جنگ دوم انگلیس و افغانستان جدا از اهمیتی که در تاریخ معاصر افغانستان و گسترش نفوذ استعمار در این کشور دارد در تاریخ مصور این کشور نیز اهمیت ویژه ای دارد چرا که در جریان این جنگ بود که برای اولین بار عکاسان اروپایی به خاک این کشور آمدند و عکاسی کردند.
یادم هست در کتابی خوانده بودم که جمعیت نیشابور پس از چند قرن از حمله مغول کماکان به نصفی از جمعیت آن دورانش نرسیده . این مطلب در ذهن من مانده بود که به این مطلب بر خوردم
میرزا جهانگیرخان شیرازی ناشر صور اسرافیل، و ملک المتکلّمین و سلطان العلمای خراسانی "که جداگانه دستگیر شده بودند به زندان باغ شاه (پادگان حرّ) منتقل شدند و با طناب خفه شدند و از همین روز در تهران حکومت نظامی برقرار شد و ...
پرتره چگوارا، توسط آلبرتو کوردا در تاریخ پنجم مارس 1960 در شهر هاوانا در کوبا گرفته شده است.این عکس در مراسم گرامیداشت قربانیان انفجار کوبر گرفته شده و به یکی از نمادهای فرهنگی تاریخ معاصر بدل شد.
دولت انگلستان در جنوب ایران تشکیلاتی به نام پلیس جنوب ایجاد کرد. افسران انگلیسی در راس این تشکیلات و افراد داوطلب هندی و ایرانی سربازان آن را تشکیل میدادند.
این تصاویر مربوط به کودکی و نوجوانی کسی است که فکرش را هم نمی کرد، روزگاری در جوانی، تا فرماندهی لشکر قدرتمندی از دلاوران ایران زمین پیش رفته و در راه دفاع از اسلام و ایران، ابتدا دستش را تقدیم کند و سپس جانش را؛ شهید علی موحد دانش...
ای غزه! ببخش اگر تنمان چونان تو زخمی نیست، اما اگر از دلمان بپرسی به سان کودکانی که زیر بمبهای خصم تکه تکه شدهاند، پاره پاره است؛ باور کن که خون دل خوردن بسی دردناکتر است تا خونی که جاری است.
طاهره صفرزاده در پاسخ به جنایات رژیم صهیونیستی این چنین سروده است: شرمندهایم، گل زدیم و خوردیم و شما مردید/ دیگر برای جامهای جهانی ذوقی نخواهم کرد/ من مسلمانم، شما هم؟ آری/ دیگر ولی افتخاری به مسلمانیام نخواهم کرد.
فقط یک گلوله برای کشتن یک نفر کافی است اما تروریستها ۶۰ گلوله به سوی سیدحسن آیت شلیک کردند تا همه احتمالات برای زنده ماندن آیت را به صفر برسانند چون اگر آیت زنده میماند «اسرار هویدا میکرد».
«والاس موری» چهاردهمین نماینده سیاسی آمریکا در ایران بود. او در 1324 شمسی به مقام سفیری در تهران منصوب شد و مدت مأموریتش مانند بسیاری دیگر از همکارانش در ایران از نظر زمانی محدود و کوتاه بود. همتای ایرانی او در واشنگتن حسین علاء بوده است. والاس موری در اوایل حکومت رضاخان کاردار کشورش در تهران بود. او پس از ملاقاتی که در 18 مهر 1303 با مرحوم سیدحسن ...
یپرم که خود را مجاهد و به رهبری آن افتخار میکرد، در ماجرای پارک اتابک به مجاهدین حقیقی آذربایجان به سرپرستی ستارخان و باقرخان حمله و پارک را محاصره کرد و به آتش کشید.