کاپیتولاسیون واژه ای فرانسوی است که معادل انگلیسی آن کاپیتولیشن Capitulation از کلمه Capitulare گرفته شده و به معنای «شرط گذاشتن» است. کاپیتولاسیون در لغت و عرف حقوقی و سیاسی به معنای سازش و تسلیم است و به قراردادهایی اطلاق می شود که به موجب آن، اتباع یک دولت در قلمرو دولت دیگر مشمول قوانین کشور خود می شوند و آن قوانین توسط کنسول آن دولت در محل اجرا ...
تاجالسلطنه دختر ناصرالدین شاه و خواهر مظفرالدین شاه دختری نسبتاً درسخواندهای بود که دوست داشت زندگی متفاوتی داشته باشد. او در کتاب خاطرات خود، گزارشهای تاسف برانگیزی از روحیات برادر تاجدارش حکایت کرده که خواندنی است.
پسرم ساعت 10:30 شب به فرمانداری نظامی تهران زنگ زد که خانمی در شرایط وضع حمل قرار دارد و حال او نامناسب است، باید به بیمارستان منتقل شود. از فرمانداری نظامی سوال کردند از کجا زنگ میزنید؛ پسرم گفت از منزل عسگراولادی.
اولین روزنامه چاپی که به زبان فارسی در ایران منتشر شده در سال 1253 یعنی سال چهارم سلطنت محمدشاه قاجار بوده است که آن را در طهران میرزا محمد صالح مهندس شیرازی به چاپ سنگی انتشار داده است.
در روز دوم محرم بود که امام حسین (ع) وارد سرزمین کربلا شد. این کاروانی که از روز هشتم ذی الحجه از مکه حرکت کرده بود، روز دوم محرم یعنی بعد از 24 روز به سرزمین کربلا رسیدند. آنجا که رسیدند خود حضرت فرمود که اینجا پایین بیایید.
این تصویر باورنکردنی اولین جراحی پلاستیک را نشان می دهند که بر روی چهره یکی از سربازان جنگ جهانی اول انجام شد. این تصاویر همچنین نشان دهنده مهارت اولین جراح پلاستیک، دکتر هارولد گیلیز است که میخواست به سربازانی که دچار جراحات عمیق شده بودند کمک کند و چهره آنها را به حالت عادی بر گرداند
تحول عمده در فن چاپ و انتشار مواد چاپی ؛ اعم از کتاب ؛ روزنامه و مواد دیگر ؛ از دوره ولایتعهدی " عباس میرزا قاجار " آغاز شد که مصادف است بتا پیامدهای جنگ های ایران و روس .چاپخانه ای که بنا بر مدارک فعلی ؛ وجود آن محرز است ؛ در سال 1233 بدست " آقا زین العابدین تبریزی " و با حمایت " عباس میرزا " در تبریز تأسیس شده است .
برای رد شدن از سیم خاردار باید یک نفر روی سیم خاردار می خوابید تا بقیه از روش رد بشن.داوطلب زیاد بود. قرعه انداختند،افتاد بنام یک جوان.همه اعتراض کردند الا یک پیرمرد.گفت: چکار دارید بنامش افتاده دیگه.عجب پیرمرد سنگدلی...دوباره قرعه انداختند،بازم افتاد بنام همون جوان . جوان بدون درنگ خودش رو انداخت روی سیم خاردار.در دلها غوغائی شد…
به مرتضی قربانی گفت (( یک نفر را بفرست خط ببین چه خبرست؟))مرتضی قربانی گفت: ((دیگر کسی را ندارم.هر کی را میفرستم بر نمیگردد.))همین طور هم بود.عراق تمام آتشش را گذاشته بود سر آن سه راهی.هر کس میرفت برنمیگشت.با تیر مستقیم توپ و تانک میزدنش.
کربلای ٤ غمبارترین روایت تاریخ جبهه و شهادت است. همیشه شیرینی پیروزی طعم تلخ «نبودنها» را ملایمتر میکند، اما روز سوم دیماه، سال 65 برای جبههها روز سختی بود.عملیات لو رفته بود. آیتالله طاهری در خاطراتش این را به صراحت بیان میکند. سردار سلیمانی از جویخون شطی گفته که بیواهمه به آن میزدند. بعضیها معتقدند رادارهای آمریکایی که آن زمان توان تصویربرداری ...
در سال چهارم جنگ، نیروهای زمینی دو طرف به تعادل رسیده بودند ولی در خلیج فارس وضع به گونه دیگری بود. در یک مقطع دو ساله، کشورهای کویت، ایالات متحده، اردن و آفریقای جنوبی در یک همکاری مشترک، نفت خام هدیه شده از سوی کویت را در نفتکشهایی با پرچم آمریکا بارگیری کرده و به آفریقای جنوبی منتقل میکردند. آفریقای جنوبی در عوض سوخت مورد نیاز عراق را به بندری ...
در نوشتهها و آثار مورخان و پژوهشگران، اخبار قابل اعتنا و متقنی دربارة دستگاهها و مراجع اطلاعاتی و امنیتی ایران قدیم و عهد باستان دیده نمیشود؛ و اساساً محققان در این زمینه به ندرت به اطلاعاتی دست یافتهاند.
حاج ملا علی کنی یگانه ملجأ مردم بود. ایشان با شجاعت تمام در مقابل سیاست های غلط دربار که سبب نابودی دین و وضع معیشت مردم می شد ایستادگی می کرد و با پشتیبانی ملت، دربار و سیاست های استعماری آن ها را به شکست می کشاند.
او بزرگ مرد اندیشه و ادب ایران، پیر پاک و پارسای دری، فرزانه فرمند توس، انگیختار فرهنگ و منش ایرانی، شالوده ریز چیستی و ناخودآگاهانه ایرانیان، فردوسی بود. او به انگیزش پرشور و پافشارانه دوستان و دوستدارانش، از توس به غزنین آمده بود تا شهریار نامبردار آن روزگار ،محمود، را دیدار کند و شاهکار ورجاوند و بیمانند خویش شاهنامه را، فراپیش وی بدارد و با پرتویی ...