در دوره رضا شاه تشکیلات نظامی تحت عناوین مختلف در سرتاسر کشور به وجود آمد. یکی از این تشکیلات، امنیه کل مملکتی بود که توسط احمد امیراحمدی پایهریزی شد و هدف آن ایجاد امنیت در سرتاسر کشور و مقابله با مخالفان حکومت بود.
رضا شاه در اجرای سیاست تخته قاپو و اسکان اجباری عشایر از روشهای متعددی استفاده کرد. گذشته از اعمال خشونت، اعدام و دستگیری سران که به طور مستقیم به کار گرفته میشد، در مواردی نیز از روشهای غیرمستقیم برای کنترل و سرکوب کردن عشایر استفاده شد.
با آغاز روند استعمارزدایی مستعمرات که عمدتاً بعد از جنگ جهانی دوم آغاز شد، کشورهای استعمارگر که منافع بادآورده خود را از دست رفته میدیدند هر یک به شکلی تلاش کردند تا با ترفندی همچنان مستعمرات را زیر یوغ خود قرار دهند.
منوچهر امیدوار که فعلاً به جای عذری [عزری] مسئول کار است، میگفت مطالب منتشره در جراید داخلی و خارجی به شناسایی دولت اسرائیل از طرف دولت ایران توسط وی در اختیار مخبرین جراید گذارده شده است.
مینی برای آنکه اقدامات خود را پیش ببرد دست به اقدامات متعددی زد که برخی از آنها به قیمت پایان یافتن کار او تمام شد. او در این مسیر دست به برخی از اقدامات غیرقانونی نیز زد و همین موضوع، بهانه لازم برای مخالفان او از جمله شاه و سلطنتطلبان را فراهم نمود.
با کودتای 28 مرداد علیه دکتر مصدق و دستگیری مصدق و رهبران هوادار او فعّالیت جبهه ملی متوقف شد. اگر چه بعضی از فعالان آن در نهضت مقاومت ملی به مبارزه با حکومت ادامه دادند. با رشد نارضایتی ها و گشایش نسبی فضای سیاسی کشور در سال 1339 رهبران و اعضا و هواداران جبهه ملی فعّالیت سیاسی خود را از سرگرفتند.
از زمان کشف نفت در مسجد سلیمان ایران درآمدهای مربوط به امتیازهای نفتی از منابع مهم درآمدی دولت ایران به شمار می رفت. درآمد مربوط به حق امتیاز نفت که در سال ۱۲۹۰ مبلغ ناچیزی بود؛ در سال ۱۳۰۱-۱۳۰۰ به رقمی معادل ۵۸۳۹۶۰ پوند رسید.
با تاسیس مدرسه دارالفنون و رونق گرفتن آن دروس طب و پزشکی نیز جایگاه مهمی یافتند. دروس طب در درالفنون به دو بخش طب ايرانی و طب اروپايی تقسيم شده و به اين شرح بود: الف) طب ايرانی: طب ايرانی از روی «شرح اسباب» نفيسی بن عوفی كرمانی و «قانون» ابن سينا تدريس می شد.
کشور آلمانی در آستانه جنگ جهانی اول با حیله و دسیسههای مختلف توانست بسیاری از مردم ایران را به جرگه حامیان خود درآورد. البته استفاده از تطمیع نیز از دیگر روشهایی بود که آلمان به کار برد و اتفاقاً این روش نیز بنا به دلایلی کارساز گردید.
ارتشبد محمد خاتمی فرمانده نيروی هوايی ايران (1354-1337) فرزند محمود خاتمی و خواهرزاده سيدحسن امامی (امام جمعه تهران) در سال 1297ش در شهر رشت به دنيا آمد. پس از تحصيلات ابتدایی، دوره متوسطه را در كالج آمريكایی (دبيرستان البرز) گذراند. در سال 1318 وارد اولين دوره رسته هوایی در دانشكده افسری شد و با درجه ستوان دوم هوایی فارغالتحصيل گرديد.
شاه در اواخر حکومت خود به دلیل مواجهه با بحران سیاسی، نسبت به حامیان غربی خود نیز بدبین شده و از آنان انتقاد میکرد. در مواردی او همچنین سازمانهای غربی را به توطئه علیه خود نیز متهم میکرد. با این حال بلندپروازی سیاسی و مداخله در امور داخلی کشورهای دیگر نیز همچنان ادامه داشت
امیراحمدی که با درجه امیر لشگری به لرستان اعزام شده بود، بسیاری از سران عشایر لرستان را اعدام کرد و برای سرکوب از هیچ جنایتی ولو قتل زنان و کودکان دریغ نکرد. عملیات وحشیانه احمدی علیه عشایر لر باعث شد تا بسیاری از خانزادگان متواری شوند و با از دست دادن دارائیهای خود به جاهای دیگر پناه ببرند. امیراحمدی و سایر فرماندهان همراه او در جریان این حملات ...
علم نجوم در ایران در دوره قاجار نیز از پیشرفت خوب و قابل ملاحظهای برخوردار بود. علیرغم اینکه بخشی از این علم با خرافات آمیخته شده بود و در تعیین مسائل ماورایی و پیشگویانه به کار میرفت؛ اما به طور کلی ایران در علم نجوم نسبت به بسیاری از کشورها پیشتاز بود.
رضا ایرانمنش در خصوص شب های یلدا در دوران 8 سال دفاع مقدس گفت: زمان جنگ مثل حالا نبود که میوه ها ارگانیک باشند و در هر فصلی هر میوه ای باشد، مثلا در آن زمان، شب یلدا هندوانه نداشتیم و گاهی اوقات اگر می شد به شهر اهواز می رفتیم و خرید می کردیم و به شب نشینی می پرداختیم.
علیرغم آنکه بسیاری تحلیلگران داخلی و خارجی در زمان اوج گرفتن اعتراضات مردمی، بر اشتباهات سیاسی و اقتصادی شاه تأکید داشتند؛ اما برخی از حامیان داخلی اصرار داشتند که مخالفان افرادی لاابالی هستند.
هویدا مهمترین گزینه نخستوزیری بعد از منصور بود. نام او دقیقا بعد از ترور منصور بر سر زبانها افتاد و گویا این موضوع ناشی از دلایلی چون برخورداری از حمایت دربار و برخی از سازمانها و نهادهای بینالمللی بود.
سیدجلالالدین بن زید بن علی بن حسین معروف به امامزاده زنجیری از امامزادههای شیراز است که در محله بالا کف گود عربان در خیابان لطفعلی خان زند و در شرق مسجد زیبای نصیر الملک واقع شده است. آرامگاه امامزاده زنجیری مربوط به دوره قاجار – دوره پهلوی است، بقعه این امامزاده توسط نصیرالملک ساخته شده است، علت نامگذاری این امامزاده، به سیدالحرمین و امامزاده زنجیری،...
تیمور بختیار اولین رئیس ساواک و فرماندار نظامی تهران هنگام کودتای آمریکایی انگلیسی 28 مرداد 1332، پس از فرار از کشور، مدتی در لبنان اقامت گزید و سپس به عراق رفت.
مورخان اینطور می گویند که این نابغه به طور متوسط هر دو هفته یک بار پتنتی را به نام خود ثبت کرده است. البته بسیاری از این اختراع ها در نوع خود بی نظیر نبودند و بارها و بارها به خاطر شباهتشان به ایده های ارائه شده از سوی دیگر مخترعین او را به دادگاه کشاندند اما ادیسون به خاطر توانمندی هایش در حوزه بازاریابی و نفوذ بالایش در اغلب این دادگاه ها برنده اعلام ...