عمال سیاسی و نظامی آلمان در ایران در سراسر کشور مشغول فعالیت بودند. این تلاشها در سالهای نزدیک به جنگ جهانی اول، شروع و طی سالهای جنگ به طرز فزاینده ای رو به گسترش نهاد. مأموران آلمانی با تدبیرها و شیوههای خاصی جامعه ایران را بر ضد اتباع و منافع روسیه و بریتانیا به شورش واداشتند. یکی از این دیپلماتهای آلمانی که طی جنگ جهانی اول (1918-1914م/1336-1332ق)،...
جامعه ایرانی بار دیگر قربانی مطامع استعماری کشورهای سلطهجوی بیگانه شده بود. سلطهجویی کشورهای خارجی در ایران سابقه کمی نداشت؛ با این حال هیچگاه کسی بهیاد نداشت تا این اندازه که پس از کودتای 28 مرداد 1332رخ داد، حاکمیت داوطلبانه و خودخواسته حمایت و سلطه بیگانگان را جهت تثبیت موقعیت خود و البته در راستای تضییع حقوق و منافع مردم کشور بر خود پذیرا ...
یکی از چالشهای اجتماعی ـ اقتصادی نسبتا مهمِّ دو قرن اخیرِ ایران را می توان مهاجرت سرمایههای انسانی به خارج از کشور، در نتیجه شیوع بیکاری در جامعه و عدم ایجاد اشتغالِ مکفّی در درون قلمرو ایران، عنوان نمود. با این اوصاف، نیروی کار ایرانی، اعم از متخصّص و غیرمتخصّص، به جای آنکه توانایی خود را در راستای پیشرفت و رونق اقتصادی کشور صرف نماید، در راستای ...
در این تفسیر جدید از پلورالیزم، وحدت حقّه حقیقی ادیان همسو با تکثر واقعی ادیان ارزیابی میشود از این رو این دو مقوله، نه تنها یکدیگر را نفی نمیکنند، که مکمل هم نیز هستند. برچنین مبنایی است که در عنوان کتاب، بین دو اصطلاح «پلورالیزم دینی» و «پلورالیزم در دین» تفاوت گذاشته شده است.
وقتی از کتابفروشی که در شهر مکه این کتاب را از او خریدم درباره نویسنده سئوال کردم او گفت همان محمد صدیق منشاوی مشهور، قاری بزرگ قرآن و نویسنده کتابهایی درباره ابوبکر، عمر و عثمان است.
چند روز اخیر این موضع مورد بحث قضات دادگستری قرار گرفته و عموماً از اینکه دربار شاهنشاهی به علت مشارکت چند نفر از والاحضرتها با منافع شرکت آسفالت راه از مهندس خرم حمایت و در امور قضائی دخالت نمودهاند...
کتاب «تاریخ مکتوم» به بررسی نقش فعالان بابی در تاریخ معاصر و به ویژه در رویداد مشروطه پرداخته است. این کتاب در پنج فصل با عنوان های «هنایش خرد در آثار و ماثر شیخ هادی نجم آبادی»، «روزگاری که بر تکاپوگران بابی گذشت»، «دربار شاهی و قتل ناصرالدین شاه»، «فروزندگان مشعل مشروطیت» و «زندگانی ملک المتکلمین» تدوین شده است.
علی علیه السلام مناقبش بی شمار و خصلتهایش با شکوه، شمایلش نیکو، فضائلش پسندیده، صفاتش زیبا و صاحب کرامات بود، او امام عارفان و قدوه عاملان و پیشوای فصیحان و تاج بلیغان و شیر بیشه خطیبان در شهر علم و کوه حلم است، نور از او میبارد و حکمت از او به سخن میآید.
اینکه رضاشاه به توصیه آتاتورک حجاب را برای زن ایرانی قدغن کرد، جدای از تاریخنویسی دولتمدار چنان در ذهن مردم جا افتاده است که نقل دهان به دهان میشود. تعدادی از مسافران ایرانی که رهسپار سفر یک هفتهای به استانبول میشوند، در کادربندی عکسهایشان جوری میایستند که سمت راست مجسمهٔ آتاتورک در میدان تقسیم در عکسهای یادگاریشان ثبت بشود.
بررسی شتابزده گزارشهای مربوط به تعامل و تقابل امیر و سفرای این دو کشور که بعضا خالی از کدورت و تنش نبود، حکایت از آن دارد که بیگانگان در ابرام برای خلع امیر در کنار عناصر درباری مخالفخوان قرار داشتند و نقش ویژهای در این میان ایفا نمودند.
جالبتر از اینها وقتی بود که میخواستند دستگاه را باز کنند و به تعمیر بپردازند. طوری رفتار میکردند که انگار میخواهند بمبی را خنثی کنند. همه را از اطراف دستگاه دور میکردند تا کسی شاهد نحوه تعمیر نباشد. تنها یک نفر کارگر دست چندم را نگه میداشتند تا آچار بدهد و آچار بگیرد و خدماتشان را پیش ببرد.
گارد، دو بخش داشت؛ سلطنتی و پیاده. گارد سلطنتی همان گارد جاویدان بود. فقط افراد گزینش شده را میبردند آنجا. اگر میخواستند برای آنجا سرباز بفرستند، بیشتر، شهرستانی میفرستادند، نه تهرانی. اما در گارد لشکر پیاده برعکس بود. بچههای زبر و زرنگ تهرانی را میفرستادند آنجا.