یکی دیگر از فواید کثیر مسافرت در ساعات شب آن است که، چهارپایان از هر گونه آسیب گرما و مزاحمت مگسها مصون میمانند و هنگام حرارت آفتاب به استراحت میپردازند
در گذشته و در غیاب وسایل حمل و نقل، مسافرتها در شب صورت میگرفت علیرغم آنکه شبها تاریکی مطلق بود و نور چراغی وجود نداشت؛ اما ظاهرا مسافرت شبانه از مزایای زیادی برخوردار بوده است. شاردن با اشاره به این نکته در سفرنامه خود آورده است:
«مسافرین پس از ورود به منزل جدید، به رختخواب میروند و از ساعات روز برای جبران بیخوابیهای شب استفاده مینمایند. یکی دیگر از فواید کثیر مسافرت در ساعات شب آن است که، چهارپایان از هر گونه آسیب گرما و مزاحمت مگسها مصون میمانند و هنگام حرارت آفتاب به استراحت میپردازند، نوکران نیز با استفاده از روشنایی بهتر میتوانند از آنها مواظبت ه بعمل آورند. بعلاوه در اوقات روز تهیه خواربار و ارزاق لازم برای مسافرین و چهارپایان به سهولت تمام میسر میگردد. کاروانسراداران که تمام شب را در بستر استراحت به سر بردهاند، در ساعات روز آماده هر گونه خدمت میباشند. مهتران پس از ورود بمنزل تازه ابتدا اسبان را گردش میدهند، و سپس آنها را به اصطبل برده، تسمه و بندهایشان را باز میکنند و بعد از یکی دو ساعت خورد و خوراک برایشان میدهند و بالاخره خود ستورداران نیز به استراحت مشغول شده، به خواب میروند.»
منبع: ژان شاردن، سیاحتنامه شاردن، جلد سوم، ترجمه محمد عباسی، تهران، چاپ پیروز، 1336، صص 47