سوفیا روزی که به اتفاق مادرش رهسپار روسیه شد پانزده سال داشت و دختری بسیار شاداب و زیبا بود. الیزابت ملکهی روسیه او را پسندید و مراسم ازدواج پتر سوم ولیعهد روسیه و پرنسس سوفیا که بر حسب تمایل ملکهی روسیه به لقب کاترین معروف شد، در سال ۱۷۴۵ صورت گرفت.روابط سوفیا یا کاترین با شوهرش، بنابر آنچه خود او در یادداشتهایش نوشته است، از آغاز توأم با عشق و ...
ایلخانان مغول (خان که واژه ای مغولی است و مونث آن می شود خانـُم که امروزه در فارسی کاربرد فراوان دارد)صفویان : برای اولین بار شاه را بکار بردند اما نه بعنوان فرمانروا، بلکه به سنت سلسله های متصوف شاه را پیش از نام نوشتند یعنی خود را رهبر معنوی می دانستند:شاه اسماعیل، شاه تهماسب شاه عباس...ما به عباسشاه یا اسماعیلشاه بر نمی خوریم
کاوش در تپه شیره تل الوند به شناسایی سه دوره فرهنگی متعلق به عصر آهن، عصر مفرغ قدیم و جدید و دوره نوسنگی جدید منجر شد که در میان دادههای بدست آمده پیکرک حیوانی از جنس سنگ با نقش قوچ ، دوک سنگی و ژتونهای سفالی در زمره شاخصترین اشیا مکشوفه هستند.
وقتی دوربینهای نوظهور عکاسی جای پرترههای گرانقیمت نقاشی را گرفت، خانوادهها ترجیح دادند، آخرین تصویر از عزیزان تازه از دست رفته خود را از این طریق به ثبت برسانند.
در تاریخ حیات سیاسی هر ملتی روزهای پرشکوه، زیبا وشگفتانگیزی وجود دارد که به دلیل حوادثی که در آن روزها اتفاِافتاده، عزت و استقلال و آزادی مردم را تضمین کرده است. به همین دلیلآن روزها تاریخی و ماندگار شدهاند. تاسوعا و عاشورای سال 57 از آنجمله است. دههی دوم آذرماه سال 57 مصادف با دههی اول ماه محرمبود.
نخستین ها همیشه ماندگارند بهویژه وقتی سخن از نخستین بانوی دندانپزشک تاریخ طبابت در کشورمان باشد پزشکی که از روستای کوچک نردین میامی تا بروکسل بلژیک جاودانه شد.
در «همایش ملی جنگ جهانی دوم و پیامدهای آن در آذربایجان» از کتابهای «اطلس نقشه های جغرافیای آذربایجان» در مورد تاریخ ایران و آذربایجان و «نهضت میهن پرستان ارسباران» تألیف بهزاد محمد خانی رونمایی شد.
تحلیل گران و تاریخ نگاران در تبیین دلایل و عوامل تاثیرگذار بر مداخله و نفوذ استعمار انگلیس بر ایران بر متغیرهای مختلفی تاکید داشته اند که از برآیند همه آنها می توان به موارد ذیل اشاره نمود. الف) انگیزه های ایدئولوژیکی جهت سد نفوذ کمونیسم به سایر مناطق تحت نفوذ انگلیس...
سرریدربولارد وزیر مختار انگلیس در ایران در سالهای جنگ دوم جهانی در گزارشی به تاریخ اول مارس 1943/ 10 اسفند 1321 به وزارت امور خارجه انگلستان هشدار داد که بریتانیا بطور شدیدی محبوبیت خود را در ایران و نزد ایرانیان از دست داده و انگلیسیها روز بروز بیشتر مورد تنفر و انزجار ایرانیان قرار میگیرند.
عمر خیام منجم است، فیلسوف است، ریاضی دان بزرگی است. تقویم شمسی که امروزه از آن استفاده می کنیم حاصل تلاش های اوست؛ با این حال آن مهم ترین امری که از او آموخته ایم «دم را غنیمت شمردن» است.