محمدرضا پهلوی زمانی که به سلطنت رسید جوانی 20 ساله و بی تجربه بود؛ در طول حیات پهلوی دوم همچنان که تجربه حکومتداری و بازیگری او بیشتر می شد؛ توهم قدرت او نیز بیشتر می شد. این مسئله وقتی با تملق گویی های اطرافیان همراه می شد، شرایط اسفباری را رقم می زد
ملکه نازلی مادر فوزیه در آستانه سفر به ایران جهت شرکت در مراسم عروسی محمدرضا پهلوی و فوزیه.
در روز پانزدهم مارس۱۹۳۹(مطابق با۲۴اسفند۱۳۱۷روز تولد رضاشاه) در قاهره در قصر عابدین، فوزیه به عقد ازدواج ولیعهد ایران ، محمدرضا پهلوی درآمد.
قطعه زمینى که قرار بود در تهرانپارس خریدارى شود به علت نامعلومى معامله مربوط انجام نشد و اخیرا یک قطعه زمین به مساحت 15000 متر مربع از زمینهاى اداره اوقاف واقع درنزدیک میدان شهیاد را به مبلغ ششصد هزار تومان از قرار مترى 40 تومان خریدارى گردیده است.
شال یکی از ملزومات پوشش قاجاریان به خصوص مردان قاجاری بود. مردان قاجاری معمولاً همیشه شالی را به دور کمر خود میبستند و جالب آنکه جنس آن شال تعیین کننده جایگاه اجتماعی آن افراد بود. در کنار شال، مردان در فصل سرما از بالاپوشهای مخصوص نیز استفاده میکردند که حکم شنل برای اروپاییان را داشت.
"اردوگاه آشویتس" بزرگترین و مجهزترین اردوگاه کار اجباری آلمان نازی بود که در طول اشغال لهستان توسط نازیها ساخته و تجهیز شده بود.سالروز آزادی این اردوگاه توسط سربازان اتحاد جماهیر شوروی سابق به عنوان روز بینالمللی یادبود هولوکاست برگزیده شده است.
موقر السلطنه داماد شاه قاجار بود که با شکوه الدوله دختر مظفرالدین شاه ازدواج کرد اما در اواخر سلطنت شاه از شیوه حکومت وی بدگویی میکرد و مورد غضب مظفرالدین شاه قرار گرفت.
حامیان خارجی شاه را بیشتر کشورهای غربی و سرمایهداری تشکیل میداد که از هر جهت همواره به حمایت از حکومت او میپرداختند. با این حال علیرغم روابط حسنه شاه و کشورهای غربی، آنها نیز به موضوع شکنجه در ایران اذعان داشتند و وضعیت حکومت را از این نظر بغرنج میدانستند
در دوره لئوپولد دوم (1885- 1908) خشونتهای وحشیانهای علیه مردم کنگو تحمیل شد. این شخص که کنگو را تحت استعمار خود داشت، در طی سلطه خود بر این کشور انواع جنایتها را روا داشت و ثروت کلانی از این وضعیت به جیب خود زد.
تهران فرایند گسترش خود را طی حدود یک قرن با سرعت بسیاری طی کرد و به شهری عریض و طویل تبدیل شد. انگونه که حتی امروز نیز این گسترش متوقف نشده است. اما آیا می دانید تهران قدیم محدود به کدام مناطق تهران امروزی بود؟
در تاریخ جریان استعمارگری، میتوان از چین به عنوان کشوری یاد کرد که بسیار دیرتر از بسیاری از کشورهای آسیایی و آفریقایی تحت سلطه قرار گرفت؛ اما در مقابل از همان دوره آغاز استعمارگری با جنگها و کشمکشهای فراوان سیاسی و اقتصادی مواجه شد. یکی از مهمترین این کشمکشها، جنگ با انگلستان بود که از آن با عنوان جنگ اول تریاک یاد میشود.
فعالیت مجله تهران مصور به چهار دوره تقسیم میشود که اولین دوره به صاحب امتیازی عباس نعمت از ۱۳۰۸–۱۳۲۰ در تهران روزهای شنبه هر هفته منتشر میشد. مقالات آن عمدتاً اجتماعی، تاریخی و فکاهی و شامل اخبار روز بود. تهران مصور در ۱۳۲۰ شمسی برای مدتی تعطیل شد.
شهر جلفا در دوره قاجاریان یکی از شهرهای مهم اصفهان محسوب میشد. این شهر دارای جلوههای خاصی بود که آن را از سایر شهرهای ایران متمایز میساخت. از جمله این جلوهها میتوان به برجهایی اشاره نمود که با پیشینهای قدیمی، تا آن دوران نیز بدون هیچ گونه آسیبی باقی مانده بودند.
نامه اسدالله علم وزیر دربار به هویدا نخست وزیر مبنی بر درخواست حواله نمودن مخارج سفر اشرف پهلوی رئیس کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل متحد به امریکا جهت شرکت در کمیسیون مذکور
گفته می شود ماجرای فرار «محمدرضاپهلوی» از کشور که دوبار انجام شد که آخرین بار پیش از پیروزی انقلاب بود، درباره رضاشاه نیز مصداق داشته است. در همین رابطه نقلی از ملک الشعرای بهار آمده است
فیلمهای به اصطلاح کمدی سینمای قبل از ایران با رقص و آواز و شوخیهای جنسی و صحنههای مبتذل درگیر بود و همین موضوع باعث شد تا مفهوم کمدی و کمدیسازی تبدیل به تابو شود.
کانون وکلا، که از حدود چهل سال پیش تأسیس شده است، تا حدود سالهای ۴۰، به عنوان آخرین مرجع مستقل از حکومت در ایران، محسوب میشد. اما رژیم، با تحمیل سرپرستان مورد نظرش به کانون، استقلال آن را نقض کرد...
گزارشاتی در تاریخ عنوان شده که برخی اززنان دربار ناصرالدین شاه در توطئه قتل امیر کبیر دخیل بوده اند. در تاریخ آمده است که با تحریک ملکجهان خانم ملقب به مهدعلیا میرزا تقیخان امیرکبیر از مقام صدارت اعظم برکنار و کشته شد اما جز وی زنان دیگری نیز در این امر دخیل بودند. در کمتر منبعی از نقش «امین اقدس» در توطئه بر ضد میرزاتقی خان امیرکبیر صحبت می شود
اگر به نامه و یادداشتهایی که شهدا، رزمندگان و آزادگان در جبهه یا اردوگاه اسارت نوشتهاند نگاهی داشته باشیم، بیشک متوجه میشویم این نامهها و دست نگاشتهها در حقیقت منظومههای حماسی، عرفانی و عاشقانههایی به شمار میآیند که از نظر تاریخی هویت ملی و داری ارزش معنوی بسیاری هستند.