شاه و درباریان با مسافرتهای پرخرج در داخل از کشور، هزینه سرسام آور را به بودجه کشور - تحمیل میکردند و گاه این سفرها شامل دهها نفر همراه صورت میگرفت که به مراتب هزینه سفرها را بیشتر میکرد.
حکومت پهلوی، حکومتی تجملاتی محسوب میشد. یکی از موارد تجملگرایی حکومت پهلوی، مسافرتهای تفریحی و تشریفاتی بود که معمولاً با مخارج بیتالمال تأمین میشد و با هزینههای بالایی همراه بود. بسیاری از اعضای دربار همچون شمس چنین سفرهای تشریفاتی را ترتیب میدادند و از آن در راستای تفریح شخصی استفاده میکردند.
«شاه و درباریان با مسافرتهای پرخرج در داخل از کشور، هزینه سرسامآور را به بودجه کشور - تحمیل میکردند و گاه این سفرها شامل دهها نفر همراه صورت میگرفت که به مراتب هزینه سفرها را بیشتر میکرد، شمس پهلوی نیز از این گونه سفرها بسیار داشت و اکثر هزینه این سفرها از بودجه کشور تامین میگردید. در سندی از شمس پهلوی، درباره سفرهای دورهای او و همراهانش آمده: وزارت محترم دربار شاهنشاهی، والاحضرت شاهدخت شمس پهلوی برای یک دیدار یک ماهه به اتفاق همراهان ذیل - والاگهر شهناز پهلبد - والاگهر شهیار پهلبد - والاگهر شهرزاد پهلبد - والاگهر بئاتریس پهلبد به کشورهای ایتالیا، اطریش، آلمان، فرانسه، اتیوپی و بروکسل مسافرت۔ مینمایند. خواهشمند است دستور فرمایید اداره گذرنامه وزارت امورخارجه اجازه خروج و ویزای - کشورهای مزبور را اخذ نمایند.»
آنچه در فوق ذکر شد، مدت سفر یک ماه به کشورهای مورد نظر، برای مسافرت و تعداد همراهان مورد توجه میباشد. شمس پهلوی اکثر این سفرها را با هزینه دربار ایران و یا به بهانه سفرهای مأموریتی از بودجه سازمان شیر و خورشید پرداخت میکرد.
این نحوه عمل فقط به شاه و درباریان خلاصه نمیگردید، بلکه افرادی با ردههای پایینتر نیز به چنین سفرهایی میرفتند. از جمله سفر علینقی سعید انصاری رئیس دفتر شمس پهلوی بود.»
منبع: تدوین مرکز بررسی اسناد تاریخی وزارت اطلاعات، زنان دربار به روایت اسناد ساواک: شمس پهلوی، تهران، وزارت اطلاعات، مرکز بررسی اسناد تاریخی، چاپ دوم، 1388، صص 25- 26