از زمان رضاخان، دربار و دستگاه حکومت، مقامات و مراکز رسمی حکومتی، موظف بودند مانع حرکتهای صهیونیستی در ایران نشوند و بلکه با آن موافقت و همراهی نشان دهند و پس از رضاخان نیز این جریان ادامه داشت.
یکی از دلایل حمایت حکومت پهلوی از فعالیتهای محافل صهیونیستی در ایران مسائل سیاسی و به زعم پادشاهان پهلوی مسائل امنیتی بود. چنانچه رضا شاه بر این باور بود که حمایت از صهیونیسم میتواند منجر به امنیت در کشور گردد. در حالی که هدف نهایی او حفظ قدرت استبدادی خود بود.
«از زمان رضاخان، دربار و دستگاه حکومت، مقامات و مراکز رسمی حکومتی، موظف بودند مانع حرکتهای صهیونیستی در ایران نشوند و بلکه با آن موافقت و همراهی نشان دهند و پس از رضاخان نیز این جریان ادامه داشت. فعالیت آزاد و آشکار نماینده اعزامی صهیونیسم جهانی و تبلیغ آرمانهای صهیونیستی در کشور ایران، از نظر و دیدگاه سلطنت و حکومت ایران مغایر منافع ملی و امنیت اجتماعی و سیاسی و فرهنگی مردم ایران نبود، بلکه به زعم آنها به نفع حکومت و سلطنت و نیز تحکیم قدرت پهلوی بود. آنچنان که در پیش چشم استاندار و نماینده رسمی حکومت مرکزی در شیراز، ایسرائیل ایلنائه به تبلیغ آرمان برپایی دولت صهیونیستی در میان مردم مبادرت میورزد و جوانان یهودی را برای پیوستن به حرکت صهیونیستی تحریک و ترغیب میکند. به طوری که عزری میافزاید: در شیراز بالای ده هزار یهودی زندگی میکردند که پس از تهران پریهودینشینترین شهر ایران بود. بیشتر این مردم در کار بازرگانی بودند و با یهودیان بوشهر داد و ستدی نزدیک داشتند. گروه کوچک یهودیان بوشهر نیز به کار بازرگانی سرگرم بودند یا در ادارههای گمرک، مالیات و دارائی هر یک کاری داشتند..»
منبع: محمدتقی تقیپور، ایران و اسراییل در دوران سلطنت پهلوی، جلد 1، تهران، موسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی، 1390، صص 76- 77