شاهان صفوی به صنعت پاچه بافی علاقه و اهتمام بسیاری داشتند. چنانکه شاه اسماعیل تولید انواع پارچه های ابریشمی و نخی را تشویق نمود. شاه عباس نیز صنایع بافندگی را به اوج رساند و سازمان ابریشم بافی کشور را شخصاً زیر نظر گرفت.
در میان صنایع دوره صفویه پارچه بافی مهمتر از همه بود؛ شاهان صفوی به این صنعت علاقه و اهتمام بسیاری داشتند. چنانکه شاه اسماعیل تولید انواع پارچه های ابریشمی و نخی را تشویق نمود. شاه عباس نیز صنایع بافندگی را به اوج رساند و سازمان ابریشم بافی کشور را شخصاً زیر نظر گرفت.
شهرهای خراسان از مراکز بافندگی بودند و در شهرها حریرهای زربافت، پارچه های ابریشمی، مخمل و منسوجات خاص دوره صفویه همچون پارچه های جناغی باف نخی، اطلس، ابریشمه های گل برجسته چینی، زری و مخمل تولید می شد. بافته های صفوی بخصوص بافته ابریشمی همواره مورد ستایش جهانیان بود و مشهورترین پارچه های آن زمان زری و مخملهایی است،که روی آنها به طور برجسته با ابریشم تزیین شده است. در زمان شاه عباس اول در اصفهان نیز دستگاه نساجی تاسیس شد که همانند دستگاههای نساجی یزد، کرمان و کاشان که در ابریشم بافی معروف بودند پارچه های دربار را تهیه می کرد.
منبع: مهتاب شریفیان و مارال برزین، تاریخ پارچه و لباس ، تهران، انتشارات دانشگاه پیام نور، 1389، ص 12