خانم ملیحه نیشابوری در سال 1358 دانشجوی دانشگاه ملی (شهید بهشتی) بود. او که از معدود دانشجویان چادری دانشگاه پیش از انقلاب بود سری پرشور و خاطراتی دلنشین از دوران دانشجوی تسخیر لانه جاسوسی دارد.
این کتاب دارای دو بخش اصلی «آمار پیروان ادیان در مقیاس جهانی و منطقهای» که قارههای آفریقا، آفریقای شرقی، میانه، شمالی، جنوبی و غربی و آسیا، اروپا و آمریکا به همین منوال پرداخته است و بخش دوم «آمار پیروان ادیان کشورهای جهان از سال 1970 تا سال 2050» شامل همه کشورها است.
سوم نوامبر سال 1903 پاناما که قبلا بخشی از کشور کلمبیا بود اعلام استقلال کرد و کشتی های نظامی ایالات متحده که به دستور تئودور روزولت رئیس جمهوری وقت این کشور به آبهای پاناما فرستاده شده بودند مانع از مداخله ارتش کلمبیا برای جلوگیری از تجزیه این کشور شدند.در کتب تاریع عمومی آمده است که دولت وقت آمریکا قبلا پاره ای از اصحاب نفوذ را در پاناما ترغیب به ...
فولکسواگن، شرکت خودروسازی آلمانی است، که مهمترین برند متعلق به گروه فولکسواگن میباشد.این گروه هماکنون بزرگترین خودروساز اروپا بوده، که بهعنوان سومین شرکت بزرگ خودروسازی جهان نیز محسوب میشود.این کارخانه در سال ۱۹۳۰ به درخواست رهبر وقت آلمان نازی؛ آدولف هیتلر بنا شدهاست.
"تئودور روزولت"بیست و ششمین رئیس جمهور امریکا اولین رئیس جمهور و شاید تنها شکارچی بود که توانست جایزه صلح نوبل را از آن خود کند.تئودور روزولت سیاستمدار جمهوری خواه امریکا در سال 1884 و پس از آنکه همسرش "آلیس روزولت" و مادرش هر دو در یک روز بر اثر بیماری و کهولت از دنیا رفتند به دلیل شوک ناشی از این اتفاق برای مدتی سیاست را کنار گذاشت.
نمونههای زیادی از درگیری بین تودههای مسلمانان متعصب و طرفداران کسروی در تبریز و رشت و دیگر شهرها توسط پرچم گزارش و ثبت شد. تا بهار ۱۹۴۵ هیچ اتفاقی نسبت به جان کسروی نیفتاد این وظیفه به خطیب و طلبهای ناشناخته به نام نواب صفوی رقم خورد.به محض اینکه نواب در بهار ۱۹۴۵ از نجف آمد، نواب صفوی قبل از اقدام به سوقصد نافرجام به کسروی یک بار حین جلسات مباحثه ...
فردریک کبیر ،که از سال ۱۷۴۰ تا ۱۷۸۶ بر کشور آلمان حکومت می کرد معتقد به آزادی اندیشه بود و رشد فکری مردم را در گرو آن می دانست.او یک روز سوار بر اسب با همراهانش از یکی از خیابان های برلین می گذشت، گروهی از مخالفان اعلامیه تند و تیزی علیه او بر دیوار چسبانده بودند.فردریک آن را به دقت خواند و گفت: “بی انصافها چقدر اعلامیه را بالا چسبانده اند ما که سوار ...
مطابق اسنادی که از بنی صدر در تسخیر لانه جاسوسی آمریکا به دست آمد بنیصدر (طراح) کهنهکار است اگرچه او به (امام) خمینی احترام میگذارد، اما او را مصون از خطا نمیداند و از طرفی به عنوان روشنفکر سعی دارد خودش تصمیم بگیرد.
من به همراه آقای منتظری خدمت آیتالله گلپایگانی رسیدیم و اصرار کردیم به تهران هجرت کنند، از اصرار ما عصبانی شد و گفت: «من وظیفهی خودم را بهتر میدانم». گفتنی است که آقایان مهاجرین را به دو دسته میتوان تقسیم کرد: جمعی از آنها واقعاً از روی اخلاص و به منظور جلوگیری از اعدام امام به تهران هجرت کردند، ولی گروهی دیگر تمایل باطنی نداشتند بلکه در اثر فشار ...
وقتی ریچارد فرای همراه سفیر انگلستان و پژوهشگران دانشگاه کمبریج لندن برای ارائه گزارش کار تالیفِ «تاریخ ایران باستان» به دیدار محمدرضا پهلوی در کاخ نیاوران رفت، این نکته تعجب ضمنی شاه را برانگیخت. شاه با خنده به فرای گفت چگونه است که:یک دغدغه انگلیسی برای تاریخ ایران، یک ارگان بریتانیایی و یک سرپرست آمریکایی!
طرح موضوع مکتب ایرانی در مقابل مکتب اسلام، طرحی است که از سوی جریانهای مخالف و معاند داخلی و خارجی برای ایجاد جبهه واحد در مقابل تفکر اسلام ناب محمدی زیر بیرق ملی گرایی بوده، که از سوی اشخاص مخالف و یا جاهل داخلی حمایت شد.
ریچارد فرای کوشید تا در هر2 دولت اصلاحات و احمدینژاد با استفاده از همه ظرفیتها و اهرمهای شبکه گستردهاش در ایران (که 50 سال قدمت داشت) یک «بحران گفتمانی» ایجاد کند برای این کار تئوریسین مکتب ایرانی، با نزدیک کردن خود به خاتمی در دولت اصلاحات و جریان انحرافی در دولت احمدی نژاد توانست گفتمان اصیل انقلاب اسلامی را با چالش مواجهه کند.
فرای در وحله اول بعنوان یک کارشناس و دانشمند در حوزه تخصصی ایران و آسیای مرکزی شناخته می شد ،در حالی که فعالیت ها و مطالعات فرای عرصه ای به مراتب گسترده تر را در بر گرفته.علایق پژوهشی وی به حوزه های روم شرقی،قفقاز و تاریخ عثمانی نیز تسری می یافت و در هنر اسلامی، تصوف و باستانشناسی نیز صاحب نظر بود و در حوزه زبان شناسی غیر ایرانی نیز مطالعه کرده است....
بعد از انقلاب اسلامی ما شاهد آن هستیم که غربی ها به سبب نگاه سکولاریستی که دارند، یک موضع مخالف علیه جمهوری اسلامی ایران می گیرند و انقلاب اسلامی ایران را مطلوب نمی دانند و با آن به مخالفت می پردازند. انقلاب اسلامی ایران نیز سیاست « نه شرقی و نه غربی» را با توجه به شعاری که در آن زمان متداول شده بود و حکایت از یک سیاست موازنه منفی دارد دنبال می کند ...
برای رد شدن از سیم خاردار باید یک نفر روی سیم خاردار می خوابید تا بقیه از روش رد بشن.داوطلب زیاد بود. قرعه انداختند،افتاد بنام یک جوان.همه اعتراض کردند الا یک پیرمرد.گفت: چکار دارید بنامش افتاده دیگه.عجب پیرمرد سنگدلی...دوباره قرعه انداختند،بازم افتاد بنام همون جوان . جوان بدون درنگ خودش رو انداخت روی سیم خاردار.در دلها غوغائی شد…