایست اختلاف بین کشورهای مورد نظر که در همسایگی یکدیگر بودند , حل می شد.
پیمان سعدآباد هم از لحاظ مادی و هم از نظر سیاسی به زیان دولت ایران و به نفع کشورهای ترکیه، افغانستان و عراق بود ، زیرا قسمتی از ارتفاعات آرارات که دارای موقعیت سوقالجیشی مهمی بود به ترکیه واگذار شد. در تعیین خط مرزی ایران و عراق نیز رضاشاه منابع نفتی غرب ایران و نصف شطالعرب را که طبق اصول و مقررات بینالمللی خط تالوک است به عراق واگذار کرد ...
در تابستان سال ۱۳۱۶ پیمان مهمی بین نمایندگان چهار کشور عراق، افغانستان، ترکیه وایران درکاخ سعدآباد تهران به امضاء رسید وبه « پیمان سعدآباد » مشهور شد. این پیمان در زمستان همان سال به تصویب مجلس شورای ملی و در فروردین سال بعد به امضای رضاشاه رسید و قدرت اجرایی یافت .
پس از فروپاشی امپراطوری عثمانی، ارتش بریتانیا در سال 1917 میلادی قدس را تصرف کرد. بریتانیا در سال 1922 میلادی از سوی جامعه ملل ماموریت یافت در چارچوب اعلامیه بالفور، راه را برای تشکیل دولتی یهودی در این منطقه هموار کند.
اقتصاد ایران در سالهای 1320 و 1321 یعنی چند ماه پس از اشغال کشور توسط نیروهای متفقین در مرحله سقوط قرار گرفته بود. این خود تهدیدی برای متفقین به شمار میرفت که از ایران به عنوان تنها راه امن و نزدیک برای کمک رسانی به روسیه استفاده میکردند.
دستگیری محمد باقر نمازی پس از ورود به کشور با هدف کشف لایه های پیچیده فساد اقتصادی و اطلاعاتی گسترده شبکه مرتبط با انگلیس و امریکا در ایران صورت گرفته است.
ژنرال آیرون ساید انگلیسی در خاطرات خود مینویسد: یک دیکتاتور نظامی میتواند گرفتاریهای ما را (در ایران) را برطرف کند و ما میتوانیم که بی هیچ دردسری، کشور را ترک کنیم.
شماره دهم سال نخست نشریه "انجمن مقدس ملی اصفهان" به تاریخ یکشنبه ٢٥ محرم ١٣٢٥، دهم مارس ١٩٠٧ به مدیریت آقا سراج الدین صدر جبل عاملی الموسوی که در آرشیو ملی انگلیس نگهداری می شود.
شرکت انگلیسی کاستین، در چابهار، برای ساختمانهای عادی، غارت است که ما با آنها منعقد میکنیم؛ یعنی آنها ما را غارت میکنند. به دقت گوش دادند، ولی چیزی نفرمودند..
من فورا خود را به یکی از زنهای مسیحی که در بصره بودند و از طرف وزارت مستعمره بریتانیا برای فاسد کردن جوانان مسلمان استخدام شده بودند، رساندم؛ اصل جریان را به او گفتم و او را صفیه نامگذاری کردم و در روز معین به عنوان یک زن مسلمان، بی مانع او را به خانه محمد بن عبدالوهاب بردم.