آدام آزبورن (Adam Osborne) شخصی بود که در سال 1981 میلادی نخستین لپتاپ را اختراع کرد. ساخته او Osborne 1 نام داشت و قیمت 1795 دلاری داشت؛ جالب است که این دستگاه با نرمافزارهایی همراه شده بود که تنها آن برنامهها خود 1500 دلار ارزش مادی داشتند.
وقتی در شهریور 1320 رضا شاه از ایران تبعید شد، یک انگلیسی به نام «سرکلرمونت اسکراین» که سرکنسول کشورش در مشهد بود، مأمور شد که شاه و خانوادهاش را تا مقصد نهائی تبعید که جزیره موریس در آفریقای جنوبی بود همراهی کند.
امیرکبیر از جمله اولین مصلحین ایرانی بود که در قیاس میان ایران و غرب، به عقبماندگی ایران پی برد. حال سؤال این است که راهکارهای وی برای خروج از عقبماندگی، بر داخل کشور استوار بود یا به خارج؟ آیا وی به دنبال نوسازی از درون بود یا از بیرون؟
در سال 1941 مقارن با جنگ جهانی دوم آرامگاه امیر تیمور گورکانی بدست محققان شوروی شکافته شد تا با بدست آوردن بقایای وی چهره اصلی اورا ترسیم کنند. در نبش قبر تایید شد که یک پای جنازه از پای دیگرش کوتاه تر است.
جلال الدین سادات آل احمد، معروف به جلال آل احمد، فرزند سید احمد حسینی طالقانی به سال 1302 در خانوادهای مذهبی در تهران به دنیا آمد. پدربزرگ، پدر، برادر بزرگتر و افراد دیگری از خانواده اش ازجمله آیت الله طالقانی (پسر عموی وی) در کسوت روحانیت بودند . روی کار آمدن رضا خان و تغییرات پس از آن، تاثیر فروانی بر زندگی این خانواده داشت. در حالیکه شاه جدید ...
به نظر من زورخانه کانون ادب و تربیت بود. باید 30 سال تحمل میکردی و منتظر میماندی تا روزی تو را قابل ببینند و خوشامد بگویند. باید 40 سال صبر میکردی تا تو را لایق بدانند و وقتی وارد میشوی برایت صلوات بفرستند.