حضرت آیت الله خامنه ای در طی سال های مبارزاتی خود، همواره به شیوه های گوناگون از سوی رژیم و مأموران ساواک در فشار قرار داشتند و شاید یکی از آخرین این اعمال فشار ها در تبعید ایشان به ایرانشهر رقم زده شد.
محمدعلی شاه قاجار به همراه همسرش ملکه جهان و فرزندانش در دوران تبعید در بندر اودسای روسیه پس از پیروزی مشروطه خواهان محمدعلیشاه به همراه خانواده اش به روسیه تبعید شد و برای او یک مقرری ماهیانه تعیین گردید او تا زمان انقلاب روسیه در اودسا بود و در دوران اوج گیری انقلاب به ایتالیا رفت و در سال 1344 قمری در ایتالیا درگذشت
عصر روز 14 مهر ماه 1357، امام و همراهان به بغداد منتقل شده و در آنجا پس از توقفی کوتاه در پاریس در دهکدهای به نام «نوفل لوشاتو» اقامت کردند.عکس زیر امام خمینی (ره) را لحظاتی قبل از اقامه نماز ظهر وعصر در نوفل لوشاتو نشان می دهد.
حضور کوتاهمدت امام در نوفللوشاتو، این محل را کانون تجمع بسیاری از نیروهای انقلابی ساخت و ماهیت انقلاب مردم و ایران را در جهان مطرح کرد. مطلب حاضر به بررسی دیدارهای امام در دوران تبعید در فرانسه میپردازد.
رژیم پهلوی تصور میکرد اگر امام (ره) را به نجف تبعید کند، ایشان دچار انزوا خواهند شد، اما در عمل امام خمینی با انتخاب استراتژیهایی که برخی از آنها الگوگرفته از روشهای امامان شیعه بود، نهتنها نقشهی رژیم پهلوی را نقش بر آب کردند، بلکه با نوشتن کتاب «حکومت اسلامی»، انقلاب را هدایت کردند.
مرحوم حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ اسماعیل فردوسی پور ازیاران وفادار امام خمینی در دوران تبعید در عراق بود. وی درآن سال ها شاهد بسیاری از فراز ونشیب های زندگی امام بوده است که واقعه حصر در آخرین ماههای اقامت ایشان بود.
روز 25 شهریور 1320 رضاشاه از سلطنت کناره گیری کرد. این استعفا که تحت فشار نیروهای اشغالگر انگلیسی و روسی صورت پذیرفت زمینه به قدرت رساندن فرزندش محمدرضا و استمرار رژیم پهلوی را فراهم ساخت.
تلگراف ملکه پهلوی (تاجالملوک) به رضاشاه مبنی بر ابراز ناراحتی از جهت خروج وی از کشور به همراه تلگراف جوابیه رضاشاه مبنی بر اظهار آرامش از حضور وی در کنار محمدرضاشاه
نمیتوان از نهضت ملی شدن صنعت نفت سخن گفت و یادی از آیتالله کاشانی نکرد. سیاستمداری که رهبری جریان مذهبی در دفاع از ملی شدن صنعت نفت را به عهده داشت و در این مسیر، از اقدامات دکتر محمد مصدق حمایت کرد
عملیات گمانه زنی به منظور شناسایی و تعیین وضعیت اثر موسوم به آتشکده فردقان که گفته می شود محل تبعید و زندانی شدن ابوعلی سینا بوده است و ارایه راهکارهای رفع خطر در این محوطه تاریخی در دستور کار قرار گرفت.
این تصویر که مربوط به دوران تبعید در ترکیه است امام خمینی را در لباسی غیر از لباس معمول روحانیت نشان می دهد که به نظر می رسد به دلیل مقررات خاص دولت ترکیه در منع پوشش لباس معمول روحانیت در این کشور باشد
متوکّل (دهمین خلیفه عبّاسى) حضرت امام هادى(ع) را به وسیله «یحیى بن هرثمة بن اعین» از مدینه به شهر سامرا احضار کرد و آن حضرت در سامرا سکونت نمود تا به شهادت رسید. امام هادى(ع) در (سوّم) ماه رجب سال ۲۵۴ در سامرا چشم از جهان فروبست.
وقتی در شهریور 1320 رضا شاه از ایران تبعید شد، یک انگلیسی به نام «سرکلرمونت اسکراین» که سرکنسول کشورش در مشهد بود، مأمور شد که شاه و خانوادهاش را تا مقصد نهائی تبعید که جزیره موریس در آفریقای جنوبی بود همراهی کند.
در ساعات اولیه روز 25 اوت 1941، انگلیس و روس از غرب و شمال به ایران هجوم آوردند. مهاجمین از فروپاشی ارتش ایران و سقوط رژیم پوشالی رضا شاه اصلاً متعجب نشدند.
تبعید رهبر انقلاب به ایرانشهر چند نتیجه داشت. از جمله اینکه ارتباط بسیار نزدیک حضرت آیتالله خامنهای با اهل تسنن و نفوذ بسیار زیاد ایشان در میان مردم ایرانشهر، موجبات ارسال پیام انقلاب به یکی از دوردستترین مناطق ایران شد.
پیروزی انقلاب اسلامی ایران به علل و عوامل متعددی وابسته بود. اما سه علت اصلی که مورد تأکید محققان است،در این زمینه بیشتر مورد توجه قرار گرفته اند.نخست باورهای دینی و اعتقادات اسلامی مردم ایران،دوم وحدت مردم و مبارزات سیاسی آنها،و سوم رهبری قاطع و بینظیر امام خمینی(ره).این سه عامل پس از آنکه در کنار یکدیگر قرار گرفتند و یک مثلث را تشکیل دادند،...